NRK Meny
Normal

Tabbet seg ut mot City – slo tilbake med perlemål

Alberto Moreno fikk sin revansje etter tabben mot Manchester City da Liverpool knuste Tottenham.

Moreno

Alberto Moreno scoret sitt første Liverpool-mål i seieren over Tottenham. Her feirer han scoringen med Jordan Henderson (t.v.) og Daniel Sturridge.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Mario Balotelli

Mario Balotelli spilte sin første kamp for Liverpool, og hadde flere store sjanser.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Alt som skulle gå bra i dag, gikk bra. Vi spilte i diamantformasjon, og jeg synes vi var en trussel mot Tottenham stort sett hele tiden. Vi viste eksepsjonelle kvaliteter, roste Liverpool-manager Brendan Rodgers etter storseieren på White Hart Lane.

Alberto Moreno ble den største syndebukken da Liverpool tapte mot Manchester City forrige mandag. Spanjolen var altfor passiv på Citys første mål, da Stevan Jovetic snappet ballen fra ham og banket inn 1-0.

Moreno avsluttet kampen med å tråkke over, og det har vært usikkert hele uka om spanjolen i det hele tatt kunne spille denne helgen.

Perlemål etter hvilen

Da Liverpool kjørte over Tottenham med 3-0 søndag, fikk Moreno en deilig revansje.

Etter en times spill vant han ballen på egen halvdel, løp fra alt som var av Tottenham-forsvarere og hamret ballen i mål. Det var som å se John Arne Riise i glansdagene.

Morenos første mål for Liverpool var et faktum, i hans andre kamp for klubben.

Før spanjolens perle hadde Raheem Sterlng og Steven Gerrard allerede gitt de rødkledde en tomålsledelse, og Liverpool kunne kontrollere inn en 3-0-seier.

– Den største utfordringen vår har vært det defensive spillet, så jeg regner med at manageren er overlykkelig over at vi klarte å holde nullen i dag. Tottenham er et fantastisk lag, så dette var et strålende resultat for oss, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Store Balotelli-sjanser

Mario Balotelli spilte sin første kamp for Liverpool, og trengte bare 125 sekunder i Liverpool-drakta før han skapte sin første sjanse.

Et nydelig innlegg fra Raheem Sterling landet rett på hodet til italianeren, men headingen gikk rett på Lloris. Balotelli fikk en ny sjanse på returen, men satte den utenfor fra kloss hold.

Liverpool tok likevel ledelsen etter bare åtte minutter, og det var Sterling som fikset 1-0 for de rødkledde. Jordan Henderson kom på et nydelig inn i boksen, fikk ballen og slo inn på tvers av mål. På bakre stolpe ventet Sterling, som fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål.

Balotelli fikk en ny sjanse til å sette sitt første Liverpool-mål etter et kvarter, men denne gangen headet han like utenfor.

Kampen roet seg ned etter et eksplosivt første kvarter, men etter en halvtime var Balotelli på farten igjen. Lloris kom ut for å avskjære et gjennomspill mot Sterling.

Det klarte han, men ballen endte hos Balotelli rundt 40 meter fra mål, med Lloris langt utenfor sekstenmeteren. Balotelli knallet til, men ballen skled av foten og gikk langt utenfor.

– Jeg synes Mario var strålende den første timen. Alle fulgte med på han og han gjorde det bra. Han kan være forskjellen på om vi kan kjempe om gullet eller ikke i år, sier Gerrard om sin nye lagkamerat.

Rett før pause måtte Simon Mignolet i aksjon for at Liverpool skulle ta med seg ledelsen inn i garderoben. Et langt oppspill ble stusset videre av Emmanuel Adebayor og Nacer Chadli fikk avsluttet fra 16 meter. Avslutningen på halv volley ble imidlertid reddet av Mignolet.

Gerrard doblet ledelsen

Akkurat som i første omgang innledet Liverpool andre omgang med å score tidlig, og denne gangen var det kaptein Steven Gerrard som fikk nettmaskene til å suse.

Joe Allen gikk overende i feltet etter en duell med Eric Dier, og dommer Phil Dowd pekte på straffemerket. Gerrard satte straffen lavt til høyre for keeper. Lloris var etter den, men skuddet var for hardt for franskmannen.

Perlemål

Kampens ubestridte perle kom etter en times spill, og den kom fra Alberto Moreno. Moreno vant ballen fra Andros Townsend inne på egen banehalvdel, og stormet mot Tottenham-målet. Ingen klarte å ta igjen spanjolen, som fra rundt 20 meter banket ballen i mål via stanga.

På overtid skulle Tottenham ha hatt en soleklar straffe, da Adebayor ble holdt i trøya. Phil Dowd lot spillet gå, og Liverpool kunne feire en sterk borteseier.

Liverpool har vunnet de tre siste kampene mot Tottenham med kalassifre. Totalt står Merseyside-klubben med 12-0 i målforskjell på de tre siste møtene med Spurs.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.