Viking best i motgang: – Dette betyr mye for hele klubben

STAVANGER (NRK): Viking har nå tatt to av sine tre seire etter at de mistet klubbdirektøren forrige uke. Mandag herjet de med Molde.

Veton Berisha

Veton Berisha slipper jubelen løs etter 2-1-seieren mot Molde. Berisha ble matchvinner med et skudd som gikk via en Molde-forsvarer 20 minutter før slutt.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Utrolig deilig!

Slik reagerte Vikings Veton Berisha umiddelbart etter 2-1-seieren mot Molde - der han ble matchvinner.

– Vi har godt av litt selvtillit etter denne sesongstarten og den situasjonen klubben har havnet i, sier Berisha til NRK.

Han var lettet med god grunn, for denne sesongen har hatt en tung start for rogalendingene:

De tapte tre av de fire første seriekampene og for fem dager siden sluttet plutselig klubbdirektør Arne Larsen Økland. Klubben sier de er i en økonomisk krise og dessuten er det ingen hemmelighet at kontraktssituasjonen til trener Kjell Jonevret er usikker.

– Gleder meg til å se smilene

Men den siste uken har likevel Viking begynt å vinne igjen.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret smilte etter Molde-seieren, men den økonomiske situasjonen i klubben er fortsatt ikke bra.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Først mot Sandefjord, samme dag som Økland forsvant, og mandag altså mot selveste Molde. Og vips står klubben med like mange seire som tap etter seks serierunder.

Det betyr sjuendeplass på tabellen.

– Dette er veldig viktig både for spillerne og hele klubben, sier Berisha.

– Vi har noen utfordringer i Viking nå, så det blir godt å komme på jobb i morgen og se alle smilene på kontoret, sier trener Jonevret og legger til:

– Det kommer sikkert til å fortsatt bli snakk om økonomi, men hvis vi som jobber med det sportslige kan gjøre ting litt lettere for alle i klubben er det fantastisk. Vi skal kjempe videre og spillerne er veldig fokuserte på å gjøre det bra på fotballbanen.

Etterlyser tilskuere

Det Berisha og Jonevret nå savner mest - er mer publikum.

– Det er litt trist at det ikke er flere folk her i dag. Jeg vet ikke hvor mange det var, men jeg håper på flere tusen til neste hjemmekamp, sier Berisha.

Viking stadion tar omlag 16 000, men under mandagens kamp var det offisielt bare 7 086 tilskuere til stede. Det er i seg selv et lavt tall i Stavanger, men i realiteten var det langt færre; med det blotte øye så man knapt tilskuere på store deler av tribunen.

– Årsverste

De som var der fikk i hvert fall se et offensivt Viking-lag mot et uvanlig svakt Molde-lag.

Etter kampen var Molde-treneren nådeløs i sin oppsummering.

– Dette var definitivt årsverste av oss og vi fortjente å tape. Vi har fortjent å vinne de fem første og i dag fortjente vi å tape, sier Tor Ole Skullerud til NRK.

Etter at Tommy Høiland sendte fjorårets seriemester i ledelsen i første omgang var Molde stort sett bare en skygge av seg selv. Suleiman Abdullahis utligning for Viking like før pause var fortjent.

Etter pause handlet alt om Viking. Molde skapte ingenting og 18 minutter før slutt lot de Veton Berisha få den tiden han trengte til å sikre hjemmeseier. Skuddet gikk riktignok via en Molde-forsvarer og i mål, men litt flaks kommmer godt med for Viking nå.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter