NRK Meny
Normal

Molde klatret over streken

Ole Gunnar Solskjær pustet lettet ut etter seieren mot Sarpsborg lørdag. Molde klatret opp til 11. plass etter å ha snudd kampen.

Molde

Moldes Martin Linnes (t.h.) feirer 1–1 sammen med Daniel Chima Chukwu (t.v.) og Agnaldo Pinto De Moraes Junior i kampen mellom Molde og Sarpsborg 08 lørdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Resultatet er jeg kjempefornøyd med. Vi kunne vært ni poeng bak Sarpsborg, men nå er vi bare tre, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær overfor C More.

Trepoengeren gjorde at Molde – som har slitt kraftig i årets eliteserie – klatret til 11.-plass i eliteserien.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær var kjempefornøyd med resultatet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Nå klatrer vi på tabellen og det er kjempeviktig. Vi kommer tilbake og det viser en god arbeidsmoral, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til kanalen.

Men det er fortsatt svært jevnt i bunnstriden: Kun to poeng skiller til Odd på nedrykksplass. Sarpsborg er foreløpig trygt plassert som nummer ni.

Chukwu ble matchvinner

Nigerianeren Daniel Chima Chukwu var på rett sted til rett tid og ble matchvinner for Molde da han dyttet inn 2–1 etter Martin Linnes' fine forarbeid i det 67. minuttet. Duoen var avgjørende da tittelholderen tok årets tredje seier.

På overtid trygget Zlatko Tripic seieren med en suser fra langt hold.

Men for Solskjærs menn startet det som så mange ganger tidligere i sesongen: Molde kom under 0–1–riktignok etter å ha dominert kampen klart.

Scoret på første sjanse

Sarpsborgs første sjanse etter 26 minutter endte i en corner som ble svingt inn mot Jeremy Berthod. Franskmannen fikk stå merkelig alene i feltet og sendte gjestene i ledelsen med et volleyskudd etter stuss fra Øyvind Hoås.

Hjemmelagets utligning kom på best mulig tidspunkt. På overtid i første omgang ble Linnes spilt fri med en fin ball på høyresiden, og høyrebacken klemte til fra spiss vinkel.

Ballen gikk via låret til Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr, tverrliggeren og lengste stolpe før den satt i nettet.

Molde var det førende laget etter pause og fikk til slutt med seg en fortjent seier.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia