Hopp til innhold

Moyes ber om mer tid

David Moyes forventet et tøft år da han tok over som Manchester United-manager. Men at laget skulle ligge 18 poeng bak serielederen hadde han ikke forestilt seg.

David Moyes

David Moyes måtte innse at laget hans ikke hadde sjanse mot byrival Manchester City tirsdag.

Foto: Sang Tan / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Tirsdag gikk Manchester United og Moyes på et forsmedelig tap for byrival Manchester City på selveste Old Trafford.

Alex Ferguson

Alex Ferguson var til stede på tribunen under kampen, men smilte i hvert fall til ære for fotografene.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

To mål av Edin Dzeko og ett mål av Yaya Toure sørget for nok et ydmykende hjemmetap.

For ti dager siden røk United på et 0-3-tap for Liverpool på Old Trafford.

Mandag sa Moyes at United ikke var så langt unna de beste lagene i England. Nå ser det ut til at han har endret mening.

– Jeg trodde det skulle bli et tøft år for oss, ingen tvil om det. Men jeg hadde håpet at laget skulle kjempe mye nærmere toppen av ligaen enn det vi gjør på det nåværende tidspunkt, sa Moyes til Sky Sports etter tirsdagens tap.

– Jeg tar ansvar

Manchester United ligger nå hele 18 poeng bak serieleder Chelsea, og er også langt unna fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong.

– Jeg tar ansvar for laget. Det vil jeg alltid gjøre, sa Moyes etter kampen.

– Alle vet at det kommer til å ta litt tid før vi får gjort ting akkurat slik vi ønsker. Men jeg er innforstått med det, understreker han.

– Vokste utover i kampen

Kampen på Old Trafford var i realiteten avgjort da Edin Dzeko gjorde 2-0 like etter pause. Etter det kunne Manchester City kontrollere inn. Toures mål kom like før kampslutt.

– Vi åpnet ikke særlig bra. De var til gjengjeld veldig gode, men vi vokste utover i kampen og fram til de scoret sitt andre mål hadde vi en sjanse. Men vi var ikke gode nok, slo Moyes fast overfor Sky Sports.

United-manageren mener laget hans nå må prøve å heve seg opp til nivået til erkerivalen.

– Vi har møtt et veldig bra lag som spiller på det nivået som vi også prøver å nå opp til. Vi er nødt til å forbedre oss et par hakk. For øyeblikket er vi ikke der vi vil være, sa han.

Manchester City vant 3-0 over Manchester United på Old Trafford. Manuel Pellegrini og David Moyes traff pressen etter kampen.

VIDEO: Se intervjuer med Pellegrini og Moyes.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund