Sist tapte de så mye at de fikk mental knekk...

For ti år siden tapte Buvik hele 17-0 mot Rosenborg i cupen. Kampen var så tøff for 3.-divisjonslaget at etterpå fikk de deler av sesongen ødelagt. I kveldens NM-runde møtes de to trønderlagene igjen.

harald

Harald Martin Brattbakk var én av ni Rosenborg-spillere som kom på scoringslista mot Buvik. Her har han nettopp scoret ett av sine tre mål, og hjelper Buvik-målvakt Marius Solli opp.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Rune Alex Normann

For ti år siden møtte Rune Alex Normann Rosenborg som spiller. I kveld tar han dem imot på nytt, denne gangen som trener.

Foto: Privat

NRK.no sender syv cupkamper direkte i kveld. Se Buvik - RBK på Sport 5 klokka 18.00 eller sjekk ut de andre kampene i sendeskjemaet i faktaboksen.

– Jeg husker det var forferdelig. Det var til slutt ikke artig utpå banen i det hele tatt, sier Rune Alex Normann.

I dag humrer den nåværende Buvik-treneren når han tenker tilbake på april-kvelden for ti år siden.

RBK satte scoringsrekord

Den gang var han spiller da Buvik tapte hele 17-0 mot Rosenborg i NMs første runde - et av de største tapene i cupens historie, og ny scoringsrekord for Rosenborg. Landslagsstjernene herjet og rundet 3.-divisjonsspillerne på Buvik som om de var kjegler.

– Rosenborg byttet ut landslagsspillere med landslagsspillere fra benken. Det var helt vilt. De var topptrente atleter, vi var helt vanlige arbeidere som løp mellom der, sier Normann.

Fikk «knekk» etterpå

Kampen fremstår nærmest som komisk for ham nå, men tapet satt i lenge den gangen. Selv om cup er cup, gikk kampen innpå spillerne, forteller treneren. Så mye at de ikke klarte å prestere på sitt vante nivå i serien etterpå, heller.

– Vi fikk en slags mental knekk som vi brukte litt tid på å komme over. Jeg husker vi tapte mange kamper i serien etterpå. Vi var slitne både fysisk og mentalt. Det ble ingen god sesong etter det, erindrer han.

I dag er han trener for det samme laget, og håper ikke det blir komplett reprise når Rosenborg i kveld kommer tilbake for første gang siden 2003.

– Jeg kan ikke tro det blir de samme sifrene nå, sier Normann.

Artikkelen fortsetter under videoen.

For ti år siden tapte Buvik hele 17-0 mot Rosenborg i cupen.

Her kan du se målfesten.

Tror mange opplever nedtur

I Buvika er man for lengst i gang med å rigge til fest. Det forventes 2-3000 tilskuere, og store deler av lokalsamfunnet er i sving med forberedelsene.

Normann understreker at cupen først og fremst er en folkefest og noe å glede seg over, også for spillerne. Han tror likevel mange opplever å få en lignende nedtur etter å ha røket ut av NM.

– Jeg har hørt om flere det har skjedd med. Når man er så heldig og får utdelt sånne storkamper går alle tankene til cupen, så det kan bli en «down» når det er over, og i tillegg kanskje ikke har gått så bra. Vi må unngå det denne gangen. Vi er et av topplagene i vår avdeling, og det blir for dumt å miste en topplassering på grunn av en cupkamp, fastslår han.

Håper på et mål

For å unngå at laget går på den samme smellen i år, har treneren rullert mye på laget den siste tiden. Mest for å unngå at noen blir like utkjørt som enkelte ble i 2003.

– Rosenborgspillerne fikk massasje og kunne slappe av etter kampen. Vi gikk på arbeid i tillegg til at vi hadde et tøft kampprogram. Det har vi denne gangen også, med tre kamper på seks dager. Men det er ikke så lett å skulle rullere, for alle spillerne gleder seg og har lyst å spille mot Rosenborg, sier han og smiler.

Normann innrømmer at det blir vanskelig å få cupbomben til å smelle i Buvika i kveld. Målet er i stedet ganske enkelt å få et mål.

– Vi må nok bare legge oss bakpå og unngå at det blir noe rom. Vi har raske kantspillere og en spiss som scorer veldig mye mål. Om han kommer på skuddhold, da blir det mål, rett og slett. Problemet blir vel å få han dit, medgir Normann.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP