Normal

I dag kan Mourinhos plettfrie statistikk ryke

Chelsea har et meget vanskelig utgangspunkt før kveldens returoppgjør mot PSG i mesterligaens kvartfinale. Dersom Chelsea ryker ut, blir det en stygg ripe i José Mourinhos lange merittliste.

José Mourinho

LIGGER UNDER: Chelsea tapte 3-1 i første møte med Paris Saint Germain i mesterligaens kvartfinale. I kveld braker lagene sammen på nytt.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Mourinho har nemlig aldri røket ut i kvartfinalen av en europeisk turnering.

José Mourinho

TO SEIRE: José Mourinho har vunnet mesterligaen to ganger - sist med Inter i 2010.

Foto: ANDRES KUDACKI / Ap

Den portugisiske suksesstreneren møtte pressen mandag. Der kastet han favorittstempelet rett over på de franske motstanderne, som altså leder 3-1 etter det første møtet mellom lagene.

– Hvis Paris ryker ut, vil det være en enorm skuffelse for dem. Ryker vi ut, er det noe alle hadde forventet uansett. Vi må nyte situasjonen og våge å ta risiko. Det gjelder å få fram smilene, spille godt og gi alt, sa Mourinho.

Chelsea-bossen vet hva han snakker om.

Få managere kan skilte med samme tyngde i europeisk sammenheng. 51-åringen har vunnet mesterligaen to ganger med to forskjellige klubber (Porto og Inter). Det er det kun tre andre managere som har klart.

I tillegg har han vunnet Europaligaen, den gang kalt UEFA-cupen, med Porto i 2003.

Vinner «alltid» i kvartfinalen

Gjennom portugiserens karriere har kvartfinale aldri vært noe problem.

Kun to ganger har han mislykkes i å ta laget sitt til dette stadiet i Europa-sammenheng: Da Chelsea ble slått ut i åttedelsfinale i 2005/2006 og da Inter ble slått ut i åttedelsfinale i 2008/09-sesongen.

Mourinho har imidlertid vært i semifinalen i mesterligaen de fire siste årene. Kvartfinalene har gått som en lek (se faktaboks).

Sist sesong ledet han Real Madrid til semifinale etter å ha slått Galatasaray 5-3 sammenlagt over to kamper i kvarten.

Året før der igjen, i 2011/2012 suste Madrid-laget lekende lett gjennom kvartfinalen med 8-2 sammenlagt mot kypriotiske APOEL. Et lignende scenario skjedde året før der igjen. Real Madrid cruiste til semifinale etter 5-0 over Tottenham i kvartfinalen.

PSG uten Zlatan

Zlatan Ibrahimovic

SKADET: Zlatan Ibrahimovic haltet av banen med smerter i låret under forrige ukes mesterligamøte med Chelsea. Svensken er ute i minst fire uker, ifølge PSG-ledelsen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Mourinho jakter sin femte mesterliga-semi på rad.

Skal det bli en realitet, må PSG beseires med minst to mål på Stamford Bridge i kveld (Chelsea er videre ved 2-0-seier).

Det kan bli tøft. Men Paris-laget er svekket. Zlatan Ibrahimovic er ute i flere uker etter å ha pådratt seg en strekkskade i låret i det første møtet mellom lagene.

Paris Saint Germain har imidlertid en meget god erstatter i Edinson Cavani. Spissen fra Uruguay er også langt mer målfarlig uten sin svenske spissmakker på banen, viser statistikken.

– Vi ønsker å angripe. Dersom vi skal være et topplag i Europa, må vi kunne lage mål også på bortebane. Vi kommer til å få det tøft de første 20 minuttene, da kommer Chelsea til å ville score. Vi må beholde roen og forsøke å kontre når vi får sjansen, sier PSG-trener Laurent Blanc.

– Vi kan slå Chelsea uten Zlatan. Selvfølgelig vil vi savne ham, men vi har mange gode spillere som kan hamle opp med Chelsea, sier PSGs kantspiller Ezequiel Lavezzi til Goal.com.

Mourinho skyver PSG frem som den store favoritten, men tror likevel Chelsea går videre.

– Vinner vi? Ja, det tror jeg. I øyeblikket ligger vi under 1-3, men vi kan klare 4-3 eller 5-3 sammenlagt. Hvis jeg ikke tenker slik, er det heller ingen vits for meg å møte opp til kamp, sier Mourinho.

Fotballnyheter