David Moyes: – Pengene deres betyr ingenting i et derby

At Liverpool har brukt vanvittig mye penger på spillere og Everton knapt nok noe som helst, betyr ingenting i sesongens første Liverpool-derby. Det mener David Moyes.

Moyes, Adam, Henderson

David Moyes slår fast at summene Liverpool betalte for blant andre Charlie Adam og Jordan Hendersen er irrelevante før dagens kamp.

Foto: Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Kenny Dalglish

Kenny Dalglish returnerer i dag til Goodison Park, hvor han ledet sin siste kamp før han ga seg i 1991.

Foto: PHILIP BROWN / Reuters

Mens Liverpool hentet sju spillere til en verdi av 56 millioner pund, nøyde Everton seg med å signere to spillere på lån før sommervinduet stengte 1. september.

Everton-sjef Moyes innrømmer at det var surt å se de finansielle musklene til rivalen.

– I begynnelsen, ja. Men når det er over og du tar det inn over deg, tenker «du blås i det. Jeg må videre». Så gjør du det du kan, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Blir fantastisk

Men en ting er David Moyes sikker på. Når lagene løper ut på Goodison Park lørdag, har ikke prislappen på spillerne en døyt å si.

– Når de krysser den linja betyr det ikke noe hva som har skjedd og hvem som har betalt hva. Da er det bare to lag som konkurrerer, sier han.

Han får støtte av tidligere Liverpool-sjef Rafael Benitez.

– Et derby er et derby. Hvem som har det beste laget og hvem som ligger hvor på tabellen er ikke viktig. Engasjementet vil være stort, og fansen vil presse på. Jeg tror det blir en fantastisk kamp, sier han til BBC.

– Stolt og priviligert

Ser vi på de ti siste oppgjørene er fasiten fem Liverpool-seirer, to Everton-seirer og tre uavgjorte kamper. I fjor var fasiten etter de to hatoppgjørene i Premier League én uavgjort og én seier i Evertons favør.

– Jeg mener vi har nærmet oss, og jeg synes det ble bevist forrige sesong. Vi hadde et bra lag, sier Moyes.

Derbyet blir hans 21., og nummer 216 totalt. Det gjør dem ikke mindre spesielle for den skotske 48-åringen.

– Når jeg ser tilbake føler jeg meg stolt og priviligert som fikk være med på så mange. Jobben min nå er å sørge for å vinne et par til av dem.

Spesielt gjensyn for Dalglish

Også for Kenny Dalglish blir det trolig en spesiell kamp. Sist han var på Goodison Park som trener var hans siste før han ga seg i 1991, en oppsigelse som skapte sjokkbølger i hele Liverpool-leiren.

– Da det kom fram at han ga seg, hersket det sjokk og vantro rundt hele klubben. Hvis en stjernespiller hadde blitt solgt hadde vi forstått det, men at Kenny skulle dra var noe helt annet.

– Han var en av de største i klubbens historie og ledet et lag i toppen av engelsk fotball, mimrer tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby overfor BBC.

Dalglish fortalte at avgjørelsen ble tatt før Everton-kampen, og at oppgjøret dermed ble en spesiell opplevelse å følge fra sidelinjen.

Kampen, som var i 5. runde av FA-cupen, endte 4-4. Returkampen en uke senere vant Everton 1-0.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.