Normal

– Dette var en viktig kamp for meg

Manchester United-manager David Moyes (50) fikk et lite hyggelig gjensyn med sitt tidligere mannskap. United er nå 12 poeng bak serieleder Arsenal.

David Moyes

David Moyes sliter i Manchester United. Klubben er nede på 8.-plass etter nok et hjemmetap - denne gang mot Everton.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

Kampfakta: Manchester United - Everton 0-1

– Dette var veldig skuffende. Det var en viktig kamp for laget og en viktig kamp for meg. Everton spilte bra, innrømmer David Moyes etter kampen.

Etter 86 minutters spill helte Evertons Bryan Oviedo kaldt vann nedover ryggen på eks-Everton-manager Moyes. Oviedo mottok et lumpeskudd fra Romelu Lukaku på bakerste stolpe, og bredsidet bortelaget i ledelsen.

David Moyes

David Moyes ropte og skrek til ingen nytte. For andre gang gikk Manchester United av Old Trafford-gresset med tap denne sesongen.

Foto: Jon Super / Ap

Scoringen ble kampens eneste mål, og Manchester United har nå tapt fire seriekamper etter 14 serierunder. Moyes' menn er helt nede på 8.-plass på tabellen.

Seieren er Evertons første på Old Trafford siden 1992.

– Det var et nydelig resultat for oss. Vi trengte å vinne her i dag. Vi spilte enestående. Det var god underholdning fra begge lag, det ble skapt masse sjanser og vi fortjente å vinne, sier Evertons nye manager, Roberto Martinez, i et intervju vist på TV2 etter kampen.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg scoret ett mål, og det var godt. Vi ønsker å bli værende i topp fire nå, sier målscorer Oviedo.

Rooney sløste

Det skulle imidlertid ikke stå på sjansene for Manchester United i kveld. For laget produserte flust med farligheter, og spesielt Wayne Rooney var nære på ved flere anledninger.

Men verken han eller noen av lagkameratene maktet å få ballen i mål. Heller ikke Marouane Fellaini, tidligere Everton-yndling, hadde en toppdag på jobben.

– Vi spilte meget bra til tider, men vi klarte ikke å utnytte det. Begge lag skapte mye, men det var de som fikk målet de trengte, sier Moyes.

Den aller største United-sjansen stod Daniel Welbeck for, men headingen fra tre meters hold midtveis ut i andre omgang ble stoppet av tverrliggeren.

– Det var meget godt gjort at vi klarte å holde nullen, sier Martinez.

Sliter hjemme

Tapet er Uniteds andre hjemmetap denne sesongen. Manchester United er ikke kjent med å tape mange kamper på Old Trafford i løpet av en sesong.

Sist sesong, da United ble seriemestere, tapte de kun fem seriekamper i løpet av hele sesongen.

Fotballnyheter