Normal

Moyes: – Min tøffeste oppgave

Manchester United tørster etter suksess, men er forberedt på et beintøft returoppgjør mot Bayern München. Lagets gode bortestatistikk og en friskmeldt Wayne Rooney gir engelskmennene håp.

SOCCER-CHAMPIONS/

David Moyes sier Manchester United må ha mer ballinnhav enn i det første møtet med Bayern München.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må se på kampen som en cupfinale og gå ut for å vinne med besluttsomhet og mye mer ballinnhav enn i det første møtet. Alle er klare, forsikret Manchester United-manager David Moyes på pressekonferansen før møtet med Bayern München.

Premier League-laget holdt fjorårets mesterligavinnere til 1-1 hjemme i England i forrige uke, noe som gjør at de er helt nødt til å score mål i kveldens returoppgjør på Allianz Arena.

Gryende form

Manchester United har hatt en svak sesong i den hjemlige serien. De fleste levner dem ikke så mye håp mot det tyske storlaget i kampen om en semifinaleplass i mesterligaen.

– Det blir min tøffeste oppgave noensinne, medgir Moyes.

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester United's Rooney and Welbeck attend a practice session at the club's Carrington training centre in Manchester

Wayne Rooney er friskmeldt etter skaden i han fikk i tåen i det første møtet med Bayern München.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Likevel er det et par ting som taler til Uniteds fordel før møtet.

For det første har laget vist gryende form den siste tiden. I ligaen har de to siste kampene endt med 8-1-seier til sammen. Først ble Aston Villa slått 4-1 og deretter rundspilte de Newcastle til 4-0.

I tillegg er Manchester United fortsatt det klart beste bortelaget i Premier League. Der har de tatt 33 poeng på 17 kamper.

Og ikke minst virker Wayne Rooney å være klar for spill igjen etter tåskaden han pådro seg under forrige ukes møte med tyskerne.

Friskmeldt Rooney

Rooney sto over helgens kamp mot Newcastle, men deltok på tirsdagens trening i Tyskland.

Han er også i startoppstillingen til United, slik Moyes varslet allerede i går.

– Han kommer definitivt til å spille. Vi skal gjøre alt vi kan for å få han klar. Han har ikke trent hele uken, men han er villig til å ta en smertedempende sprøyte, sa Moyes til Sky Sports.

Flere har vært bekymret for hvorvidt Rooney egentlig er klar for å spille kamp igjen.

Moyes forsikrer om at han ikke tar noen sjanser med lagets store stjerne.

– Vi har rådført oss med legene våre og det virker som alt er ok. Alle vet hvilken karakter Wayne er. Han er fast bestemt på å spille og da hadde det vært dumt av oss å prøve å stoppe ham, sier manageren.

Fotballnyheter