Motgangen fortsetter for Arsenal

Aaron Ramsey er nok Arsenals mest ulykkelige mann etter at han på elegant vis satte inn Liverpools mål med skulderen.

Arsene Wenger

En oppgitt Arsene Wenger reagerer under kampen mot Liverpool.

Aaron Ramsey

Aaron Ramsey scoret selvmål mot Liverpool.

Arsenal - Liverpool: 0-2

Det hadde gått 78 minutter av kampen da Liverpool fikk hjelp av uheldige Ramsey.

Målet kom da Arsenals Miquel skulle klarere et angrep fra Suarez. Klareringen gikk rett i skulderen på Ramsey og ballen gikk i bue over keeper.

Målservice: Arsenal - Liverpool

Før dette hadde det vært relativt jevnspilt mellom de to lagene, men etter scoringen falt Arsenal sammen. Det tok derfor ikke lang tid for Suarez var fremme igjen.

På overtid sikret han seieren da han enkelt kunne sette inn 2-0 i et tomt Arsenal-mål.

Dermed tok gjestene fra Liverpool sin første borteseier mot Arsenal på elleve år.

- Vi er sterkere enn i fjor. Arsenal stilte ikke med sitt beste lag, men det er ikke vårt problem, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen, ifølge BBC.

Vanskelig seriestart

Verken Arsenal eller Liverpool greide å karre til seg mer enn ett poeng i seriestarten. Liverpool spilte 1-1 mot Sunderland, mens Arsenal tok med seg ett poeng fra bortemøtet med Newcastle.

Emmanuel Frimpong og Dirk Kuyt (th)

Emmanuel Frimpong og Dirk Kuyt (th).

Arsenal har i tillegg slitt med flere skader. Johan Djourou, Kieran Gibbs og Armand Traore var ute med skade før lørdagens oppgjør. Det samme var Tomas Rosicky, Jack Wilshere og Abou Diaby.

Gervinho og Alex Song måtte også stå over kampen på grunn av suspensjon.

Tabellen Premier League 2011/2012

Åpnet best

Det skadeskutte Arsenal-laget åpnet imidlertid best av de to rivalene, og presset høyt de første fem-seks minuttene.

Etter hvert overtok Liverpool mye av intinativet i 1. omgang, men ingen av lagene maktet å komme til virkelige store målsjanser i kamper den første halvtimen, selv om Carroll var farlig foran Arsenals mål ved et par anledninger.

Liverpool og Downing hadde også ballen i mål etter 13 minutter, men dommer hadde dømt frispark til Arsenal.

Emmanuel Frimpong og Daniel Agger

Emmanuel Frimpong takler Daniel Agger.

Stor mulighet

Den største muligheten i denne perioden hadde Arsenals Emmanuel Frimpong, som klinket til fra 25 meters hold, men keeper Reina fikk så vidt lagt en reddende hånd på ballen.

Etter denne muligheten våknet Arsenal igjen, og etter 35 minutter var Nasri farlig foran Liverpools mål. Han gikk fra egen banehalvdel og skjøt fra 16 meter.

Det var et godt skudd, men ballen gikk like utenfor.

Allerede etter 15 minutters spill måtte Laurent Koscielny byttes ut etter å ha fått seg en smell. Stopperen haltet av banen, og så ut til ha det veldig vondt.

Lagene gikk til pause uten scoringer.

Liverpool kom tilbake

Det var lite som vitnet om et toppoppgjør i Premier League de første 45 minuttene, men med tanke på spill og skadesituasjon var det likevel Arsenal som hadde størst grunn til å være fornøyd med omgangen.

Andrey Arshavin og Martin Kelly

Andrey Arshavin i brytekamp med Martin Kelly.

Det var imidlertid Liverpool som åpnet 2. omgang best av de to lagene. Martin Kelly var farlig frempå ved flere anledninger de første ti munttene av omgangen, og et presset Arsenal var knapt inne på Liverpools banehalvdel i denne perioden.

Arsenal var likevel farlige de gangene de kom seg gjennom Liverpools forsvarsrekke, og etter 68 minuttter sørget de for til da kampens største sjanse.

Arshavin kriget til seg ballen i duell med Kelly og fikk gitt ballen til van Persie, som upresset skjøt nesten rett på keeper. En kjempemulighet.

Unødvendig kort

Ti minutter før ordinær tid, sørget så Frimpong for å gjøre det ekstra vanskelig for sine allerede pressede medspillere da han stemplet Leiva og pådro seg sitt andre gule kort.

Frimpong hadde grisespilt hele kampen, og det var heller ingen tvil om kortet.

Med 10 spillere på banen, ble det dermed ekstra vanskelig for Arsenal i dette oppgjøret.

- Det så ut som begge målene var offside. Dommerne er ment å være profesjonelle. Jeg føler presset, men ikke noe mer enn vanlig. Vi hadde fortjent mer enn resultat tilsier. Offsidemålet avgjorde, sa Wenger etter kampen.

Samir Nasri

Samir Nasri spilte fra start.

Siste farvel fra Nasri?

Det hadde på forhånd blitt spekulert i hvorvidt bruke Samir Nasri ville spille i dette storoppgjøret.

Nasri nærmer seg en overgang til Manchester City, og det er ifølge britiske medier kun et tidsspørsmål før han forlater klubben. Nasri spilte likevel fra start.

Mest sannsynlig ble det hans endelige farvel til Arsenal-publikummet, som ikke har vært spesielt begeistret for overgangsryktene.

Les: Nasri kritiserer Arsenal-fansen

Dagens tap gjør at Arsenal har fått en vanskelig start på sesongen og bør få med seg et godt resultat i neste kamp borte mot Manchester United.

Liverpool har derimot fått en positiv innledning med fire poeng på to kamper.

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.