NRK Meny
Normal

Åpent angrep på Roman

Etter tapet for Liverpool kom Jose Mourinho med et kraftig angrep på Chelsea-styret og eier Roman Abramovitsj.

Chelsea-manager Jose Mourinho
Foto: DAVE THOMPSON / AP

- Det blir aldri som jeg ønsker. Jeg er bare manageren, jeg er ikke eier eller sportsdirektør eller styreleder. Jeg kommer med mine meninger om hva som er bra for klubben og hvilke spillere vi trenger, og hvis klubben vil, forsøker den å skaffe meg dem, sa Mourinho i et dårlig skjult angrep på Abramovitsj og sportsdirektør Frank Arnesen.

Det er mangelen på friske midtstoppere som bekymrer Mourinho. Richardo Carvalho ble sjuk kvelden før kampen, og med John Terry og Khaled Boulahrouz ute allerede måtte Chelsea stille på Anfield med Essien og Ferreira i midtforsvaret - en posisjon ingen av dem er spesielt vant med. Det ble stadig tydeligere etter hvert som Liverpool herjet med Chelsea-forsvaret.

- I slutten av desember ga jeg styret beskjed om at vi burde hente to spillere i dette transfervinduet, en midtstopper og en offensiv spiller, ettersom Joe Cole er ute resten av sesongen og Robben er mye skadet. Vinduet er åpent i ti dager til, men det har allerede vært åpent i 20 dager, og når vi ikke har fått nye spillere ennå ser jeg ingen grunn til at vi skal kunne få noen nå, fortsatte Mourinho i følge The Guardian.

I kulda

Men Mourinho var heller ikke fornøyd med spillerne som allerede er i troppen. Først og fremst går det ut over Andrei Sjevtsjenko. Da han takket spillerne for kampen etter at fløyta gikk på Anfield overså Mourinho ukraineren fullstendig. Mens resten av spillerne fikk et håndtrykk av sjefen, ble Sjevtsjenko nærmest frosset ut. Stjernespissen, som spilte de siste 17 minuttene, ble ikke engang verdiget et blikk.

Sjevtsjenko ble hentet fra Milan før denne sesongen, men det virker mer og mer klart at det er eier Roman Abramovitsj og ikke manageren som står bak kjøpet. Mourinho har flere ganger offentlig uttrykt sin misnøye med spissen.

- For veike

Men etter 0-2 mot Liverpool hadde Mourinho mer på lager:

- Noen spillere tilpasser seg vanskelige situasjoner, de krummer nakken og kjemper for laget. Det trenger vi fra alle. Men andre spillere har svak personlighet, de er ikke sterke nok. Jeg forsøker å ha sterke personer rundt meg, fortsatte Mourinho, før han stilte spørsmål ved om alle spillerne hadde guts nok til å snu en negativ trend.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.