Molde ble lett match for Tromsø

Klokken ett i formiddag sto møre romsdalinger på lunsjmenyen i Copa del Sol. Tromsø IL tok for seg med begge hender og ydmyket til tider Ole Gunnar Solskjær og hans noe reservespekkede mannskap.

Magnus Andersen og Ole Gunnar Solskjær

Magnus Andersen og Tromsø imponerte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix/NRK

Det var ingenting å utsette på at TIL tilslutt vant hele 5-1.

- Jeg får ta dette som en realitetsorientering, sier Ole Gunnar Solskjær, som mener Tromsø er en mer realistisk utfordrer til Rosenborg og Vålerenga akkurat nå.

- De tok bronse i fjor og ser sterke ut. Tapet bekymrer meg ikke veldig mye. Det hadde selvsagt vært mye verre om dette var en seriekamp, for det var svært lite som stemte for mine spillere i dag, innrømmer Solskjær.

Remi Johansen, nykommer fra Kjelsås Simen Møller og Fredrik Björk sørget for 3-0-ledelse for Tromsø til pause. Magne Hoseth reduserte på straffespark rett etter hvilen, men et etter hvert ganske toppet Molde-lag klarte ikke stå imot kjøret fra Gutan.

Tommy Knarvik og Magnus Andersen fullførte lunsjfotballen på La Manga med hver sin scoring og satte standard for hva unge Molde-talenter har å strekke seg etter.

Smell for Steenslid

Børre Steenslid

Børre Steenslid måtte hjelpes av banen

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

I tillegg til tapet av kampen for Molde, fikk de den nyinnkjøpte stopperen Børre Steenslid skadet etter en duell etter 15 minutter spill. Han ble fraktet til et lokalt sykehus, og det blir foretatt en MR-undersøkelse av kneet hans mandag ettermiddag.

- Det følges som om noe var ute av ledd. Det er veldig vondt, skjønte jeg med en gang at det kunne være noe alvorlig, sa Steenslid til NRK.

Les også:

God Andersen

Sigurd Rusfeldt og Magnus Andersen

Veteran Sigurd Rusfeldt og nyinnkjøpte Magnus Andersen kan bli verdifulle for Tromsø i år

Foto: Knut Nesbø / NRK

Spesielt Magnus Andersen leverte en til tider oppsiktsvekkende god kamp. På tribunen nikket toppfotballsjef Nils Johan Semb anerkjennende i takt med at 24-åringen som kom fra Alta før årets sesong spilte ball i hatt med folk som Magne Hoseth og Maktar Thioune.

- Vi prøvde å hente ham i fjor, men lykkes først foran denne sesongen, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

- Han er driblesterkt og klok og har en viktig evne til å kunne passere ledd med ball. I tillegg er han meget løpssterk, så dette er en spennende spiller, mener Høgmo.

Tromsø leverte EN god omgang mot IFK Gøteborg på torsdag. I dag var de på et langt høyere nivå enn Molde gjennom to omganger og tromsøværingene snes å være godt i rute. Molde skuffet, men kan enn så lenge trøste seg med landslagssjef Egil Olsens konklusjon. Det er ennå veldig tidlig!

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United