Molde herjet med Rosenborg: – Pinlig!

Latterliggjort, rundspilt og pepet ut: Rosenborg tapte fullt fortjent mot Molde hjemme på Lerkendal.

Rosenborg

Mikael Dorsin og Alexander Lund Hansen var uheldige i forkant av 1-0-scoringen til Molde.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Steffen Iversen

C More-ekspert Steffen Iversen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er pinlig å se Rosenborg i dag. De spiller ikke sammen som ett lag – og skaper én sjanse i løpet av 90 minutter, sier C More-ekspert og tidligere RBK-spiller Steffen Iversen etter kampen.

Rosenborg ble pepet på av egne supportere på Lerkendal etter søndagens 2-0-tap mot Molde. Trønderne skapte én sjanse – og imponerte absolutt ingen.

Enkel Gulbrandsen-scoring

Spesielt kladdet Rosenborgs forsvarsspill: Det gikk nemlig skikkelig skeis da vikarierende midtstopper Mikael Dorsin skulle skjerme en ball inn til egen keeper etter drøye 30 minutter.

Alexander Lund Hansen kom på halvdistanse, men ble for passiv. I mellomtiden hadde Molde-spissen Fredrik Gulbrandsen lurt seg inn i situasjonen.

Det hele endte med at Dorsin og Lund Hansen kolliderte og Gulbrandsen satte enkelt inn kampens første scoring.

– I dag viste vi at vi var et mye bedre lag. Det er fantastisk at vi vant på Lerkendal, og jeg synes at det var latterlig fortjent, sier målscorer Gulbrandsen.

– Molde var bedre enn oss

Fredrik Gulbrandsen

Fredrik Gulbrandsen jublet for 1-0-scoringen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg var kraftig svekket bak på banen, for kaptein Tore Reginiussen spilte ikke på grunn av matforgiftning. I tillegg måtte høyreback Jonas Svensson stå over kampen etter å ha kastet opp flere ganger under oppvarmingen.

Derfor var Dorsin flyttet inn på midtstopperplass, mens dansken Tobias Mikkelsen måtte spille høyreback

– Pr. i dag har ikke Rosenborg gode nok forsvarsspillere, konstaterer Steffen Iversen.

Etter scoringen hadde bortelaget full kontroll på kampen. Men Molde og Per Egil Flo satte først spikeren i kista tre minutter før slutt.

Hussain traff Flo med en flott pasning. Han reagerte raskt og banket ballen ned i borteste hjørne.

– Molde var bedre enn oss og fortjener å vinne, sier RBK-trener Per Joar Hansen til C More.

Det er nå seks poeng mellom Molde og Rosenborg på tabellen.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Tapte mot Arendal etter thriller

  Sandefjord røk ut av 2. runde i fotball-NM etter 4-5-tap for Arendal etter ekstraomganger. Ellers tok de andre eliteserielagene som spilte 18.00 seg videre.

  Det så ut til at Sandefjord skulle cruise videre i cupen og ta seg til tredje runde da Sivert Gussiås scoret sitt andre i kampen til 3-1 etter 50 minutter, men ti minutter senere sto det 3-3. Det ble også sluttresultatet, og dermed var det duket for ekstraomganger i Arendal.

  Tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic scoret ekstraomgangenes første mål da han hamret ballen i nettaket etter 93 minutter til 4-3 til Arendal.

  Ikke lenge etter kontret Arendal og Daniel Roppestad inn 5-3. På tampen reduserte Sandefjord til 4-5, men det holdt altså ikke. Arendal er videre i cupen, mens Sandefjord er ute.

  Eliteserien i fotball 2021: Vålerenga - Sandefjord 3 - 1
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • RBK herjet – vant 11-1

  Rosenborg kjørte over stakkars Orkla og vant hele 11-1, etter fire scoringer fra Dino Islamovic, samt to mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

  Det sto 0-0 etter de første elleve minuttene på Fannremsmoen, men så skrudde Rosenborg om og scoret fem mål på de neste 18 minuttene. Dino Islamovic scoret to mål, samt ett mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

  Til pause sto det hele 7-1, etter enda et mål fra både Islamovic og Skarsem.

  Seks minutter ut i den andre omgangen scoret Islamovic igjen, sitt fjerde for kvelden. Og bare tolv minutter senere sto det 10-1, etter at Emil Conradsen Ceide og Anders Konradsen scoret hvert sitt mål.

  Ceide fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 11-1 like før full tid. (NTB)

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Søderlund klar for Haugesund

  Alexander Søderlund har vraket Brann og skrevet under på en avtale med gamleklubben Haugesund.

  Det er Haugesund selv som opplyser om overgangen på egen Twitter-profil. Dermed returnerer spissen til gamleklubben, der han spilte fra 2011 til 2013.

  Spissen dro fra Rosenborg til svenske Häcken i februar i fjor, før han igjen byttet klubb til Caykur i Tyrkia på nyåret i år. Kontrakten der ble avsluttet i slutten av juni. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB