– Fergusons etterfølger blir presentert innen 48 timer

Sir Alex Fergusons etterfølger vil bli presentert om bare noen få dager, ifølge Sky Sports. Everton-manager David Moyes er favoritt til å overta, mens Real Madrid-trener José Mourinho skal være uaktuell.

ferg

Disse er noen av favorittene til å overta managerjobben i Manchester United: Ole Gunnar Solskjær (t.v), Jürgen Klopp, David Moyes og José Mourinho.

53155265MU009_Everton_ManUt Everton v Manchester United

Skottene David Moyes og Sir Alex Ferguson har et godt forhold til hverandre.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

– Vi forstår at Manchester United vil presentere deres neste manager i løpet av de neste 48 timene, melder Sky Sports.

Nyhetsbyrået AP hevder å vite at Real Madrid-trener José Mourinho ikke er aktuell for managerjobben i Manchester United, slik flere har hevdet.

Kilder skal ha fortalt nyhetsbyrået at etterfølgeren er lik Alex Ferguson, med samme lidenskap for å spille attraktiv fotball, hente inn toppspillere og ha et sterkt ungdomsarbeid.

Mye tyder på at det kan dreie seg om Everton-manager David Moyes, som har blitt linket til United i flere måneder.

APs kilder skal ifølge itv.com også ha uttalt at United er på utkikk etter en manager som blir sittende lenge, i likhet med Ferguson.

Det taler nok mot Mourinho, som har trent seks klubber på 13 år. Moyes har på sin side holdt seg i Everton i 11 år.

Moyes favoritt

Onsdag annonserte Sir Alex Ferguson at han gir seg som manager i Manchester United, etter 26 år og 13 ligatitler for klubben. Det har lenge vært mulig å sette penger på hvem som blir hans etterfølger, og bookmakerne har stort sett lavest odds på Moyes.

Sky Sports hevder også å ha kilder på at han er Manchester Uniteds eieres egen favoritt.

Skotten har kontrakt med Everton ut sesongen, og partene har ikke kommet til enighet om en forlengelse så langt.

Moyes er også favoritten til Dag Langerød, supporterleder i United.no.

– Ferguson har vært lojal mot klubben i en årrekke, og derfor er Moyes min personlige favoritt. Moyes har ikke vunnet noen trofeer, men står for mye av det samme som Ferguson. Han har vært lojal mot Everton i mange år, sier han til NRK.no.

José Mourinho

Real Madrid - Training & Press Conference

«The special one», José Mourhino, skal ikke være helt på godfot med sjefene i Real Madrid.

Foto: Lars Baron / Bongarts/Getty Images

Real Madrid-trener José Mourinho har også vært et hett navn i managerdiskusjonen. Han er blitt linket til Chelsea, men den siste tiden også stadig oftere til Manchester United. Chelsea skal ikke være spesielt interesserte i å betale for å få løst portugiseren ut av kontrakten han har med spanjolene.

I dag hevder altså AP at de har kilder som avkrefter at Mourinho blir Uniteds neste manager.

Mourinho har vunnet mange meritter i sin trenerkarriere. Det har ikke Moyes, som likevel høster mye ros for det han har fått ut av Everton.

– Mourinho kan helt sikkert skaffe klubben raske resultater, men jeg tror Moyes er en bedre langsiktig løsning, sier Langerød.

Jürgen Klopp

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp er ansett som et av de største trenertalentene i Europa. Laget skal snart spille mesterligafinale mot Bayern München, og har under Klopps ledelse sikret seg en posisjon blant verdens aller beste fotballag.

Oddschecker.com har tyskeren som den tredje største favoritten til å overta etter Ferguson. Men - Klopp har kontrakt med Dortmund til 2016, og har tidligere uttalt at han vil fullføre prosjektet han er i gang med der.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-treneren har en helt spesiell status i Manchester United, som han spilte for i 11 sesonger. Han har dessuten vært trener for Uniteds reservelag, og har i årevis blitt utpekt som Fergusons etterfølger.

– Solskjærs status i United er helt vanvittig. Jeg tror fortsatt det er litt tidlig. Han kan være en «dark horse», men jeg blir overrasket dersom han får sjansen allerede nå. Det vil selvsagt være fantastisk med en norsk trener, sier Langerød til NRK.

Oddschecker.com har i dag Solskjær som fjerdemann på sin liste.

Her er noen av de andre navnene som er på bookmakernes lister:

 • Ryan Giggs (Manchester-United spiller)
 • Manuel Pelligrini (Malaga-manager)
 • Diego Simeone (Atletico Madrid-trener)
 • Louis van Gaal (landslagstrener Nederland)
 • Michael Laudrup (Swansea-manager)
 • Jupp Heynckes (avtroppende Bayern München-trener)
 • Mike Phelan (assistenttrener i Manchester United)
 • Laurent Blanc (landslagstrener Frankrike)

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Kane herjet i viktig seier

  Spisskjempen Harry Kane (27) strålte da Tottenham slo Wolverhampton 2–0. Kane har vært direkte involvert i 35 Premier League-mål denne sesongen.

  1–0-scoringen mot Wolves var et skikkelig goalgettermål, og et godt bilde på Kanes suverene sesong. Han har scoret 30 mål i en sesong tidligere, men med 22 mål og 13 målgivende denne sesongen viser Kane ny dybde i spillet.

  Ifølge Opta er kun Lionel Messi og Robert Lewandowski bedre i de store ligaene.

  Med søndagens seier holder Spurs liv i håpet om Europa-spill også neste år. Pierre-Emile Højbjerg ordnet 2–0 i 2. omgang.

  Tottenham er på sjetteplass, men det er et rotterace om Europa-plassene og svært jevnt rundt Spurs på tabellen. (NTB)

  Premier League - Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Shaun Botterill / Reuters
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United