Hopp til innhold

Molde ydmyket Rosenborg

Trønderne var sjanseløse i Molde.

Moldespelarane jublar etter 3-0 scoringa
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Molde - Rosenborg 5-0

Molde viste frem festfotball da Rosenborg ble ydmyket på Aker stadion.

Det var seriens to beste lag som møttes til dyst i kvartfinalen i NM. Rosenborg er best i serien, men Molde har overrasket og henger bra med.

Men i motsetning til i serien var det i cupen aldri tvil om hvem som var best av de to rivalene.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Diouf scoret

Mame Biram har hatt en fantastisk sesong. Senegaleseren er toppscorer i eliteserien og ble tidligere i sommer klar for Manchester United.

Mot Rosenborg viste han at all skryten han har fått ikke er tilfeldig. Allerede etter ti minutter ble han spilt igjennom av Makhtar Thioune og alene med Rune Jarstein gjorde han ingen feil. Vakkert angrepspill av Molde.

Iversen bommet

Steffen Iversen bommet på straffe mot Rosenborg i cupen

Steffen Iversen bommet fra straffemerket mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Resten av kampens første omgang ble en fest fra begge lag som var mer enn villige til å angripe. Det var målsjanser foran begge mål, selv om Molde var et lite hakk bedre enn gjestene.

Rett etter fikk Rosenborg muligheten de trengte for å snu kampen. Knut Dørum Lillebakk rev Marek Sapara over ende og dommer Terje Hauge pekte på straffemerket.

Den ellers så sikre Steffen Iversen steg frem for å utligne, men ballen traff tverrliggeren. Og den bommen skulle koste Rosenborg dyrt.

To raske mål

Kun fire minutter etter Iversens straffebom doblet Molde ledelsen. Magne Hoseth slo inn og Daniel Berg Hestad headet kontant i mål.

Og da Magne Hoseth skøyt i mål fra 40 meter over en Jarstein som var ute på tur var kampen i realiteten avgjort.

Rosenborg gikk totalt i oppløsning og det så helt mørkt ut da Anthony Annan ble utvist midtveis i omgangen.

Molde fikk derfor fritt spillerom og Pape Pate Diouf og Jose Mota sørget for å gjøre ydmykelsen total med hvert sitt mål mot slutten av kampen.

- Det er klart vi er glade. Dette er fantastisk. Det var ingen 5-0 kamp. Rosenborg hadde ballen mye, men nå er Molde effektive, sier Molde-trener Kjell Jonevret til TV2.

Bildegalleri fra kampen:

Fotball

 • Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Alexander Sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da Real Sociedad tapte 1-2 for Atletico Madrid søndag. Dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme La Liga-sesong.

  Det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til Villarreal på femteplassen er Real Sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano søndag, skriver NTB.

  Sørloth, scoring
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Målrikt mellom Southampton og Liverpool

  Mohamed Elyounoussi og Southampton var nedrykksklare før siste serierunde, men de bidro likevel med underholdning søndag. Da spilte de nemlig 4-4 mot Liverpool.

  Elyounoussi var med fra start for Southampton og ble byttet ut etter 63 minutter. Totalt spilte han 33 seriekamper denne sesongen, 27 fra start. Han noterte seg for ett mål og én målgivende pasning, skriver NTB.

  Premier League - Southampton v Liverpool
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters
 • Aston Villa kapret den siste europaplassen i Premier League

  Aston Villa vant 2-1 mot Brighton i siste serierunde av Premier League. Dermed endte laget på 7.-plassen som gir kvalifisering til serieligaen.

  – Det er utrolig. Da jeg våknet opp på bursdagen min var dette det eneste jeg ønsket meg. To assist, tre poeng og spill i Europa igjen, sa Aston Villa-spiller Jacob Ramsey etter kampen, ifølge BBC.

  Midtbanespilleren fylte 22 år søndag, melder NTB.

  Premier League - Aston Villa v Brighton & Hove Albion
  Foto: ED SYKES / Reuters
 • City tapte med Haaland på benken

  Erling Braut Haaland ble værende på benken gjennom hele oppgjøret da Manchester City tapte 0-1 borte for Brentford i siste serierunde.

  Manchester City ble kronet til seriemester lørdag for en uke siden, og kampen mot Brentford hadde derfor liten betydning for laget.

  Ethan Pinnock scoret kampens eneste mål.

  Haaland, Brentford
  Foto: BEN STANSALL / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund