NRK Meny
Normal

Frispark-perle reddet Mourinho: – En stor lettelse

Selvmål, utligning og frispark-perle. Det skjedde mye på Stamford Bridge før José Mourinho kunne puste lettet ut onsdag kveld.

Willian

ÅRETS MÅL?: Åtte minutter før slutt sendte Willian ballen i krysset fra omlag 20 minutter. En real frisparkperle og kandidat til årets mål.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Mourinho

RØRT: Chelsea-manager José Mourinho sier han ble rørt av fansens støtte under onsdagens mesterligakamp. Da fansen sang til han hilste manageren tilbake og la hånden på hjertet.

Foto: Matt Dunham / Ap

Med 2-1 over Dynamo Kiev klatret Chelsea til 2. plass i mesterligagruppen.

– Seieren er en stor lettelse. Spillerne fortjener å få uttelling for den harde jobben de har gjort, sa Chelsea-manager José Mourinho etter kampen ifølge BBC.

Med en stusselig 15. plass i Premier League er Mourinho under hardt press om dagen. Onsdag risikerte han ytterligere bråk, men unngikk det i siste liten.

På stillingen 1-1 i mesterligakampen mot Dynamo Kiev fikk Chelsea frispark.

Kampuret viste at det bare var åtte minutter igjen og Willian gjorde seg klar.

Han tok fart og skjøt. Ballen fikk en perfekt dupp over muren og skrudde seg inn i krysset fra omlag 20 meter. En soleklar kandidat til årets mål i mesterligaen.

– Ingen fortjente den scoringen mer enn Willian, sier Chelsea-manageren om spilleren som har vært en av de beste på Chelsea denne høsten - og som også var det onsdag.

Laster Twitter-innhold

– Rørende

Det er også verdt å merke seg at Chelsea-supporterne støttet sin manager med sang og en banner med påskriften «One of us» under hele kampen.

– Det var rørende, sier Mourinho til Viasat.

– Én ting er at de støtter deg når du kjører buss gjennom byen som ligamester, en annen ting er at de støtter deg når resultatene er dårlige og pressen og kritikerne roper på blod. Jeg synes de er fenomenale, sier Chelsea-manageren om supporterne.

Seieren over Dynamo Kiev gjør at Chelseas mesterliga-resultater faktisk ikke er så ille.

Dragovic

LETTET: Alexander Dragovic scoret både selvmål og mål for Dynamo Kiev mot Chelsea. Etter scoringen takket han det som så ut til å være høyere makter.

Foto: Toby Melville / Reuters

Laget står nå med to seire, én uavgjort og ett tap. Totalt har de sju poeng, det oppsiktsvekkende er at de ikke har maktet å ta flere poeng enn dét på de åtte siste kampene i Premier League.

Selvmål

Det så lenge ut til at Dynamo Kievs Alexander Dragovic skulle bli kampens snakkis onsdag. Midtstopperen scoret både selvmål og mål.

Først stupheadet han ballen i eget mål etter en halvtimes spill, før han kvarteret før slutt gjorde det godt igjen. På en corner fikk han stå helt umarkert på bakerste stolpe og dunke ballen i mål.

Mourinho gjorde da umiddelbart to bytter, inn med Eden Hazard og Gary Cahill, og da ble det fart på Chelsea - og ikke lenge etterpå kom vinnermålet.

Diego Costa og Yevhen Khacheridi

LUFTIG: Chelseas Diego Costa og Dynamo Kievs Yevhen Khacheridi i en luftig duell.

Foto: Matt Dunham / Ap
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.