Molde ble lett match for Tromsø

Klokken ett i formiddag sto møre romsdalinger på lunsjmenyen i Copa del Sol. Tromsø IL tok for seg med begge hender og ydmyket til tider Ole Gunnar Solskjær og hans noe reservespekkede mannskap.

Magnus Andersen og Ole Gunnar Solskjær

Magnus Andersen og Tromsø imponerte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix/NRK

Det var ingenting å utsette på at TIL tilslutt vant hele 5-1.

- Jeg får ta dette som en realitetsorientering, sier Ole Gunnar Solskjær, som mener Tromsø er en mer realistisk utfordrer til Rosenborg og Vålerenga akkurat nå.

- De tok bronse i fjor og ser sterke ut. Tapet bekymrer meg ikke veldig mye. Det hadde selvsagt vært mye verre om dette var en seriekamp, for det var svært lite som stemte for mine spillere i dag, innrømmer Solskjær.

Remi Johansen, nykommer fra Kjelsås Simen Møller og Fredrik Björk sørget for 3-0-ledelse for Tromsø til pause. Magne Hoseth reduserte på straffespark rett etter hvilen, men et etter hvert ganske toppet Molde-lag klarte ikke stå imot kjøret fra Gutan.

Tommy Knarvik og Magnus Andersen fullførte lunsjfotballen på La Manga med hver sin scoring og satte standard for hva unge Molde-talenter har å strekke seg etter.

Smell for Steenslid

Børre Steenslid

Børre Steenslid måtte hjelpes av banen

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

I tillegg til tapet av kampen for Molde, fikk de den nyinnkjøpte stopperen Børre Steenslid skadet etter en duell etter 15 minutter spill. Han ble fraktet til et lokalt sykehus, og det blir foretatt en MR-undersøkelse av kneet hans mandag ettermiddag.

- Det følges som om noe var ute av ledd. Det er veldig vondt, skjønte jeg med en gang at det kunne være noe alvorlig, sa Steenslid til NRK.

Les også:

God Andersen

Sigurd Rusfeldt og Magnus Andersen

Veteran Sigurd Rusfeldt og nyinnkjøpte Magnus Andersen kan bli verdifulle for Tromsø i år

Foto: Knut Nesbø / NRK

Spesielt Magnus Andersen leverte en til tider oppsiktsvekkende god kamp. På tribunen nikket toppfotballsjef Nils Johan Semb anerkjennende i takt med at 24-åringen som kom fra Alta før årets sesong spilte ball i hatt med folk som Magne Hoseth og Maktar Thioune.

- Vi prøvde å hente ham i fjor, men lykkes først foran denne sesongen, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

- Han er driblesterkt og klok og har en viktig evne til å kunne passere ledd med ball. I tillegg er han meget løpssterk, så dette er en spennende spiller, mener Høgmo.

Tromsø leverte EN god omgang mot IFK Gøteborg på torsdag. I dag var de på et langt høyere nivå enn Molde gjennom to omganger og tromsøværingene snes å være godt i rute. Molde skuffet, men kan enn så lenge trøste seg med landslagssjef Egil Olsens konklusjon. Det er ennå veldig tidlig!

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 •  – Start-treneren har fått sparken

  TV 2 erfarer at Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå, ifølge kanalen. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år. Også Fædrelandsvennen melder at Hardarson er sparket.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP