NRK Meny
Normal

Moyes skylder på spillerne

David Moyes (50) mener selv forgjengeren Alex Ferguson ville slitt med å få noe positivt ut av den «aldrende» spillergruppa.

David Moyes

David Moyes får flere og flere bekymringsrynker.

Foto: Sang Tan / Ap

– Hvilken som helst manager hadde slitt, sier David Moyes til The Guardian.

Manchester United-treneren er i hardt vær for tiden, og denne uka har det gått rykter om at en gruppe supportere vil vise sin misnøye med et banner over Old Trafford.

Skylder på aldrende spillere

Fjorårets seriemester ligger på syvendeplass i Premier League, hele 18 poeng bak Chelsea.

Men i intervjuet med den engelske avisa tar han ikke selvkritikk.

– Jeg tror folk er klar over at spillergruppa er litt mer aldrende, så jeg tror det hadde vært en tøff sesong uansett hvem som var manager i år, sier Moyes.

Har kjøpt dyrt

United vant Premier League med 11 poeng i fjor, og bare Paul Scholes er borte av de viktigste bidragsyterne. Scholes var 39 og fikk lite spilletid i fjor.

Samtidig har Moyes kjøpt Marouane Fellaini og Juan Mata. I tillegg har talentet Adnan Januzaj tett steget opp på førstelaget.

Manageren har imidlertid rett i at flere nøkkelspillere er forbi sin fysiske topp. Både Rio Ferdinand (35), Nemanja Vidic (32), Patrice Evra (32), Robin van Persie (30), Ryan Giggs (40) og Michael Carrick (32) er over 30 år.

– Jeg tror faktisk sir Alex hadde hatt det vanskelig her også hvis han var her i år, og det vet han nok, sier Moyes.

– Det har vært et bytte fra en stor manager. Ikke bare en stor manager, men én som var her i 25 år. Å gjøre det byttet kom alltid til å bli vanskelig, forklarer han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.