Moldskred avgjorde for Norge

Morten Moldskred scoret kampens eneste mål da Norge slo Slovakia 1-0 på bortebane onsdag.

Morten Moldskred og Erik Huseklepp

Morten Moldskred (t.v.) gratuleres av Erik Huseklepp etter 1-0-scoringen mot Slovakia.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

NrkSport fulgte kampen spark for spark: Norge slo Slovakia

Det har vært mye fokus på John Carews forfall til onsdagens privatlandskamp mot Slovakia og hvem som skulle erstatte han på spissplassen. Valget falt på Daniel Braaten og Erik Huseklepp. Det var ikke et dårlig valg.

Frisk første omgang

Stolpeskudd fra begge lag, til tider høyt tempo og godt spill, bunnsolid forsvarsspill. Dette var fasit etter de første førtifem minuttene på MSK Zilina Stadion. Norge åpnet med Daniel Braaten som spiss. Toulouse-spilleren løp mye og sørget for at det slovakiske forsvaret hadde nok å gjøre.

I andre enden av banen vartet eks-RBKer, Marek Sapara, opp med presise pasninger og skumle innlegg.

Huseklepp og Moldskred

Etter hvilen ble Braaten erstattet av Huseklepp som virkelig fikk fart på sakene. Samarbeidet Huseklepp/Moldskred fungerte tidvis glitrende og i det 67.min smalt det.

Huseklepp gjorde forarbeidet og kom seg fri på høyrekanten ved hjelp av fart, teknikk og flaks. Skuddet hans ble blokkert, men på returen var Moldskred på plass og hamret ballen i mål.

Huseklepp

Erik Huseklepp i aksjon mot Slovakia.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Det var gøy å se ballen gå i mål. Det var et bra forarbeid av Huseklepp, sier målscoreren til NRK.

Etter scoringen var det mest Norge og med det menes mest Huseklepp. Lysluggen var overalt og leverte en særdeles god søknad til videre landslagsspill. Noe landslagssjefen selvsagt la merke til:

- Veldig fornøyd med en sterk borteseier. Etter scoringen var vi nærmere 2-0 enn Slovakia var 1-1. Huseklepp gjør et veldig gunstig innhopp og skaper jo nærmest scoringen på egen hånd, sier Egil Drillo Olsen til Viasat Fotball.

Norges startoppstilling:

4-5-1: Jon Knudsen – Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Morten Moldskred, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen – Daniel Braaten.

Fotballnyheter