Hopp til innhold

David Moyes: – Pengene deres betyr ingenting i et derby

At Liverpool har brukt vanvittig mye penger på spillere og Everton knapt nok noe som helst, betyr ingenting i sesongens første Liverpool-derby. Det mener David Moyes.

Moyes, Adam, Henderson

David Moyes slår fast at summene Liverpool betalte for blant andre Charlie Adam og Jordan Hendersen er irrelevante før dagens kamp.

Foto: Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Kenny Dalglish

Kenny Dalglish returnerer i dag til Goodison Park, hvor han ledet sin siste kamp før han ga seg i 1991.

Foto: PHILIP BROWN / Reuters

Mens Liverpool hentet sju spillere til en verdi av 56 millioner pund, nøyde Everton seg med å signere to spillere på lån før sommervinduet stengte 1. september.

Everton-sjef Moyes innrømmer at det var surt å se de finansielle musklene til rivalen.

– I begynnelsen, ja. Men når det er over og du tar det inn over deg, tenker «du blås i det. Jeg må videre». Så gjør du det du kan, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Blir fantastisk

Men en ting er David Moyes sikker på. Når lagene løper ut på Goodison Park lørdag, har ikke prislappen på spillerne en døyt å si.

– Når de krysser den linja betyr det ikke noe hva som har skjedd og hvem som har betalt hva. Da er det bare to lag som konkurrerer, sier han.

Han får støtte av tidligere Liverpool-sjef Rafael Benitez.

– Et derby er et derby. Hvem som har det beste laget og hvem som ligger hvor på tabellen er ikke viktig. Engasjementet vil være stort, og fansen vil presse på. Jeg tror det blir en fantastisk kamp, sier han til BBC.

– Stolt og priviligert

Ser vi på de ti siste oppgjørene er fasiten fem Liverpool-seirer, to Everton-seirer og tre uavgjorte kamper. I fjor var fasiten etter de to hatoppgjørene i Premier League én uavgjort og én seier i Evertons favør.

– Jeg mener vi har nærmet oss, og jeg synes det ble bevist forrige sesong. Vi hadde et bra lag, sier Moyes.

Derbyet blir hans 21., og nummer 216 totalt. Det gjør dem ikke mindre spesielle for den skotske 48-åringen.

– Når jeg ser tilbake føler jeg meg stolt og priviligert som fikk være med på så mange. Jobben min nå er å sørge for å vinne et par til av dem.

Spesielt gjensyn for Dalglish

Også for Kenny Dalglish blir det trolig en spesiell kamp. Sist han var på Goodison Park som trener var hans siste før han ga seg i 1991, en oppsigelse som skapte sjokkbølger i hele Liverpool-leiren.

– Da det kom fram at han ga seg, hersket det sjokk og vantro rundt hele klubben. Hvis en stjernespiller hadde blitt solgt hadde vi forstått det, men at Kenny skulle dra var noe helt annet.

– Han var en av de største i klubbens historie og ledet et lag i toppen av engelsk fotball, mimrer tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby overfor BBC.

Dalglish fortalte at avgjørelsen ble tatt før Everton-kampen, og at oppgjøret dermed ble en spesiell opplevelse å følge fra sidelinjen.

Kampen, som var i 5. runde av FA-cupen, endte 4-4. Returkampen en uke senere vant Everton 1-0.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Pelés familie ut mot rykter: – Han er ikke døende

  Den siste tiden har det vært knyttet stor bekymring til Pelés helsetilstand etter at det ble hevdet at han var under palliativ behandling og at kroppen har sluttet å respondere på cellegiftsbehandlingen.

  Nå kommer familien med oppdatering på hans helsetilstand.

  De forteller han har hatt korona.

  – Han er syk og gammel. Men nå er han på sykehus på grunn av luftveisinfeksjonen. Når han føler seg bedre skal han dra hjem, sier datteren Kely Nascimento til den brasilianske TV-kanalen Globo.

  Den andre datteren, Flavia Nascimento, sier likevel at han fortsatt blir behandlet for kreft.

  – Det er ikke greit at folk sier han er døende og får palliativ behandling. Tro oss, det stemmer ikke. Han ligger ikke på intensiven, han er i et vanlig rom. Han er ikke døende, men han får behandling, sier hun.

  Det siste man har hørt fra den brasilianske fotballegenden var i en uttalelse på Instagram lørdag.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, har mye håp og jeg følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele det medisinske apparatet og for all omsorg jeg har fått», skrev han.

  Pele Hospitalized
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Sterling står over Senegal-kampen

  Raheem Sterling spiller ikke mot Senegal. Chelsea-spilleren dropper kampen av familiære årsaker, skriver det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

  Han har vært en viktig brikke for det engelske landslaget, og han startet de to første kampene i mesterskapet.

  Sterling står med én scoring i VM etter at han scoret i 6-2-seieren mot Iran.

  Fraværet betyr at Phil Foden får fornyet tillit i angrepsrekka til England.

  WCup England United States Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Blakstad-scoring i City-seier

  Julie Blakstad noterte seg for nok en scoring i engelsk superliga da hun og Manchester City slo Elisabeth Terlands Brighton 3–1 søndag.

  Kampens første nettkjenning satte Veatriki Sarri i eget bur i det ellevte minutt. Etter snaut 20 minutter stanget Blakstad inn 2–0.

  Det var hennes andre scoring på like mange kamper. Hun fant også nettet i 2-1-seieren over Everton sist. Noen minutter etter scoringen serverte hun Laura Coombs da hun la på til 3–0.

  På tampen reduserte Lee Geum-min uten at det hjalp for laget fra Sør-England. Elisabeth Terland forble ubenyttet reserve for Brighton.

  Amalie Eikeland og Reading slo Celin Bizet Ildhusøys Tottenham 1–0 tidligere søndag. Et selvmål av Tottenham-back Amy Turner ble avgjørende. Eikeland spilte hele kampen, mens Ildhusøy kom inn etter 69 minutter.

  Liverpool slo West Ham 2–0. Thea Kyvåg startet på benken for London-laget, men ble byttet inn etter 65 minutter.

  (©NTB)

  Julie Blakstad flyr inn mot mål
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Pelés helsetilstand skal være forverret

  Fotballegenden Pelé er svært syk, og nå melder flere internasjonale medier at 82-åringen er flyttet til palliativ avdeling. Det betyr at han nå kun får lindrende behandling, og at han er døende.

  Lørdag kveld skriver Reuters at formen til Pelé er stabil.

  I går sendte brasilianeren takkehilsen fra sykehuset.

  Pelé ble operert for tykktarmskreft i september i fjor, men har hatt noen tilbakefall og ble innlagt igjen på et sykehus i Sao Paulo tidligere i uken.

  Pele
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Norsk skuffelse i Lake Louise

  Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun endte på en 25.-plass i Lake Louise-utforen.

  Til tross for en god åpning, tapte Mowinckel mye tid nedover traseen.

  Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise.

  Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise. Hun endte 2,90 sekunder bak teten og ble nummer 30, mens Inni Holm Wembstad kjørte ned til en 36.-plass.

  Italienske Sofia Goggia, vant med fire hundredelers margin vinterens første fartsrenn på kvinnesiden. Corinne Suter (Sveits) og Cornelia Hütter (Østerrike) fylte resten av pallen.

  Canada WCup Lake Louise Skiing
  Foto: Frank Gunn / AP
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League