David Moyes: – Pengene deres betyr ingenting i et derby

At Liverpool har brukt vanvittig mye penger på spillere og Everton knapt nok noe som helst, betyr ingenting i sesongens første Liverpool-derby. Det mener David Moyes.

Moyes, Adam, Henderson

David Moyes slår fast at summene Liverpool betalte for blant andre Charlie Adam og Jordan Hendersen er irrelevante før dagens kamp.

Foto: Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Kenny Dalglish

Kenny Dalglish returnerer i dag til Goodison Park, hvor han ledet sin siste kamp før han ga seg i 1991.

Foto: PHILIP BROWN / Reuters

Mens Liverpool hentet sju spillere til en verdi av 56 millioner pund, nøyde Everton seg med å signere to spillere på lån før sommervinduet stengte 1. september.

Everton-sjef Moyes innrømmer at det var surt å se de finansielle musklene til rivalen.

– I begynnelsen, ja. Men når det er over og du tar det inn over deg, tenker «du blås i det. Jeg må videre». Så gjør du det du kan, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Blir fantastisk

Men en ting er David Moyes sikker på. Når lagene løper ut på Goodison Park lørdag, har ikke prislappen på spillerne en døyt å si.

– Når de krysser den linja betyr det ikke noe hva som har skjedd og hvem som har betalt hva. Da er det bare to lag som konkurrerer, sier han.

Han får støtte av tidligere Liverpool-sjef Rafael Benitez.

– Et derby er et derby. Hvem som har det beste laget og hvem som ligger hvor på tabellen er ikke viktig. Engasjementet vil være stort, og fansen vil presse på. Jeg tror det blir en fantastisk kamp, sier han til BBC.

– Stolt og priviligert

Ser vi på de ti siste oppgjørene er fasiten fem Liverpool-seirer, to Everton-seirer og tre uavgjorte kamper. I fjor var fasiten etter de to hatoppgjørene i Premier League én uavgjort og én seier i Evertons favør.

– Jeg mener vi har nærmet oss, og jeg synes det ble bevist forrige sesong. Vi hadde et bra lag, sier Moyes.

Derbyet blir hans 21., og nummer 216 totalt. Det gjør dem ikke mindre spesielle for den skotske 48-åringen.

– Når jeg ser tilbake føler jeg meg stolt og priviligert som fikk være med på så mange. Jobben min nå er å sørge for å vinne et par til av dem.

Spesielt gjensyn for Dalglish

Også for Kenny Dalglish blir det trolig en spesiell kamp. Sist han var på Goodison Park som trener var hans siste før han ga seg i 1991, en oppsigelse som skapte sjokkbølger i hele Liverpool-leiren.

– Da det kom fram at han ga seg, hersket det sjokk og vantro rundt hele klubben. Hvis en stjernespiller hadde blitt solgt hadde vi forstått det, men at Kenny skulle dra var noe helt annet.

– Han var en av de største i klubbens historie og ledet et lag i toppen av engelsk fotball, mimrer tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby overfor BBC.

Dalglish fortalte at avgjørelsen ble tatt før Everton-kampen, og at oppgjøret dermed ble en spesiell opplevelse å følge fra sidelinjen.

Kampen, som var i 5. runde av FA-cupen, endte 4-4. Returkampen en uke senere vant Everton 1-0.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Ny vestkantmotstand for Vålerenga

  Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag.

  I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern.

  Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand.

  Hele oppsettet:

  Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

  Kampene spilles 31. juli og 1. august.

  3. runde skal trekkes, melder NFF. Dette er nytt av året, tidligere er det bare fra 4. runde at kampene blir trukket.

  NM i fotball 2021, 1. runde: Lyn - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Kan være tilbake i september

  Ada Hegerberg har vært skadd siden januar 2020, men begynner å se enden av tunnelen. Hun kan bli spilleklar til september, sier Lyon-trener Sonia Bompastor.

  Den norske storscoreren røk korsbåndet for halvannet år siden og ble operert for et tretthetsbrudd i leggen i august 2020. Hele forrige sesong med Lyon røk for 26-åringen, men kommende sesong kan hun fort spille en stor del av.

  Til avisen L'Equipe sier Lyons trener Sonia Bompastor at Hegerberg nærmer seg en retur.

  – Hun har startet opptreningen og føler seg bra. Hun har ingen smerter. September kan være en mulighet, sier Bompastor til den franske storavisen.

  Ada Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters