NRK Meny
Normal

Trippel Müller ga Portugal skrekkstart

Thomas Müller (24) satte Cristiano Ronaldo (29) fullstendig i skyggen.

Muller

UTKLASSING: Her har tremålsscorer Thomas Müller (t.v.) nettopp sendt Tyskland opp i 4-0.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Ronaldo

OPPGITT: Cristiano Ronaldo.

Foto: MARCOS BRINDICCI / Reuters

– Tre mål i åpningskampen i et VM mot en slik motstander, er naturligvis stort. Det gir et løft når man tar ledelsen så tidlig, sier Müller.

Cristiano Ronaldo skulle følge opp pangstarten til flere av VMs superstjerner, men i stedet endte det med en blytung dag for verdens beste fotballspiller.

Allerede etter 11 minutter fikk Tyskland straffespark da Mario Götze ble revet ned i feltet. Thomas Müller var nådeløs og banket inn ledermålet.

Skader og rødt kort

Portugal spilte seg til flere halvsjanser etter kalddusjen, men så fulgte det noen skjebnesvangre minutter for portugiserne:

Hugo Almeida måtte først forlate banen med skade, og kun minutter senere ruvet Mats Hummels høyest i feltet på en corner.

Tyskeren knuste Pepe i luften, og keeper Rui Patricio var sjanseløs på å hindre 2-0.

Like etter gikk det fra vondt til verre da Pepe pådro seg rødt kort etter en duell med Thomas Müller. Portugiseren skjermet ballen fra tyskeren, som gikk ned i bakken etter å ha fått en hånd i ansiktet.

Pepe svarte med å skjelle ut 24-åringen, og etter å ha så vidt skallet borti ham, ble Pepe gitt marsjordre.

Det var Portugals sjette røde kort på deres 15 siste VM-kamper, ifølge statistikktjenesten Opta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tyskland scorer igjen. Leder 4-0 over Portgal.

SE VIDEO: Thomas Müller kronet kvelden med hat trick.

Müller herjet

Og Müller skulle gjøre kvelden enda surere for portugiserne. 24-åringen la nemlig på til 3-0 like før pause, og samme mann kronet Tysklands kveld med hat trick like før slutt.

Det var tyskerens sjette, sjuende og åttende VM-mål. Samtidig blir det stående som VM-historiens 49. hat trick, ifølge Infostradasports.

Dermed har Müller tangert Diego Maradona i en alder av 24 år.

– Vi må analysere dette senere. Vi prøvde i andre omgang, men vi lyktes ikke. Vi tapte kampen før pause, og vi klarte ikke å gjøre noe med det, sier Portugal-trener Paulo Bento, ifølge Reuters.

Ronaldo-nedtur

Ronaldo ble altså satt helt i skyggen av Müller. Portugiseren, som står med to VM-mål, kom seg bare til noen halvgode muligheter fra distanse.

Men skuddene gikk enten rett på Manuel Neuer eller utenfor mål. Ronaldo måtte også tåle et ekstra press fra de tyske supporterne, som brukte enhver anledning til å pipe på stjernespilleren.

Et kvarter før full tid gikk frustrasjonen over i raseri da Éder gikk ned i feltet. Ronaldo løp etter dommeren og ropte på straffespark, men portugiseren ble ikke hørt.

Og som om ikke VM-åpningen var dyster nok for Portugal, måtte også Fabio Coentrão forlate banen med det som så ut til å være en lyskestrekk. Det betyr at Portugal i verste fall er uten trioen Pepe, Almeida og Coentrão til den viktige kampen mot USA 23. juni.

Kampens første røde kort

SE VIDEO: Her får Pepe rødt kort i duell med Thomas Müller.

Tyskland opp i ledelsen

SE VIDEO: Thomas Müller satte inn kveldens første fra krittmerket.

Tyskland scorer igjen

SE VIDEO: Pepe og Portugal var sjanseløs mot luftstyrken til Mats Hummels.

Mueller scorer igjen

SE VIDEO: Kampen ble i praksis avgjort av Thomas Müller like før pause.

Fotballnyheter