NRK Meny
Normal

Nytt sluttdrama da LSK bremset Rösler-effekten

Igjen ble det dramatisk i sluttminuttene da Lillestrøm møtte Molde. Molde utlignet tre minutter før full tid, før Frode Kippes scoring ble annullert på overtid.

Video Henning Berg etter Lillestrøm-Molde, 25.09.10

Se intervjuet med Henning Berg etter kampen.

Kampreferat: Lillestrøm - Molde 1-1

Da Molde og Lillestrøm møttes i serien i juni, kom LSK stormende tilbake fra 0-3 og tok tre poeng på overtid i det som kan ha vært tidenes opphenting i eliteserien . Og ledelser er tydeligvis ikke sikre når Lillestrøm og Molde møtes.

For lenge så det ut som Lillestrøm skulle stjele alle tre poengene og sende Molde rett ned i bunnstriden igjen på lørdag. Men i det 87. minutt utlignet Baye Djiby Fall, og sikret Molde et poeng som kan vise seg å bli ufattelig viktig i sesonginnspurten.

Og heller ikke da var det slutt.

Kontroversiell annullering

For tre minutter på overtid scoret Lillestrøms Frode Kippe det han trodde var kampens avgjørende mål. Men scoringen ble annullert, til tross for store protester fra Lillestrøm-spillerne.

- Jeg står langt unna situsjonen, men kan ikke se at det er noe frispark der. Hvis det ikke er noen dytt der, er det ikke bra av dommer, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til NRK.

Utifra TV-bildene var det vanskelig å se om annulleringen var korrekt eller ikke.

Rösler-effekten bremset

Moldes nye trener Uwe Rösler hadde virkelig gitt klubben en kickstart på sesonginnspurten med to strake seire. Men med lørdagens poengtap mot Lillestrøm endte seiersrekken.

- Jeg er veldig fornøyd med spillet i dag, vi skaper sikkert ti sjanser. Men vi burde tatt tre poeng i dag, sa Rösler til NRK etter kampen.

Dermed er Molde i aller høyeste grad fortsatt en del av bunnstriden i eliteserien. Laget fra jazzbyen ligger fire poeng over Hønefoss på kvalikkplass, men har nå én kamp mer spilt enn klubben fra Ringerike.

Les: Oppdatert eliteserietabell

Se intervjuet med Uwe Rösler her!

Video Uwe Rösler etter Lillestrøm-Molde, 25.09.10

Uwe Rösler etter Lillestrøm-Molde.

Knallstart uten scoring

Molde serverte et fyrverkeri av en første omgang i Röslers møte med gamleklubben. Gang på gang kom Fall, Diouf og de andre Molde-spillerne til store sjanser, men sjanser hjelper lite når man ikke greier å få ballen i mål.

- Scoringa må komme om vi kan holde dette oppe, sa Moldes assistenttrener Gunnar Halle til NRK i pausen.

(saken fortsetter under bildet)

Uwe Rösler

Uew Rösler skulle gjerne hatt tre poeng også mot gamleklubben Lillestrøm.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Scoret på sin første sjanse

Målet kom - men dessverre for Halle og Molde kom det i feil nett. Lillestrøm fikk sin første skikkelige sjanse i kampen rett etter pause, og Anthony Ujah var sikker med en heading fra kloss hold.

Ujah har scoret flittig for Molde i det siste, og nigerianerern takket ja da et tafatt Molde-forsvar ga ham sjansen fra omtrent fem meters hold.

Men det holdt altså ikke helt inn for LSK.

- I dag var Molde klart bedre enn oss, men når vi leder så lenge er det bittert å tape poeng, spesielt hvis det viser seg at det målet på slutten blir feilaktig annulert, sier Berg.

Les: Toppscorerlista i eliteserien

Anthony Ujah

Lillestrøms Anthony Ujah feirer sammen med Karim Essediri etter 1-0-scoringen hjemme mot Molde.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Fotballnyheter