Frispark-perle reddet Mourinho: – En stor lettelse

Selvmål, utligning og frispark-perle. Det skjedde mye på Stamford Bridge før José Mourinho kunne puste lettet ut onsdag kveld.

Willian

ÅRETS MÅL?: Åtte minutter før slutt sendte Willian ballen i krysset fra omlag 20 minutter. En real frisparkperle og kandidat til årets mål.

Mourinho

RØRT: Chelsea-manager José Mourinho sier han ble rørt av fansens støtte under onsdagens mesterligakamp. Da fansen sang til han hilste manageren tilbake og la hånden på hjertet.

Med 2-1 over Dynamo Kiev klatret Chelsea til 2. plass i mesterligagruppen.

– Seieren er en stor lettelse. Spillerne fortjener å få uttelling for den harde jobben de har gjort, sa Chelsea-manager José Mourinho etter kampen ifølge BBC.

Med en stusselig 15. plass i Premier League er Mourinho under hardt press om dagen. Onsdag risikerte han ytterligere bråk, men unngikk det i siste liten.

På stillingen 1-1 i mesterligakampen mot Dynamo Kiev fikk Chelsea frispark.

Kampuret viste at det bare var åtte minutter igjen og Willian gjorde seg klar.

Han tok fart og skjøt. Ballen fikk en perfekt dupp over muren og skrudde seg inn i krysset fra omlag 20 meter. En soleklar kandidat til årets mål i mesterligaen.

– Ingen fortjente den scoringen mer enn Willian, sier Chelsea-manageren om spilleren som har vært en av de beste på Chelsea denne høsten - og som også var det onsdag.

Laster Twitter-innhold

– Rørende

Det er også verdt å merke seg at Chelsea-supporterne støttet sin manager med sang og en banner med påskriften «One of us» under hele kampen.

– Det var rørende, sier Mourinho til Viasat.

– Én ting er at de støtter deg når du kjører buss gjennom byen som ligamester, en annen ting er at de støtter deg når resultatene er dårlige og pressen og kritikerne roper på blod. Jeg synes de er fenomenale, sier Chelsea-manageren om supporterne.

Seieren over Dynamo Kiev gjør at Chelseas mesterliga-resultater faktisk ikke er så ille.

Dragovic

LETTET: Alexander Dragovic scoret både selvmål og mål for Dynamo Kiev mot Chelsea. Etter scoringen takket han det som så ut til å være høyere makter.

Laget står nå med to seire, én uavgjort og ett tap. Totalt har de sju poeng, det oppsiktsvekkende er at de ikke har maktet å ta flere poeng enn dét på de åtte siste kampene i Premier League.

Selvmål

Det så lenge ut til at Dynamo Kievs Alexander Dragovic skulle bli kampens snakkis onsdag. Midtstopperen scoret både selvmål og mål.

Først stupheadet han ballen i eget mål etter en halvtimes spill, før han kvarteret før slutt gjorde det godt igjen. På en corner fikk han stå helt umarkert på bakerste stolpe og dunke ballen i mål.

Mourinho gjorde da umiddelbart to bytter, inn med Eden Hazard og Gary Cahill, og da ble det fart på Chelsea - og ikke lenge etterpå kom vinnermålet.

Diego Costa og Yevhen Khacheridi

LUFTIG: Chelseas Diego Costa og Dynamo Kievs Yevhen Khacheridi i en luftig duell.

• Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

• Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

Det opplyser Sky Sports.

Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

– Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

Ødegaard
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

– Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

– Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

Niklas Jensen Wassberg
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

– Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

– Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)