Myggen er tilbake

Her trener Erik Mykland med A-laget til Start for første gang.

Erik Mykland
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Erik Mykland

Her trener Erik Mykland med A-laget til Start for første gang.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Mykland trente mellom 30 og 40 minutter. Treningsøkta besto av oppvarming og forskjellige pasningsøvelser.

Comebacket som fotballspiller virker dermed å være nærmere.

Les også: - Dette kan bli tidenes comeback

- Lett til beins

"Myggen" kom seg helskinnet gjennom den korte treningsøkta. Og han er godt fornøyd med egen innsats på treningsfeltet.

- Det er gøy å spille med mulige lagkamerater. Jeg har trent hardt i det siste, men jeg er ikke lei av treningen, sier Mykland til NRK.

- Hvordan syns du det gikk?

- Jeg slo hvert fall ikke mange feilpasninger. Kroppen føles bedre og bedre.

Sterk i troen

Erik Mykland
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Elleve seriekamper gjenstår for Start denne sesongen. Mykland håper å ta del i innspurten, men vet ikke når han er kampklar.

- Når jeg eventuelt er i god nok form. Det gjenstår ganske mye, men jeg hadde ikke vært med på dette hvis jeg ikke hadde hatt troa.

Imponert trener

Start-trener Arne Sandstø bekrefter at "Myggens" fysiske form er i rute.

- Erik har aldri vært en testvinner, men han har levert gode testresultater. Han ligger på et godt nivå, sier Sandstø til NRK.

Han er på vei tilbake til godt, gammelt nivå

Arne Sandstø

En måned med hardkjør

Myggen har trent med klubbens fysiske trener Jørg Inge Stray Pedersen etter det annonserte comebacket 9. juli.

Den siste måneden har Myggen trent alternativt, det vil si en kombinasjon av utholdenthets- og styrketrening.

Sandstø bekrefter at han har fått gode tilbakemeldinger fra den fysiske treneren.

- Jeg har fått daglige tilbakemeldinger. Han er på vei tilbake til godt, gammelt nivå. Likevel har han et stykke igjen. Med god utholdenthet og styrke håper vi å frembringe klokskapen hans på banen igjen.

- Spiller trolig i løpet av sesongen

Arne Sandstø

Start-trener Arne Sandstø ser frem til å se Myggen i aksjon med ball.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- Kommer Mykland til å spille 1.-divisjonsfotball for Start i løpet av sesongen?

- Ja, trolig i løpet av sesongen, men det er ingen som vet det sikkert ennå. Myggen har såpass stolthet at han ikke ville lagt seg ut på dette comeback-forsøket uten reelle muligheter for å lykkes.

Les også: - Han begynner å dra litt på åra

"Myggen" debuterte på landslaget i 1990 og fikk 78 A-landskamper. Han var med i VM-sluttspillene i 1994 og 1998 og EM-sluttspillet i 2000.

Fotball

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB