NRK Meny
Normal

Sjernespissen Falcao mister VM

– Min tyngste dag siden jeg ble landslagsstrener, sier Colombia-sjef José Pekerman.

FALCAO

Her ankommer Radamel Falcao (28) og landslagssjef José Pekerman (bak) pressekonferansen hvor de offentliggjorde at Falcao mister VM. Falcao er en nøkkelspiller for Colombia og scoret ni mål på 13 kamper i VM-kvalifiseringen.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Fotball-VM ble natt til tirsdag én profil fattigere.

Da fristen for å melde inn VM-troppene gikk ut ved midnatt norsk tid kom beskjeden hele Colombia har fryktet: Deres største stjerne, Monaco-proffen Radamel Falcao, rekker ikke VM.

– Jeg har vært veldig spent, men nå må jeg i stedet støtte laget fra sidelinjen. Jeg ønsker dem alt godt og håper de spiller et bra VM, sa Falcao (28), ifølge den colombianske avisen El Pais, på en pressekonferanse mandag.

Det har vært knyttet stor spenning til om Falcao ville rekke VM etter at han skadet korsbåndet i januar.

– Ikke mer å gjøre

Forfallet til stjernespissen, som scoret ni mål på de 13 VM-kvalifiseringskampene, er et hardt slag for Colombia.

– Dette er min tyngste dag som landslagstrener, sa Colombia-sjef José Pekerman som også var til stede på nattens pressekonferanse.

– Men jeg kan forsikre det colombianske folk om at han (Falcao) har gjort alt som står i hans makt - og enda litt til - for å bli spilleklar, la treneren til.

Falcao, som tidligere har spilt for blant annet Atlético Madrid og Porto, er regnet som en av verdens beste spisser.

– Jeg er i god form igjen, men vet at jeg trenger litt mer tid før jeg kan spille igjen. Jeg ønsket ikke å frata noen som er 100 prosent friske en plass i VM-troppen. Og ønsket heller ikke å gjøre noe som kan skade helsen min, sa Falcao til på nattens pressekonferanse.

Første VM på 16 år

28-åringen ble tatt ut i den første 30-mannstroppen til Colombia i håp om at han skulle bli skadefri, men korsbåndskaden han pådro seg i en kamp i den franske cupen i januar har ikke leget seg raskt nok.

Dermed var Falcao utelatt fra den endelige 23-mannstroppen som ble levert Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag kveld.

Colombia er i sitt første VM på 16 år og spiller i gruppe med Hellas, Elfenbenskysten og Japan. Første kamp er mot Hellas 14. juni.

Fotball-VM i Brasil starter torsdag 12. juni.

Fotballnyheter