Hopp til innhold

Molde ydmyket Rosenborg

Trønderne var sjanseløse i Molde.

Moldespelarane jublar etter 3-0 scoringa
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Molde - Rosenborg 5-0

Molde viste frem festfotball da Rosenborg ble ydmyket på Aker stadion.

Det var seriens to beste lag som møttes til dyst i kvartfinalen i NM. Rosenborg er best i serien, men Molde har overrasket og henger bra med.

Men i motsetning til i serien var det i cupen aldri tvil om hvem som var best av de to rivalene.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Diouf scoret

Mame Biram har hatt en fantastisk sesong. Senegaleseren er toppscorer i eliteserien og ble tidligere i sommer klar for Manchester United.

Mot Rosenborg viste han at all skryten han har fått ikke er tilfeldig. Allerede etter ti minutter ble han spilt igjennom av Makhtar Thioune og alene med Rune Jarstein gjorde han ingen feil. Vakkert angrepspill av Molde.

Iversen bommet

Steffen Iversen bommet på straffe mot Rosenborg i cupen

Steffen Iversen bommet fra straffemerket mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Resten av kampens første omgang ble en fest fra begge lag som var mer enn villige til å angripe. Det var målsjanser foran begge mål, selv om Molde var et lite hakk bedre enn gjestene.

Rett etter fikk Rosenborg muligheten de trengte for å snu kampen. Knut Dørum Lillebakk rev Marek Sapara over ende og dommer Terje Hauge pekte på straffemerket.

Den ellers så sikre Steffen Iversen steg frem for å utligne, men ballen traff tverrliggeren. Og den bommen skulle koste Rosenborg dyrt.

To raske mål

Kun fire minutter etter Iversens straffebom doblet Molde ledelsen. Magne Hoseth slo inn og Daniel Berg Hestad headet kontant i mål.

Og da Magne Hoseth skøyt i mål fra 40 meter over en Jarstein som var ute på tur var kampen i realiteten avgjort.

Rosenborg gikk totalt i oppløsning og det så helt mørkt ut da Anthony Annan ble utvist midtveis i omgangen.

Molde fikk derfor fritt spillerom og Pape Pate Diouf og Jose Mota sørget for å gjøre ydmykelsen total med hvert sitt mål mot slutten av kampen.

- Det er klart vi er glade. Dette er fantastisk. Det var ingen 5-0 kamp. Rosenborg hadde ballen mye, men nå er Molde effektive, sier Molde-trener Kjell Jonevret til TV2.

Bildegalleri fra kampen:

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • LSK tok tilbake tabelltopp – herjet på dødball

  Lørdag møttes Lillestrøm Sandefjord, og det ble en ordentlig dødballfest. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball, og stillingen endte til slutt 4-1 i favør LSK. Tre av deres mål kom fra dødball. To fra corner, og ett fra et langt innkast.

  – Vi har blitt et lite dødballag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

  Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

  Keeper Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill.

  Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Lillestrøm
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Mbappé blir i PSG

  Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

  Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

  Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

  Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

  France Soccer League One
  Foto: Jean Francois Badias / AP