NRK Meny
Normal

Molde snublet i Kristiansand

Molde tok ledelsen oppskriftsmessig mot Start, men bare to minutter senere fikset Espen Hoff utligningen. Serielederen måtte dermed ta til takke med uavgjort.

Daniel Chima Chukwu

Daniel Chima Chukwu score for Molde, men Start svarte kun to minutter senere.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Da Daniel Chima Chukwu sendte Molde i ledelsen etter 72 minutter, så blåtrøyene til å gå mot enda en seier på veien mot gullet.

Men Start ville det annerledes, og det tok bare to minutter før Espen Hoff satte inn utligningen for de gulkledde. Det ble kampens siste mål, og serielederen måtte reise hjem med et skuffende uavgjortresultat.

– Vi må være ærlige å si at vi er godt fornøyd med uavgjort. Vi møter et veldig bra fotballag, jeg er veldig imponert av Molde, sa målscorer Espen Hoff til C More etter kampen.

En ripe i lakken for Molde, men Tor Ole Skulleruds menn leder fortsatt eliteserien med åtte poeng ned til Odd.

– Jeg irriterer meg over at vi ga bort ledelsen og at vi ikke klarte å score i første omgang. Jeg synes vi skulle hatt tre poeng, men vi må sette sjansene våre, sa Skullerud til C More.

Store sjanser for Elyounoussi

Det tok 18 minutter før Molde skapte kampens første sjanse, etter å ha hatt ballen mest og lagt press på Start. Nydelig angrepsspill av Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen satte Start-forsvaret ut av spill, og Elyounoussi kom alene med Håkon Opdal, men ble taklet i skuddøyeblikket.

Seks minutter senere var Elyounoussi igjen farlig frampå. Han tok ned ballen alene i feltet og kunne avslutte alene med keeper. Han var imidlertid litt uheldig med førsteberøringen og skjøt ute av balanse og utenfor mål.

Stolpeskudd

Men det var en 19-åring som sto for omgangens største sjanse. Eirik Hestad førte ballen oppover banen, så at Opdal sto langt til venstre i mål og fyrte løs fra 20 meter. Opdal hadde ikke hatt en mulighet til å redde, men skuddet knallet i høyre stolpe og ut i feltet igjen.

Fem minutter før pause fikk Molde en ny mulighet til å ledelsen. Vegard Forren knallet til på hel volley fra tolv meter etter en corner, men avslutningen ble headet unna på streken.

Rett før pause kom Start på en av sine sjeldne visitter på Moldes banehalvdel, og skapte sin første sjanse i kampen. Den var til gjengjeld svært stor, for Alexander Lind fikk kastet seg fram og fikk hodet på et innlegg fra Espen Hoff. Kun en klasseredning av Ørjan Nyland hindret Start i å ta en overraskende ledelse.

Start mer med

I andre omgang klarte ikke Molde å opprettholde dominansen fra første omgang. De gulkledde fra Kristiansand var mye mer med i kampen, og skapte omgangens første sjanse etter 50 minutter.

Zlatko Tripic fikk stå helt umarkert på 13-14 meter på et innlegg, og hadde muligheten til å sende hjemmefansen til himmels. Vegard Forren fikk imidlertid blokkert avslutningen.

Etter sjansen bølget kampen fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å skape de største sjansene.

To mål på to minutter

Molde så ut til å gå mot et overraskende uavgjortresultat, men det ville ikke Daniel Chima Chukwu gå med på.

En ball inn fra Martin Linnes traff ryggen til en motspiller og gikk i en høy bue mot mål. Chukwu var råsterk i lufta og headet ballen i mål bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Det tok imidlertid bare to minutter før Start svarte. Ernest Asante kom på et strålende løp langs høyrekanten, før han slo inn foran mål.

Der ventet veteranen Espen Hoff. Han gjorde ingen feil da han bredsidet ballen i mål fra kort hold, og Mons Ivar Mjelde kunne slippe jubelen løs på trenerbenken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.