Fem Molde-spillere er kjæreste med lokal cupmotstander

– De får ikke spille kampen, spøker Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

Molde-spillere

Molde-spillerne Magne Hoseth (f.v.), Vegard Forren, Mattias Mostrøm, Makhtar Thioune og Emil Johansson har alle kjærester fra Eidsvåg - laget Molde møter i cupen til søndag.

Foto: Scanpix

Til søndag møter Molde 3. divisjonslaget Eidsvåg i cupen , og for fem av MFK-spillerne blir det en spesiell kamp.

Magne Hoseth, Makhtar Thioune, Vegard Forren, Emil Johansson og Mattias Mostrøm er alle sammen med damer fra nabobygda Eidsvåg.

– Jeg veit det. Ingen av dem får spille! sier Solskjær spøkefult før han legger til:

– Neida, noen av dem skal få lov til å vise seg frem.

 • Det blir live-chat med Arne Scheie på NRK.no fra kl 18 søndag. Chat-vinduet ligger nederst i saken.

Sparer flere spillere

Selv om noen får prøve seg mot kjærestens sambygdinger, røper Molde-manageren at han kommer til å spare mange av sine beste menn.

– Jeg spiller nok ikke med det samme laget som mot Brann (3-1-seier). Det er flere som skal få sjansen i denne kampen.

Han advarer mot å ta for lett på oppgaven.

– Det kan snike seg inn en følelse av at vi ikke trenger å spille hundre prosent, men hver dag, både på trening og i kamp, vil jeg se at mine spillere gir alt og at de har det som skal til for å takle både store kamper og mindre kamper.

Kan dere tape denne kampen?

Ja, ja! Min bestemor sa alltid at fotballen er rund og du hører om cupbomber hvert eneste år, men vi skal ikke være involvert i en av dem.

(Les videre under bildet!)

Solskjær og Wolff Eikrem

Molde-manager Ole Gunnar Solkskjær takker sin elev, Magnus Wolff Eikrem, etter seieren mot Brann i forrige serierunde.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Dårlige cup-opplevelser

Selv har Ole Gunnar Solskjær dårlig erfaring fra norsk cupfotball.

– Jeg har ikke hatt spesielt mange god opplevelser i den norske cupen. Et år røk vi (Molde) ut mot Hødd borte tidlig i cupen, og i det andre året jeg spilte cupfotball gikk vi ut mot Kongsvinger. I tillegg har jeg tapt for Molde, fem eller seks en, da jeg spilte for Clausenengen. Det har vært mange dårlig opplevelser.

Hva betyr det for Molde å nå langt i cupen denne sesongen?

– Cupen er veldig viktig for Molde. Klubben har bare to pokaler i skapet - begge er fra cupmesterskap og det var kanskje de to største øyeblikkene som har vært her i klubben. Det var en stor nedtur da vi tapte mot Aalesund (cupfinalen i 2009), så ja, cupen er veldig viktig for Molde.

I tillegg til Arne Scheie, stiller Stabæks Mix Disekrud til live-chat på NRK.no søndag. Han kommer rett fra kamp mot Holmlia og chatter fra kl 22.15 og gjennom cupmagasinet ”Veien til Ullevaal” som sendes kl 22.45.

Live-chat med Arne Scheie under cuprunden!
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England