Motgangen fortsetter for Arsenal

Aaron Ramsey er nok Arsenals mest ulykkelige mann etter at han på elegant vis satte inn Liverpools mål med skulderen.

Arsene Wenger

En oppgitt Arsene Wenger reagerer under kampen mot Liverpool.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Aaron Ramsey

Aaron Ramsey scoret selvmål mot Liverpool.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Arsenal - Liverpool: 0-2

Det hadde gått 78 minutter av kampen da Liverpool fikk hjelp av uheldige Ramsey.

Målet kom da Arsenals Miquel skulle klarere et angrep fra Suarez. Klareringen gikk rett i skulderen på Ramsey og ballen gikk i bue over keeper.

Målservice: Arsenal - Liverpool

Før dette hadde det vært relativt jevnspilt mellom de to lagene, men etter scoringen falt Arsenal sammen. Det tok derfor ikke lang tid for Suarez var fremme igjen.

På overtid sikret han seieren da han enkelt kunne sette inn 2-0 i et tomt Arsenal-mål.

Dermed tok gjestene fra Liverpool sin første borteseier mot Arsenal på elleve år.

- Vi er sterkere enn i fjor. Arsenal stilte ikke med sitt beste lag, men det er ikke vårt problem, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen, ifølge BBC.

Vanskelig seriestart

Verken Arsenal eller Liverpool greide å karre til seg mer enn ett poeng i seriestarten. Liverpool spilte 1-1 mot Sunderland, mens Arsenal tok med seg ett poeng fra bortemøtet med Newcastle.

Les også: Her sikrer Taylor Newcastle-seier

Emmanuel Frimpong og Dirk Kuyt (th)

Emmanuel Frimpong og Dirk Kuyt (th).

Foto: Tom Hevezi / Ap

Arsenal har i tillegg slitt med flere skader. Johan Djourou, Kieran Gibbs og Armand Traore var ute med skade før lørdagens oppgjør. Det samme var Tomas Rosicky, Jack Wilshere og Abou Diaby.

Gervinho og Alex Song måtte også stå over kampen på grunn av suspensjon.

Tabellen Premier League 2011/2012

Åpnet best

Det skadeskutte Arsenal-laget åpnet imidlertid best av de to rivalene, og presset høyt de første fem-seks minuttene.

Etter hvert overtok Liverpool mye av intinativet i 1. omgang, men ingen av lagene maktet å komme til virkelige store målsjanser i kamper den første halvtimen, selv om Carroll var farlig foran Arsenals mål ved et par anledninger.

Liverpool og Downing hadde også ballen i mål etter 13 minutter, men dommer hadde dømt frispark til Arsenal.

Emmanuel Frimpong og Daniel Agger

Emmanuel Frimpong takler Daniel Agger.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Stor mulighet

Den største muligheten i denne perioden hadde Arsenals Emmanuel Frimpong, som klinket til fra 25 meters hold, men keeper Reina fikk så vidt lagt en reddende hånd på ballen.

Etter denne muligheten våknet Arsenal igjen, og etter 35 minutter var Nasri farlig foran Liverpools mål. Han gikk fra egen banehalvdel og skjøt fra 16 meter.

Det var et godt skudd, men ballen gikk like utenfor.

Allerede etter 15 minutters spill måtte Laurent Koscielny byttes ut etter å ha fått seg en smell. Stopperen haltet av banen, og så ut til ha det veldig vondt.

Lagene gikk til pause uten scoringer.

Liverpool kom tilbake

Det var lite som vitnet om et toppoppgjør i Premier League de første 45 minuttene, men med tanke på spill og skadesituasjon var det likevel Arsenal som hadde størst grunn til å være fornøyd med omgangen.

Andrey Arshavin og Martin Kelly

Andrey Arshavin i brytekamp med Martin Kelly.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Det var imidlertid Liverpool som åpnet 2. omgang best av de to lagene. Martin Kelly var farlig frempå ved flere anledninger de første ti munttene av omgangen, og et presset Arsenal var knapt inne på Liverpools banehalvdel i denne perioden.

Arsenal var likevel farlige de gangene de kom seg gjennom Liverpools forsvarsrekke, og etter 68 minuttter sørget de for til da kampens største sjanse.

Arshavin kriget til seg ballen i duell med Kelly og fikk gitt ballen til van Persie, som upresset skjøt nesten rett på keeper. En kjempemulighet.

Unødvendig kort

Ti minutter før ordinær tid, sørget så Frimpong for å gjøre det ekstra vanskelig for sine allerede pressede medspillere da han stemplet Leiva og pådro seg sitt andre gule kort.

Frimpong hadde grisespilt hele kampen, og det var heller ingen tvil om kortet.

Med 10 spillere på banen, ble det dermed ekstra vanskelig for Arsenal i dette oppgjøret.

- Det så ut som begge målene var offside. Dommerne er ment å være profesjonelle. Jeg føler presset, men ikke noe mer enn vanlig. Vi hadde fortjent mer enn resultat tilsier. Offsidemålet avgjorde, sa Wenger etter kampen.

Samir Nasri

Samir Nasri spilte fra start.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Siste farvel fra Nasri?

Det hadde på forhånd blitt spekulert i hvorvidt bruke Samir Nasri ville spille i dette storoppgjøret.

Nasri nærmer seg en overgang til Manchester City, og det er ifølge britiske medier kun et tidsspørsmål før han forlater klubben. Nasri spilte likevel fra start.

Mest sannsynlig ble det hans endelige farvel til Arsenal-publikummet, som ikke har vært spesielt begeistret for overgangsryktene.

Les: Nasri kritiserer Arsenal-fansen

Dagens tap gjør at Arsenal har fått en vanskelig start på sesongen og bør få med seg et godt resultat i neste kamp borte mot Manchester United.

Liverpool har derimot fått en positiv innledning med fire poeng på to kamper.

Fotballnyheter