NRK Meny
Normal

Mot verste sesong på 30 år

Norge tapte 0-1 mot Nederland. Dermed går landslaget mot sin verste sesong siden 1978.

John Carew
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-TV: - Vi manglet marginene

Status for sesongen 2008 er ikke hyggelig lesning. Norge har ikke vunnet en eneste kamp.

Les: - Kunne blåst straffe

Dette kan bli vårt første landslagsår uten en seier siden 1978. Det gjenstår imidlertid en privatlandslamp mot Ukraina i november.

- Jeg følte at de var tamme. Hadde vi bare klart å løfte oss det ekstra lille hakket ville vi klart det. Toget er ikke gått, men vi gjorde det svært vanskelig for oss selv, sier John Carew.

NRKSport fulgte Norge - Nederland

Van Bommel avgjorde

Mark van Bommel ga Nederland ledelsen over Norge i onsdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

Det var gått 63 minutter av kampen da van Bommel sendte en dårlig norsk avklaring i mål fra 18-19 meter.

Mark van Bommel scorer

Mark van Bommel setter inn seiersmålet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Norge spilte ingen dårlig kamp, men et dødelig effektivt Nederland gjorde veien til VM i Sør-Afrika svært lang for Åge Hareides menn.

- Jeg føler at vi er farligere enn dem, men vi mangler de små marginene. Det er mange situasjoner rundt boksen deres, og hadde vi hatt litt marginer ville vi ha scoret, sier Carew til NRK.

På høyde med Nederland

Norge var faktisk fullt på høyde med Nederland i store deler av kampen. Særlig i begynnelsen av 2. omgang hadde Norge flere muligheter til å ta ledelsen, og spesielt John Carew skapte bryderi for Nederland.

Etter ti minutter i 2. omgang hadde Aston Villa-spissen skapt to muligheter, men som mot Skottland ville ikke ballen i mål.

Leder gruppen

Norge står nå med fire uavgjorte og tre tap. På sine 27 kamper er det blitt 12 seirer, sju uavgjort og åtte tap for Hareide.

- Jeg synes at de hadde få sjanser og er veldig fornøyd med det, men det hjelper fint lite når de scorer på et langskudd og vi taper 1-0, sier en skuffet Brede Hangeland.

Nederland leder gruppe 9 med ni poeng på tre kamper. Norge har syv poeng mindre med samme antall kamper spilt - og ligger på en lite hyggelig sisteplass i vår gruppe.

Les: Tabell Gruppe 9

Diskuter kampen her!

Fotballnyheter