Moyes ber om mer tid

David Moyes forventet et tøft år da han tok over som Manchester United-manager. Men at laget skulle ligge 18 poeng bak serielederen hadde han ikke forestilt seg.

David Moyes

David Moyes måtte innse at laget hans ikke hadde sjanse mot byrival Manchester City tirsdag.

Foto: Sang Tan / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Tirsdag gikk Manchester United og Moyes på et forsmedelig tap for byrival Manchester City på selveste Old Trafford.

Alex Ferguson

Alex Ferguson var til stede på tribunen under kampen, men smilte i hvert fall til ære for fotografene.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

To mål av Edin Dzeko og ett mål av Yaya Toure sørget for nok et ydmykende hjemmetap.

For ti dager siden røk United på et 0-3-tap for Liverpool på Old Trafford.

Mandag sa Moyes at United ikke var så langt unna de beste lagene i England. Nå ser det ut til at han har endret mening.

– Jeg trodde det skulle bli et tøft år for oss, ingen tvil om det. Men jeg hadde håpet at laget skulle kjempe mye nærmere toppen av ligaen enn det vi gjør på det nåværende tidspunkt, sa Moyes til Sky Sports etter tirsdagens tap.

– Jeg tar ansvar

Manchester United ligger nå hele 18 poeng bak serieleder Chelsea, og er også langt unna fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong.

– Jeg tar ansvar for laget. Det vil jeg alltid gjøre, sa Moyes etter kampen.

– Alle vet at det kommer til å ta litt tid før vi får gjort ting akkurat slik vi ønsker. Men jeg er innforstått med det, understreker han.

– Vokste utover i kampen

Kampen på Old Trafford var i realiteten avgjort da Edin Dzeko gjorde 2-0 like etter pause. Etter det kunne Manchester City kontrollere inn. Toures mål kom like før kampslutt.

– Vi åpnet ikke særlig bra. De var til gjengjeld veldig gode, men vi vokste utover i kampen og fram til de scoret sitt andre mål hadde vi en sjanse. Men vi var ikke gode nok, slo Moyes fast overfor Sky Sports.

United-manageren mener laget hans nå må prøve å heve seg opp til nivået til erkerivalen.

– Vi har møtt et veldig bra lag som spiller på det nivået som vi også prøver å nå opp til. Vi er nødt til å forbedre oss et par hakk. For øyeblikket er vi ikke der vi vil være, sa han.

Manchester City vant 3-0 over Manchester United på Old Trafford. Manuel Pellegrini og David Moyes traff pressen etter kampen.

VIDEO: Se intervjuer med Pellegrini og Moyes.

Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt 0 - 3
Foto: Terje Pedersen / NTB

Fotball

Oppsummert

 • 21.00: Fotball-Norge samles på Ullevaal for å kåre en rekke vinnere fra Eliteserien og Toppserien.
 • NFF står bak prisutdelingen, som vises på TVNorge. Kniksens hederspris er blant prisene som deles ut i kveld.
 • Aubameyang reiser hjem uten å ha spilt i afrikamesterskapet

  Gabon-spillerne Pierre-Emerick Aubameyang og Mario Lemina returnerte mandag til klubbene sine som følge av koronasykdom.

  De to skulle ha spilt for Gabon i afrikamesterskapet, men kom aldri på banen ettersom de testet positivt for koronavirus.

  – Gitt de medisinske problemene Pierre-Emerick og Mario har hatt, har vi i samråd med legen, forbundspresidenten og spillerne tatt avgjørelsen å sende dem tilbake til klubbene sine slik at de kan bli tatt hånd om der, sa Gabon-trener Patrice Neveu på en pressekonferanse i Kameruns hovedstad Yaoundé. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Arsenal v Watford
  Foto: David Klein / Reuters
 • – Eriksen har fått tilbud fra Premier League-klubb

  Brentford har tilbudt Christian Eriksen en seks måneders avtale med opsjon på forlengelse i ytterligere ett år, ifølge britiske medier.

  Det er velrenommerte The Athletic som melder om Brentfords interesse for dansken.

  Eriksen (29) er kontraktsløs etter å ha kommet til enighet med tidligere klubb Inter om å si opp kontrakten i forrige måned.

  Han fikk hjertestans under Danmarks EM-kamp mot Finland 12. juni.

  Tidligere denne måneden snakket Eriksen med DR om sin ambisjon om å gjenoppta sin profesjonelle karriere, og han sa at han siktet seg inn på en plass i Danmarks lag til Qatar-VM senere i år.

  Denmark Soccer Eriksen Future
  Foto: Wolfgang Rattay / AP
 • Thorsby og Askildsen får ny trener

  Den italienske fotballklubben Sampdoria har sparket hovedtrener Roberto D'Aversa etter bare et halvår som trener i klubben.

  Dermed vil Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen få ny trener.

  Sampdoria står denne sesongen med fem seirer på 22 kamper og ligger på 15.-plass i Serie A.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Dortmund-sjefen om Haaland-uttalelsene: – Ikke noe stort tema

  Borussia Dortmund-trener Marco Rose dysset ned spekulasjonene rundt Erling Braut Haaland foran tirsdagens cupkamp mot St. Pauli.

  Dortmunds norske stjernespiss skapte i helgen overskrifter både med to mål og med friske uttalelser i et Viaplay-intervju etter 5-1-seieren over Mainz. Der hevdet han blant annet at klubben har begynt å presse ham til å ta en avgjørelse rundt sin framtid.

  Det er kjent at Haaland har en utkjøpsklausul i sin kontrakt, og at flere av Europas største klubber har ham på ønskelisten sin. Det skal samtidig være opp til spissen selv om han ønsker å forlate klubben allerede til sommeren.

  Trener Rose fikk naturlig nok spørsmål om Haaland-uttalelsene da han mandag holdt pressekonferanse foran St. Pauli-møtet.

  – For meg og oss er ikke dette en stor sak. Jeg snakket kort med ham i går, men mest om fotball. Jeg er avslappet rundt denne situasjonen. Jeg ser Erling her hver dag, og han er tilgjengelig for cupkampen. Det er det som gjelder for meg, sa Rose.

  Haaland starter trolig tirsdagens bortekamp, som er åttedelsfinale i den tyske cupen. (NTB)

  Bundesliga - Borussia Dortmund v Eintracht Frankfurt
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters
 • Odd sikret seg målsnik

  19 år gamle Abel William Stensrud går fra 2.-divisjonsspill i Skeid til Odd. Mandag ble han presentert som klubbens nye spiss på en toårskontrakt.

  Stensrud scoret 22 mål på 22 kamper for Skeid som rykket opp til 1.-divisjon i fjor. I åtte av kampene var han innbytter. Seks av spissens mål kom i nest siste serierunde, da Skeid sikret opprykket med 12-0-seier over Rosenborgs 2.-lag.

  – Etter sesongslutten i 2021 har Abel vært veldig ettertraktet blant norske klubber. Det er en ung spiller som passer godt inn i måten vi tenker utvikling på. Vi har fulgt ham en stund, og vi har jobbet litt i kulissene for å få ham på plass, sa Odds sportssjef Tore Andersen da han presenterte forsterkningen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB