NRK Meny
Normal

Moyes takker ikke spillerne

David Moyes (50) innrømmer i sin første uttalelse etter at han fikk sparken at han ikke greide å leve opp til supporternes forventninger. Spillerne blir ikke nevnt med et ord.

David Moyes får sparken

David Moyes har kommet med en uttalelse etter at han fikk sparken tirsdag.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Resultatene har ikke vært hva Manchester United og fansen har vært vant til eller forventer, og jeg både forstår og deler deres frustrasjon, sier han.

Uttalelsen kom via managerforeningen i den engelske fotballigaen.

Moyes har ikke uttalt seg offentlig siden han fikk sparken som Manchester United-manager tirsdag.

I en pressemelding onsdag ettermiddag letter han litt på sløret om hvordan han har opplevd det siste døgnet.

Han går imidlertid ikke innpå hva han følte rundt avskjeden.

– Det å ha blitt utnevnt som manager for Manchester United, en av de største fotballklubbene i verden, er noe jeg vil alltid vil være utrolig stolt av, heter det videre i uttalelsen.

Takker fansen og staben - ikke spillerne

Moyes benytter også anledningen til å takke fansen og staben i United i pressemeldingen. Spillerne blir imidlertid ikke nevnt med ett ord.

Flere britiske fotballegender, deriblant Gary Lineker, mener United-spillerne motarbeidet David Moyes.

– Jeg ønsker å takke United-staben for at de fikk meg til å føle meg så velkommen fra første dag. Og jeg retter selvfølgelig en takk til fansen som har støttet meg gjennom hele sesongen.

Nevner Ferguson

Ifølge flere engelske aviser skal den tidligere Everton-manageren ha vært forbannet over Uniteds håndtering av hans farvel med Old Trafford.

Prosessen som startet søndag kveld, ble skotten gjort kjent med først tirsdag morgen. Det nevner den sindige skotten ikke med et ord.

– Jeg har alltid ment at en leder aldri slutter å lære i løpet av sin karriere, og jeg vet at min tid som manager for United har gitt meg dyrebar erfaring.

– Jeg er fortsatt stolt over å ha ledet laget til kvartfinalen i årets mesterliga, og jeg er fortsatt takknemlig overfor sir Alex Ferguson for at han ga meg sjansen til å trene Manchester United.

– Er veldig skuffet

Selv om Moyes ikke vil kritisere United for måten han ble sparket på, er sjef for managerforeningen, Richard Bevan, svært kritisk.

– LMA er veldig skuffet over naturen i Davids avgang fra Manchester United. Det er trist å se slutten på Davids periode bli taklet på en uprofesjonell måte.

– David er en av de mest talentfulle, kunnskapsrike og dedikerte managerne i britisk fotball. Han har en betydelig framtid foran seg i fotballen, sier Bevan.

Ryan Giggs har inntil videre tatt over treneransvaret i Manchester United. Han har fått med seg Paul Scholes i trenerteamet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.