NRK Meny
Normal

Molde opp i ryggen på Godset

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær hvilte Magnus Wolff Eikrem og Espen Bugge Pettersen hjemme mot Haugesund, uten at det hindret moldenserne i å komme à poeng med Strømsgodset på tabelltopp.

Jo Inge Berget scorar mot Haugesund

Her setter Jo Inge Berget inn vinnermålet mot FK Haugesund. Scoringen sørget for at Molde klatret helt opp i ryggen på Strømsgodset i toppen av eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

OGS

Ole Gunnar Solskjær var tilfreds med Daniel Berg Hestad.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det ble tre poeng. Det er det viktigste, spesielt etter at det ble tap sist, oppsummerte Molde-manager Ole Gunnar Solskjær overfor TV2 etter 1-0-seieren hjemme over Haugesund.

Jo Inge Berget scoret kampens eneste mål etter knappe kvarteret, da han enkelt trillet inn 1-0 etter samspill med Davy Claude Angan.

Dermed er Molde oppe på 44 poeng på 22 kamper i eliteserien, den samme poengsummen som serieleder Strømsgodset kan vise til.

Strømsgodset har imidlertid bedre målforskjell.

Det er farlig å si at det lukter gull av oss nå. Men hvis vi fortsetter å ta trepoengere, henger vi nok med i toppen når vi kommer til november, sa Solskjær.

Hestad god i jubileet

Berg Hestad

Daniel Berg Hestad, her i duell med Alexander Søderlund, fikk sin 400. eliteseriekamp mot Haugesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Han var spesielt godt fornøyd med midtbanemannen Daniel Berg Hestad, som leverte en meget god opptreden i sinkamp nummer 400 i eliteserien.

– Daniel var suveren i dag, skrøt Solskjær.

Selv var Berg Hestad mest opptatt av de tre poengene.

– Det var deilig å vinne. Det har vært en lang pause med landslagsfotball, så nå er det godt å være i gang igjen, sa Berg Hestad til TV2.

Ingen Søderlund-straffe

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gikk fredag hardt ut mot Haugesunds Alexander Søderlund, som ifølge Solskjær filmet seg til straffen som avgjorde Norges landskamp mot Slovenia tidligere i uken.

Solskjær oppfordret sine egne spillere til å holde et øye med angriperen, og samtidig unngå å gå i kroppen på Haugesunds nummer ni.

Magnus

Magnus Wolff Eikrem ble hvilt fra start mot Haugesund. Midtbanespilleren kom inn vel halvveis ut i den andre omgangen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Sett i ettertid skulle nok Solskjær ønske at Molde-stopper Vegard Forren fulgte rådet. Forren gikk nemlig hardt inn i kroppen på Søderlund med kvarteret igjen å spille, og hadde tydelige smerter i foten etter duellen.

Forren klarte imidlertid å fullføre oppgjøret. Det gjorde ikke Magne Hoseth, som ble byttet ut med det som kunne se ut til å være en leggskade. Forhåpentligvis for Molde er han klar igjen om fem dager.

Hvilte Wolff Eikrem

Moldenserne skal nemlig måle krefter borte mot FC København i Europaligaens første gruppespillskamp torsdag.

Det var trolig mye av grunnen til at profilerte spillere som Magnus Wolff Eikrem og Espen Bugge Pettersen var plassert på benken fra start mot Haugesund.

Begge er nøkkelspillere for Ole Gunnar Solskjær, og trenger å være fit for fight for at Molde skal kunne tukte skandinavias beste klubblag.

– Vi skal jobbe hardt inn mot torsdag, forsikret Berg Hestad.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.