Normal

– Fergusons etterfølger blir presentert innen 48 timer

Sir Alex Fergusons etterfølger vil bli presentert om bare noen få dager, ifølge Sky Sports. Everton-manager David Moyes er favoritt til å overta, mens Real Madrid-trener José Mourinho skal være uaktuell.

ferg

Disse er noen av favorittene til å overta managerjobben i Manchester United: Ole Gunnar Solskjær (t.v), Jürgen Klopp, David Moyes og José Mourinho.

53155265MU009_Everton_ManUt Everton v Manchester United

Skottene David Moyes og Sir Alex Ferguson har et godt forhold til hverandre.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

– Vi forstår at Manchester United vil presentere deres neste manager i løpet av de neste 48 timene, melder Sky Sports.

Nyhetsbyrået AP hevder å vite at Real Madrid-trener José Mourinho ikke er aktuell for managerjobben i Manchester United, slik flere har hevdet.

Kilder skal ha fortalt nyhetsbyrået at etterfølgeren er lik Alex Ferguson, med samme lidenskap for å spille attraktiv fotball, hente inn toppspillere og ha et sterkt ungdomsarbeid.

Mye tyder på at det kan dreie seg om Everton-manager David Moyes, som har blitt linket til United i flere måneder.

APs kilder skal ifølge itv.com også ha uttalt at United er på utkikk etter en manager som blir sittende lenge, i likhet med Ferguson.

Det taler nok mot Mourinho, som har trent seks klubber på 13 år. Moyes har på sin side holdt seg i Everton i 11 år.

Moyes favoritt

Onsdag annonserte Sir Alex Ferguson at han gir seg som manager i Manchester United, etter 26 år og 13 ligatitler for klubben. Det har lenge vært mulig å sette penger på hvem som blir hans etterfølger, og bookmakerne har stort sett lavest odds på Moyes.

Sky Sports hevder også å ha kilder på at han er Manchester Uniteds eieres egen favoritt.

Skotten har kontrakt med Everton ut sesongen, og partene har ikke kommet til enighet om en forlengelse så langt.

Moyes er også favoritten til Dag Langerød, supporterleder i United.no.

– Ferguson har vært lojal mot klubben i en årrekke, og derfor er Moyes min personlige favoritt. Moyes har ikke vunnet noen trofeer, men står for mye av det samme som Ferguson. Han har vært lojal mot Everton i mange år, sier han til NRK.no.

José Mourinho

Real Madrid - Training & Press Conference

«The special one», José Mourhino, skal ikke være helt på godfot med sjefene i Real Madrid.

Foto: Lars Baron / Bongarts/Getty Images

Real Madrid-trener José Mourinho har også vært et hett navn i managerdiskusjonen. Han er blitt linket til Chelsea, men den siste tiden også stadig oftere til Manchester United. Chelsea skal ikke være spesielt interesserte i å betale for å få løst portugiseren ut av kontrakten han har med spanjolene.

I dag hevder altså AP at de har kilder som avkrefter at Mourinho blir Uniteds neste manager.

Mourinho har vunnet mange meritter i sin trenerkarriere. Det har ikke Moyes, som likevel høster mye ros for det han har fått ut av Everton.

– Mourinho kan helt sikkert skaffe klubben raske resultater, men jeg tror Moyes er en bedre langsiktig løsning, sier Langerød.

Jürgen Klopp

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp er ansett som et av de største trenertalentene i Europa. Laget skal snart spille mesterligafinale mot Bayern München, og har under Klopps ledelse sikret seg en posisjon blant verdens aller beste fotballag.

Oddschecker.com har tyskeren som den tredje største favoritten til å overta etter Ferguson. Men - Klopp har kontrakt med Dortmund til 2016, og har tidligere uttalt at han vil fullføre prosjektet han er i gang med der.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-treneren har en helt spesiell status i Manchester United, som han spilte for i 11 sesonger. Han har dessuten vært trener for Uniteds reservelag, og har i årevis blitt utpekt som Fergusons etterfølger.

– Solskjærs status i United er helt vanvittig. Jeg tror fortsatt det er litt tidlig. Han kan være en «dark horse», men jeg blir overrasket dersom han får sjansen allerede nå. Det vil selvsagt være fantastisk med en norsk trener, sier Langerød til NRK.

Oddschecker.com har i dag Solskjær som fjerdemann på sin liste.

Her er noen av de andre navnene som er på bookmakernes lister:

  • Ryan Giggs (Manchester-United spiller)
  • Manuel Pelligrini (Malaga-manager)
  • Diego Simeone (Atletico Madrid-trener)
  • Louis van Gaal (landslagstrener Nederland)
  • Michael Laudrup (Swansea-manager)
  • Jupp Heynckes (avtroppende Bayern München-trener)
  • Mike Phelan (assistenttrener i Manchester United)
  • Laurent Blanc (landslagstrener Frankrike)

Fotballnyheter