NRK Meny
Normal

Mourinho ferdig i Real Madrid

José Mourinho skal selv ha bedt om å få forlate Real Madrid, som han har vært manager for i tre sesonger. Nå står han fritt til å gå tilbake til gamleklubben Chelsea, som han er blitt linket til den siste tiden.

Spain Soccer Mourinho Jose Mourinho

José Mourinho har i lang tid blitt linket til Chelsea, som han trente fra 2004 til 2007.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Spain Soccer Real Madrid

Florentino Perez og Mourinho i lykkeligere dager, nærmere bestemt dagen da portugiseren skrev under for Real Madrid i 2010.

Foto: Elisa Estrada / Ap

Real Madrid hasteinnkalte til pressekonferanse mandag kveld. Som ventet var det fordi klubbpresident Florentino Perez var klar til å fortelle at klubbens kontrakt med José Mourinho avsluttes før tiden, etter sesongen er ferdig.

– Vi har ikke bedt ham om å gå. Det var enighet om avgjørelsen om å terminere kontrakten. Vi er enige om at timingen er rett, sier Perez.

Manglet de store triumfene

«The Special One» tok over etter Manuel Pellegrini i 2010, med skyhøye forventninger til hva han skulle prestere med laget. I fjor ledet han laget til ligagull, i tillegg til seier i Copa del Rey i fjor og den spanske supercupen.

Men flere trofeer har det ikke blitt med Mourinho som manager, og spesielt denne sesongen har vært skuffende, ifølge ham selv.

Real Madrid ble slått ut av mesterligaen i semifinalen, og må ta til takke med annenplass i den spanske ligaen bak Barcelona. I tillegg tapte de overraskende finalen i den spanske cupen mot Atletico Madrid.

– Min verste sesong noensinne, konkluderte Mourinho med etter tapet.

– Mourinho har gjort Real Madrid til et bedre lag, men verken han eller vi synes disse titlene er nok, medga Perez på pressekonferansen.

Kobles til Chelsea

Portugiseren har i lang tid blitt koblet til Chelsea, som han også har trent tidligere. Rafael Benitez ga seg nettopp etter en kort periode som managervikar i klubben, etter at Chelsea sparket Roberto Di Matteo i november.

– På vegne av styret takker jeg José Mourinho for alt arbeidet han har lagt ned de tre siste årene. Laget har forbedret seg og vi ønsker ham alt det beste, sier Perez.

PSG-trener Carlo Ancelotti har av flere medier blitt lansert som Mourinhos mest sannsynlige etterfølger. Han har selv innrømmet at han er interessert i Real-jobben.

Foreløpig har PSG-president Nasser Al Khelaifi avfeid at han har noe i nærheten av planer om å la Ancelotti forsvinne før kontrakten hans går ut om ett år.

– Vi har snakket om det, for han har spurt om å få dra for å ta over Real Madrid. Jeg sa at det var umulig, for han har ett år igjen av kontrakten. Så det er vår avgjørelse, uttalte Khelaifi.

SOCCER-SPAIN/REAL Real Madrid president Florentino Perez gestures during a news conference at Santiago Bernabeu stadium in Madrid

Florentino Perez holdt pressekonferanse om Mourinho-avskjeden mandag kveld på Santiago Bernabeu stadion.

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.