Molde snublet i Kristiansand

Molde tok ledelsen oppskriftsmessig mot Start, men bare to minutter senere fikset Espen Hoff utligningen. Serielederen måtte dermed ta til takke med uavgjort.

Daniel Chima Chukwu

Daniel Chima Chukwu score for Molde, men Start svarte kun to minutter senere.

Da Daniel Chima Chukwu sendte Molde i ledelsen etter 72 minutter, så blåtrøyene til å gå mot enda en seier på veien mot gullet.

Men Start ville det annerledes, og det tok bare to minutter før Espen Hoff satte inn utligningen for de gulkledde. Det ble kampens siste mål, og serielederen måtte reise hjem med et skuffende uavgjortresultat.

– Vi må være ærlige å si at vi er godt fornøyd med uavgjort. Vi møter et veldig bra fotballag, jeg er veldig imponert av Molde, sa målscorer Espen Hoff til C More etter kampen.

En ripe i lakken for Molde, men Tor Ole Skulleruds menn leder fortsatt eliteserien med åtte poeng ned til Odd.

– Jeg irriterer meg over at vi ga bort ledelsen og at vi ikke klarte å score i første omgang. Jeg synes vi skulle hatt tre poeng, men vi må sette sjansene våre, sa Skullerud til C More.

Store sjanser for Elyounoussi

Det tok 18 minutter før Molde skapte kampens første sjanse, etter å ha hatt ballen mest og lagt press på Start. Nydelig angrepsspill av Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen satte Start-forsvaret ut av spill, og Elyounoussi kom alene med Håkon Opdal, men ble taklet i skuddøyeblikket.

Seks minutter senere var Elyounoussi igjen farlig frampå. Han tok ned ballen alene i feltet og kunne avslutte alene med keeper. Han var imidlertid litt uheldig med førsteberøringen og skjøt ute av balanse og utenfor mål.

Stolpeskudd

Men det var en 19-åring som sto for omgangens største sjanse. Eirik Hestad førte ballen oppover banen, så at Opdal sto langt til venstre i mål og fyrte løs fra 20 meter. Opdal hadde ikke hatt en mulighet til å redde, men skuddet knallet i høyre stolpe og ut i feltet igjen.

Fem minutter før pause fikk Molde en ny mulighet til å ledelsen. Vegard Forren knallet til på hel volley fra tolv meter etter en corner, men avslutningen ble headet unna på streken.

Rett før pause kom Start på en av sine sjeldne visitter på Moldes banehalvdel, og skapte sin første sjanse i kampen. Den var til gjengjeld svært stor, for Alexander Lind fikk kastet seg fram og fikk hodet på et innlegg fra Espen Hoff. Kun en klasseredning av Ørjan Nyland hindret Start i å ta en overraskende ledelse.

Start mer med

I andre omgang klarte ikke Molde å opprettholde dominansen fra første omgang. De gulkledde fra Kristiansand var mye mer med i kampen, og skapte omgangens første sjanse etter 50 minutter.

Zlatko Tripic fikk stå helt umarkert på 13-14 meter på et innlegg, og hadde muligheten til å sende hjemmefansen til himmels. Vegard Forren fikk imidlertid blokkert avslutningen.

Etter sjansen bølget kampen fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å skape de største sjansene.

To mål på to minutter

Molde så ut til å gå mot et overraskende uavgjortresultat, men det ville ikke Daniel Chima Chukwu gå med på.

En ball inn fra Martin Linnes traff ryggen til en motspiller og gikk i en høy bue mot mål. Chukwu var råsterk i lufta og headet ballen i mål bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Det tok imidlertid bare to minutter før Start svarte. Ernest Asante kom på et strålende løp langs høyrekanten, før han slo inn foran mål.

Der ventet veteranen Espen Hoff. Han gjorde ingen feil da han bredsidet ballen i mål fra kort hold, og Mons Ivar Mjelde kunne slippe jubelen løs på trenerbenken.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.