Nå er VM langt unna

Norge trengte desperat tre poeng mot Makedonia, men det endte med poengdeling og VM i Sør-Afrika virker langt unna.

Skuffede landslags-spillere
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Makedonia - Norge 0-0

To poeng på tre kamper var Norges magre poengfangst før møtet med Makedonia. Uten tre poeng på balkan ville dermed veien mot VM virke uoverkommelig.

Og Egil Olsens første tellende kamp siden comebacket endte uten seier for Norge, som skapte svært lite foran mål.

- Det er skuffende at vi skaper så lite og i det hele tatt gjør vi en for dårlig prestasjon, sier Egil Olsen til NRK etter kampen.

LES: Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

LES: Resultater og tabell fra Norges gruppe

Se video med reaksjoner etter kampen:

Svak start

Norge hang ikke sammen fra start og Makedonia fikk lov til det man fryktet på forhånd, nemlig å trille ball mellom Norges pressledd.

Allerede etter ni minutter fikk Stojkov muligheten fra skrå vinkel, men Jon Knudsen klarte å få en hånd på ballen slik at den gikk utenfor stolpen.

Selv om Makedonia var best skapte John Carew kampens høydepunkt rett før pause.

Norges kraftspiss dro seg forbi to spillere ved hjelp av god teknikk og fart. Carew kom alene med Jane Nikoloski i Makedonias mål, men avslutningen sto ikke i stil til forspillet og Nikoloski gjorde en god benparede.

- Det er en fantastisk redning og jeg var sikker på at det var mål da jeg traff ballen, sier John Carew til NRK etter kampen.

John Carew

John Carew burde ha gitt Norge ledelsen rett før pause.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Norge på bunn

Andre omgang forløp uten de store høydepunktene. Norge forsøkte forgjeves å skape noe foran mål, men Makedonia hadde stort sett full kontroll.

- Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarer å slå det laget der, sier Brede Hangeland som mister kampen mot Nederland etter et gult kort.

0-0 betyr at Norge fortsatt er sist i VM-kvalifiseringsgruppe 9. Tre poeng på fire kamper er langt under pari for Norge som nå nærmest er helt nødt til å slå Nederland i Rotterdam.

- Hvis vi ikke tar poeng i nederland, så har vi fremdeles gode sjanser til å bli nummer to i pulja, men da blir vi mest sannsynlig den dårligste toeren, sier Egil Olsen om Norges sjanser.

De åtte beste toerne får spille kvalifiseringskamper hvor fire lag går til VM. Den niende og siste toeren er ute av VM.

Fotballnyheter