NRK Meny
Normal

Nå mangler vi bare deg, Ronaldo

BLOGG: Neymar har gjort det. Robin van Persie likeså. Arjen Robben også. Og Karim Benzema. Til og med Lionel Messi har gjort det. Cristiano Ronaldo - nå er det er din tur.

Cristiano Ronaldo

UP NEXT: Cristiano Ronaldo er friskmeldt til kveldens toppkamp mot Tyskland. Portugiseren står foreløpig med to VM-mål på 10 kamper for Portugal.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Nå som det endelig er klart at Ronaldo spiller kveldens Tyskland-kamp (vært usikkert en god stund), stiger forventningene:

Vil også han innfri i dette makeløse VM-sluttspillet?

Følg kampen og hør radiosending: Tyskland - Portugal fra kl 18.00

55 mål på 46 kamper

For selv om Lionel Messi for mange fortsatt er verdens beste fotballspiller, er det Cristiano Ronaldo som i øyeblikket innehar den offisielle tittelen. Verdens beste.

Og etter 17 mål i mesterligaen (ny rekord), 31 mål i La Liga og sju mål på de siste fem kampene for Portugal, er det umulig å ikke forvente målshow fra Madeira-gutten i Brasil.

55 mål på 46 kamper i 2013/2014. Hockeystats, med andre ord.

Skulle han falle gjennom, vil han være unntaket som bekrefter den foreløpige regelen: I Brasil leverer stjernene på løpende bånd.

Ronaldo
Foto: NTBscanpix

Stjerneshow

Først Neymar. 22-åringen kom til VM med 200 millioner brasilianere på skuldrene. Etter 29 minutter mot Kroatia lå ballen i nettet.

Unggutten innfridde umiddelbart.

Barca-spissen fikk også æren av å sette inn sitt andre på straffespark i andre omgang. For en start!

Dagen etter var det Robin van Persies tur. Nederlenderen hadde spilt 11 VM-kamper for Nederland før Brasil-VM. På de hadde han scoret to mål. Men i Brasil har det løsnet. Mot Spania nettet han to ganger - det første målet en ordentlig perle. Svalestupheading fra nesten 16 meter.

30-åringen med sjuendeklasse-sveisen feiret med 60 meter full spurt tilbake til sin nye klubbmanager Louis van Gaal. High five. Den var viktig for ham.

Også Arjen Robben imponerte. I 37 kilometer i timen (ny rekord!) føyk han forbi Sergio Ramos, fikk Iker Casillas til å «sprelle som en krokodille» (direkte sitat fra kommentator Tom Nordlie) og scoret sitt andre for dagen.

To mål Neymar. To mål van Persie. To mål Robben. Og jammen slang ikke Karim Benzema seg med i toppscorerkampen med to mål mot Honduras.

Benzema er for øvrig min klare favoritt til toppscorertittelen i dette mesterskapet. Ikke bli overrasket om vi får nye Benzema-mål mot Sveits og Equador senere i VM.

Når selv Messi innfrir...

Natt til søndag satt en hel fotballverden og ventet spent på om også Lionel Messi skulle lykkes i Brasil. Hans tredje VM. De to foregående har ikke vært spesielt vellykkede.

Og argentineren fornektet seg ikke.

Tross 65 miserable minutter gjorde han akkurat det vi ventet på: satte fart, spilte en-to med Higuain, paserte to bosniere og trillet inn sitt andre VM-mål i karrieren. Selv Messi er i gang. Uten å være noen utpreget Messi-tilhenger stod jubelen i taket hjemme hos meg. For hvem liker vel ikke at stjernene scorer?

Brasil-VM har blitt stjernenes lekegrind. Og det er viktig. Jeg har sagt det før og sier det igjen: Et VM uten profiler er et VM ingen husker.

For Reza Ghoochannejhad fra Iran kan score så mange mål han bare vil. Et Ronaldo-mål i kveld er langt viktigere for mesterskapets ettermæle.

Scenen er din, Cristiano.

Cristiano Ronaldo

PRESS: Cristiano Ronaldo kommer til VM som verdens mest målfarlige spiller. Både han og fotballverden forventer at målkalaset fortsetter i kveld.

Foto: Clive Mason - FIFA / FIFA via Getty Images

PS! Rett skal være rett: Det er fortsatt noen stjerner som ikke har scoret i VM. Naturlig nok. De største er Hulk (Brasil), Diego Costa (Spania), Wayne Rooney (England), Sergio Agüero (Argentina) og Edin Dzeko (Bosnia-Hercegovina).

Fotballnyheter