Normal

Molde overkjørt av Hareides menn

Molde tok ledelsen allerede etter seks minutter. Men derfra og inn handlet det meste om Viking.

Vikings Birkir Bjarnason scorer i sin tredje kamp på rad.

Vikings Birkir Bjarnason scoret i sin tredje kamp på rad.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Viking - Molde 4-1

Er Viking et medaljelag?

– Ja, det er vi, og det er det som har vært målet hele tiden, lød det kontant fra kveldens tredje målscorer Birkir Bjarnason på spørsmålet fra TV2s Harald Bredeli etter kampslutt.

Kampreferat: Viking - Molde

Mange har tvilt på om Viking vil være i stand til å henge med i toppen av eliteserien denne sesongen. Etter en oppvisning i aggressiv angrepsfotball mot Molde, kan det se slik ut.

Med «alle-mann-i-angrep»-taktikk og voldsom vinnervilje rant etter hvert målene inn på glisne Viking Stadion (ca. 10 000 tilskuere).

BILDER: Se bildene fra Viking - Molde

Birkir Bjarnason

Birkir Bjarnason var god i fjor, men i år har islendingen virkelig blomstret. Mot Molde noterte han sitt fjerde for året.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Men fortsetter Viking slik, vil stadion fylles i løpet av få kamper.

Molde tok føringen

Men det begynte dårlig for siddisene. Allerede etter seks minutter gikk Molde opp i ledelsen.

En corner endte med klabb og babb foran Viking-keeper Rune Jarstein, og Aksel Berget Skjølsvik fikk æren av å dunke ballen i mål fra to meters hold.

Men så sa det stopp for Magne Hoseth og de andre Molde-spillerne.

Utlignet like før pause

Viking kjørte på for utligningen, og hadde flere sjanser i første omgang til å utligne. Etter 42 minutter fikk de lønn for strevet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Patrik Ingelsten utligner til 1-1

Patrik Ingelsten dunker inn 1-1 like før hvilen.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Svenske Patrik Ingelsten er kjøpt for å score mål, og gjorde nettopp det da sjansen bød seg. 28-åringen snappet opp en retur fra Larsen, og satte ballen kontant i nettet til 1-1.

Svenskens femte seriemål denne sesongen.

Innlegg, duellstyrke og sjanser i fleng

I andre omgang fortsatte kampen med massivt Viking-press.

– Vi klarer ikke andreomganger på Viking Stadion. Jeg husker ikke sist vi spilte en bra andre omgang her. Vi henger greit med i første omgang, men i andre blir vi rett og slett overkjørt. Det er kjedelig, sier Magne Hoseth til TV2.

Anført av midtbaneterrierne André Danielsen, Tomasz Sokolowski og Birkir Bjarnason kjørte Viking på, og skapte sjanser i bøttevis mot Jan Kjell Larsen i Molde-buret.

Først scoret Vikings to islendinger, Indridi Sigurdsson og Birkir Bjarnason. Like etter var det Håkon Skogseids tur til å fastsette sluttresultatet til 4-1.

– Vi har tapt her før, men aldri så ille som nå. Det virker ikke som om guttene kjemper hardt nå. Mot Aalesund forrige uke kjempet vi hardt, og kriget virkelig. Slik var det ikke i dag dessverre, forklarte Kjell Jonevret til NRK.

Oversikt: Eliteserie-tabellen akkurat nå

Med det har Viking klatret opp til 6. plass på tabellen, mens Molde sliter i bunnen på 12. plass.

Fotballnyheter