Myhre-comeback!

Viking-keeper Thomas Myhre er tilbake i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Moldova og Hellas.

Thomas Myhre
Foto: Eriksen, Per Åge / SCANPIX

Myhre har vært ute i kulden etter de to kjempetabbene mot Tyrkia, men etter at han nå har spilt seg inn på Viking, er han også med blant Åge Hareides utvalgte.

Myhre er likevel i første omgang med som reserve og motivator.

- Thomas er på vei tilbake. Først får han bakke opp de andre keeperne i troppen, så får han pushe dem, sier Hareide.

Han gjør det klart at Myhre ikke skyver ut Håkon Opdal eller Rune A. Jarstein selv om han har nesten ti ganger så mange landskamper som de to andre til sammen.

- Jeg ser ingen grunn til å gjøre noe med keeperne vi har brukt i de siste kampene. De er mer enn gode nok. Men Thomas er ikke bare en god keeper, han er flink utenfor banen også. Det kan være godt å ta ham inn.

Stor tropp mot skader

Hareide tok ut en stor tropp for å gardere seg mot forfall.

– Vi har ikke råd til å ha med oss noen som ikke er 100 prosent. Thorstein Helstad og Steffen Iversen hadde lyst til å spille mot Argentina sist, men vi har en flink lege, og han sa at de ikke ville vært klokt, sier landslagssjefen.

– Vi får krysse fingrene for at ingen blir skadd i kampene torsdag og søndag.

Strømstad med igjen

Også Starts midtbanespiller Fredrik Strømstad er med i troppen til de to kampene. Han har slitt med skader i sommer og var ikke med mot Argentina, men da troppen skulle utvides fant Hareide plass til en av sine mest betrodde menn.

Mange midtstoppere

Åge Hareide har tatt ut hele fem midtstoppere til de to EM-kvalifiseringskampene. Ronny Johnsen har som ventet fått fornyet tillit, og er tatt ut sammen med Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og Frode Kippe.

Erik Hagen må stå over mot Moldova på grunn av gule kort, men er med til nøkkelkampen mot Hellas.

Fredrikstad-framgang

Også Fredrikstad har fått med en landslagsspiller. John Anders Bjørkøy ble kalt inn på kort varsel til Argentina-kampen, men er med nå i den 24-manns store troppen til Hareide.

Troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Moldova 8. september og hjemme mot Hellas 12. september:

Målvakter:

Rune A. Jarstein (Odd Grenland), Thomas Myhre (Viking), Håkon Opdal (Brann).

Forsvar:

Erik Hagen* (Zenit St. Petersburg), Brede P. Hangeland (FC København), Ronny Johnsen (Vålerenga), Jon Inge Høiland (Malmø), Frode Kippe (Lillestrøm), John Arne Riise (Liverpool), Jarl Andre Storbæk (Vålerenga), Kjetil Wæhler (Vålerenga).

Midtbane:

Martin Andresen (Brann), John Anders Bjørkøy (Fredrikstad), Simen Brenne (Lillestrøm), Kristofer Hæstad (Start), Bjørn Helge Riise (Lillestrøm), Jan Gunnar Solli (Brann), Lars Iver Strand (Tromsø), Fredrik Strømstad (Start), Alexander Tettey* (Rosenborg).

Angrep:

John Carew (Aston Villa), Daniel Braaten (Bolton), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Thorstein Helstad (Brann), Steffen Iversen (Rosenborg).

*Tettey og Hagen er bare aktuelle for Hellas-kampen.

Fotballnyheter