United bekrefter at Moyes har fått sparken

David Moyes (50) er den første manageren som får sparken i Manchester United siden 1986. Ryan Giggs overtar ansvaret for laget ut sesongen.

David Moyes

Moyes ble håndplukket av Ferguson selv og fansen ga ham derfor kallenavnet «The Chosen One». Debutsesongen har likevel vært svært skuffende. Moyes har tapt 32,4 prosent av seriekampene i løpet av sine 34 kamper som United-sjef. Mellom 1992-2013 var det tilsvarende tallet 14,1 prosent.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

– Klubben vil gjerne uttrykke sin takknemlighet overfor hans harde arbeid, ærlighet og integriteten han har båret med seg i jobben, skriver United på sin hjemmeside.

Laster Twitter-innhold
Luis van Gaal

Dette er mannen flere britiske medier hevder Manchester United ønsker som David Moyes' etterfølge. Nederlandske Luis van Gaal (62) er i dag landslagssjef for Nederlands og skal lede laget i sommerens fotball-VM og kan

Foto: Antonio Calanni / Ap

50-åringen fikk 295 dager som sjef for storklubben. Han tok over etter legendariske Sir Alex Ferguson 1. juli 2013.

  • Er det riktig å sparke Moyes? Si din mening nederst i saken.

United har hatt en svært skuffende sesong.

Etter nyttår har den regjerende seriemesteren tapt hele 10 av 22 seriekamper og storklubben maktet ikke å kvalifisere seg til neste sesongs mesterliga.

Giggs overtar

United bekrefter at Ryan Giggs overtar ansvaret for laget ut sesongen og frem til en ny manager er på plass.

Giggs er den mestvinnende United-spilleren gjennom tidene.

  • Les saken på Uniteds hjemmeside her

Ifølge britiske Telegraph får Giggs med seg tidligere United-kollega Nicky Butt som assistent.

Giggs skal lenge ha vært kritisk til Moyes, selv om han har hatt en trenerrolle under skotten. Butt har hatt ansvar for United-reservene.

I britiske medier, blant annet The Sun, seiler nå den nederlandske landssjefen Louis van Gaal (62) opp som Uniteds førstevalg til å erstatte Moyes før neste sesong.

62-åringen skal ha vært i samtaler med Manchester United allerede for halvannen uke siden, 11. april, ifølge den nederlandske avisen Telegraaf.

Borussia Dortmund-manager Jürgen Klopp er også blitt koblet til jobben som ny United-manager i Manchester United, men han avviser ryktene.

– Manchester United er en flott klubb og jeg liker fansen, men jeg vil ikke bryte forbindelsen min til Borussia Dortmund og folkene her, sier Klopp til The Guardian.

– Pinlig for Ferguson

Siden mandag har det florert rykter om at den 50 år gamle skotten kom til å få sparken i United. Tirsdag kom altså bekreftelsen.

Moyes ble håndplukket av Ferguson selv og fansen ga ham derfor kallenavnet «The Chosen One».

BBCs fremste fotballjournalist Phil McNulty mener derfor at sparkingen av Moyes også er et nederlag for Ferguson.

– Dette er også et pinlig utfall for Sir Alex Ferguson, skriver McNulty på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Har tapt over 30 prosent

Moyes tapte 32,4 prosent av seriekampene i løpet av sine 34 kamper som United-sjef. Mellom 1992-2013 var det tilsvarende tallet 14,1 prosent.

United har fire kamper igjen av sesongen, men er uten sjanse til å havne blant de fire beste og få muligheten til spill i neste sesongs mesterliga. Rødtrøyene ligger på en skuffende sjuendeplass.

Søndag gikk klubben på et 0-2-tap mot Moyes' tidligere arbeidsgiver Everton. Klubbens gjenstående kamper er mot Norwich, Sunderland, Hull og Southampton.

Laget har også feilet i de hjemlige cupene og ble slått ut i kvartfinalen i mesterligaen av tittelforsvarer Bayern München.

Fotballnyheter