NRK Meny
Normal

Matchvinneren: – Lenge siden det har smakt så godt med en scoring

– Helt forferdelig. Jeg så utgangen og trodde jeg skulle tatt den. Men så endret den retning, sa en fortvilt Viking-målvakt Iven Austbø etter at han måtte se ballen i målet bak seg.

Mohamed Elyounoussi

Her har avgjørelsen nettopp falt: Mohammed Elyounoussi ble matchviner langt på overtid da Molde slo Viking

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Målvaktene – og særlig Austbø – stjal showet i toppoppgjøret mellom Molde og Viking. Helt til Mohamed Elyounoussi avgjorde to minutter på overtid. Austbø var nettopp kåret til banens beste spiller da scoringen kom etter at drøyt to av de tre tilleggsminuttene var unnagjort.

– Det kommer jeg nok til å ta med meg som inspirasjon fram til neste kamp. Men akkurat nå hjelper det ikke, sa en nedtrykt Austbø til CMore.

Iven Austbø

Viking-keeper Iven Austbø tok nesten alt som kom på stadion i Molde

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da det så ut til at Viking fortsatt skulle forbli uten tap mot Molde siden 2006, slo Elyounoussi til.

Han fikk ballen etter ett av Moldes mange angrep på slutten av kampen, sjøt mot lengste hjørne, ballen sneiet en annen spiller og satte Vikings Iven Austbø ut av spill.

– Det er lenge siden det har smakt så deilig med en scoring, sa målscoreren til CMore etter kampen.

Lettet Molde-trener

Da hadde han levert den ene superredningen etter den andre, blitt utnevnt til banens bestemann, og så ut til å klare å holde nullen til et poeng for Viking. Derfor var det ekstra surt for Vikings sisteskanse.

Moldes trener Tor Ole Skullerud var lettet da målet kom. Da hadde han sett sitt lag presse Viking bakover i store deler av kampen, særlig i siste del av andre omgang.

– Vi malte og malte, og de parkerte bussen foran målet. Jeg var redd de skulle klar å holde nullen. Men vi skapte sjanser, og var sikker på at vi skulle få mål etterhvert, sa Skullerud.

– Før pause skapte vi ikke så mye. Da gikk det for sakte. Men i andre omgang skapte vi mye, sa Skullerud, som så sitt lag slå Viking for første gang siden 2006.

Sjansebonanza etter pause

Det var andre omgang som ble en sjansebonanza av de store. Moldes Ørjan Nyland og Vikings Iven Austbø leverte fantomredninger på løpende bånd, i tillegg til at ballen flere ganger smalt i metallet.

I første omgang hadde Molde spillet og de fleste sjansene, men serielederen ble altfor tamme i det siste trekket. Vikings kontringer var ikke mange, men de var like farlige som hjemmelagets.

Rindarøy ut med skade

Knut Olav Rindarøy

Moldes Knut Olav Rindarøy måtte ut med skade etter bare et kvarter

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde mistet Knut Olav Rindarøy med en strekk allerede etter et kvarter. Det gav plass til nyslått landslagsspiller Per Egil Flo.

– Vi mangler litt tempo der framme, sa Moldes kaptein Daniel Berg Hestad til CMore i pausen.

Det gjorde de noe med i andre omgang, men det gjorde sannelig også gjestene i begynnelsen av omgangen.

Viking gikk mye mer bestemt og offensivt til verks etter pause, og i de fem-seks første minuttene produserte de to enorme sjanser som begge burde gitt resultat. Molde-keeper Ørjan Nyland viste sin klasse på begge.

På den andre enden av banen hadde både Per Egil Flo og Mohamed Elyunoussi skudd i tverrliggeren.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia