Hopp til innhold

Rosenrødt i rosenes by - og Solskjær mener de er enda bedre

Molde har ikke vunnet eliteserien en eneste gang på sine første 100 år. På selve 100-årsdagen tok de tabelltoppen med to perlescoringer, og nå har de vunnet syv av sine ni siste kamper.

Magne Hoseth

Magne Hoseth og lagkameratene feirer Hoseths fantastiske fulltreffer i andre omgang.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær hadde mye å smile av under Moldes jubileumskamp, men mener Molde ikke engang er i nærheten av sitt beste.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Vegar Heggenes Gjermundstad og Mattias Moström

Sogndals Vegar Heggenes Gjermundstad i duell med Moldes Mattias Moström.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Kampfakta:

Molde - Sogndal 2-0

Molde Fotballklubb fyller 100 år i dag, og det i seg selv burde være nok til en feiring.

Stemningen blir neppe verre av at Solskjærs menn er i ferd med å seile opp som favoritter til å vinne eliteserien, noe ingen Molde-lag har gjort de første 100 årene i klubbhistorien.

Etter søndagens imponerende seier over Sogndal har Molde vunnet tre oppgjør på rad, og nå leder moldenserne serien for første gang i år - i hvert fall fram til Tromsøs kamp mot Rosenborg i kveld.

– Et av de beste hjemmelagene i serien

Det tok noen kamper før Molde kom igang etter Ole Gunnar Solskjær tok over klubben, men siden tredje serierunde har de vært stabile og solide både offensivt og defensivt.

Det har gitt dem syv seire på de siste ni kampene.

– Vi møter et av de beste hjemmelagene i eliteserien, sa en imponert Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV 2 etter kampen.

Les også: Solskjær: - Altfor tidlig å snakke om seriegull

Én perlescoring i hver omgang

Solskjærs menn åpnet bursdagsfesten med et herlig mål rett før pause. Makhtar Thiouné spilte til Daniel Chima Chukwu, som bare brukte ett touch på ballen for å spille fri Pape Paté Diouf.

Diouf holdt seg også til en berøring, og satte ballen iskaldt i mål fra rett innenfor 16-meteren.

Flott klikk-klakk-spill fra Solskjærs gutter, og det hele kronet med en avslutning United-legenden verdig.

Pape Pate Diouf, Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström

Pape Pate Diouf, Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström feirer den herlige klikk-klakk-scoring som åpnet jubileumsfesten i første omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Molde fortsatte storspillet etter pause, og Magne Hoseth satte kronen på verket med et fantastisk skudd i det 78. minutt.

Molde-veteranen skrudde et prosjektil av et skudd rett i vinkelen fra 18 meter, og ga Molde-tilhengerne nok en perlescoring.

– Vi slipper in to veldig fine scoringer, og det kan jeg leve med, sier Sogndal-trener Aabrekk.

– Ikke i nærheten av vårt beste

Til tross for det gode offensive spillet og perlescoringene var ikke Molde-trener Solskjær fornøyd.

– Vi er ikke i nærheten av det vi kan i dag. Men det har vært mye styr på grunn av 100-årsdagen, og det synes jeg gutta taklet veldig bra. Vi har greid å distansere oss, sa Solskjær til TV 2 etter kampen.

Les saken og se video: Molde feiret jubileet i sentrum

På sitt beste eller ikke, Molde har imponert både resultatmessig og spillemessig.

Søndag lot de Sogndal få noen muligheter, men i andre omgang rev Thiouné, Wolff Eikrem, Diouf og resten av Molde-laget bunnlaget i stykker med flotte kombinasjoner, hælspark og gode ferdigheter med ball.

– De virker stabile i en ustabil serie, sa NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken på 17. mai.

Siden den gang har Molde vunnet fire av fem kamper. Nå spørs det bare om den evige toer (syv sølv) kan fortsette storspillet og ta sitt første gull.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland