Mohn antyder nye Tromsø-millioner: – Vi får se når julenissen kommer

Milliardær, bergenser og TIL-supporter Trond Mohn har bidratt med over 30 millioner kroner i klubbkassa på Alfheim de siste årene.

Trond Mohn

Trond Mohn er milliardær og ivrig TIL-supporter.

Foto: NRK

Nå antyder han nye bidrag også i 2013.

– Jeg kan si såpass at vi følger jo med. Har jo en interesse for dette. Så dette tror jeg skal gå veldig bra, sier Mohn til NRK.

– Betyr det at det kommer nye bidrag fra Mohn til Tromsø IL også i 2013?

– Vi får se når julenissen kommer, svarer Mohn.

Til Lakselv i juni

Når TIL starter oppkjøringen til høstsesongen med et tre dager langt opphold i Lakselv fra 11. juni, blir det med Trond Mohn som en del av opplegget i Finnmark.

– Vi skal ha en offisiell åpning av det nye kunstgressanlegget i Lakselv. Porsanger skal spille mot TIL den 12. juni. Og Trond Mohn skal ta avspark, sier Mr. Porsanger, Reidulf Høybakken, til NRK.

Nytt kunstgress og lysanlegg til fire millioner kroner vil stå klart i løpet av de neste ukene. Hvor mye Trond Mohn har bidratt med, vil verken Porsanger IL eller Mohn ut med.

– Det kommer til å bli lyst hele natten, tenk for en opplevelse det er for en søring. Penger – det snakker vi ikke om, det er ikke så viktig. Det som er viktig er å oppmuntre og støtte den frivillige idrettsbevegelsen, sier Mohn til NRK – og fortsetter:

Svein Morten Johansen

Svein-Morten Johansen, sportssjef i TIL.

Foto: Privat

– Det blir herlige mennesker som vi møter, gode mennesker. Og gode mennesker må holde sammen.

Dropper Europa

Mens man i Lakselv er strålende fornøyd med å få storfint besøk av både TIL, Mohn og Norges Fotballforbund, er man i Tromsø glad for å kunne bidra i lokalmiljøet i landsdelen.

TIL dropper en tur sørover i Europa i forberedelsene til E-cupdeltakelsen, og reiser nordover i stedet.

– Dette blir en sosial happening for spillerne, vi skal åpne et nytt anlegg i Lakselv og vi får kommet i gang fysisk i forhold til høstsesongen. I tillegg er det viktig for oss å besøke klubbene rundt om i Nord-Norge, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

– Blir det møter med Mohn i Lakselv om nye millionbidrag?

– Vi håper at han først og fremst kommer for å se det arbeidet som vi gjør daglig i Nord-Norge. Det er det som blir vårt fokus på den turen, sier sportssjef Johansen.

Administrerende direktør Vegard Berg Johansen vil ikke kommentere dialogen med Mohn om nye millionbidrag.

– Der ligger vi lavt, sier direktøren.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters