Normal

Moa reddet poengene

Vålerenga trengte overtidsminutter for å komme tilbake og ta seieren på hjemmebane mot Bodø/Glimt.

Vålerenga-Bodø/Glimt
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Etter en jevnspilt 2. omgang endte kampen med seier 2-1 til Vålerenga.

Pangstart for Vålerenga

Allerede etter seks minutter fikk Vålerenga straffe etter at Moa ble felt, og hjemmepublikummet kunne juble for et raskt mål da Bojan Zajic satte straffen i mål.

Kalddusjen så ut til å sette en støkk i Glimt-spillerne, som ikke utgjorde noen stor trussel for hjemmelaget i den første omgangen.

Tvert imot var det Vålerenga som fortsatte å presse og sto for de største sjansene.

Etter 26 minutters spill var Moa igjen frempå og fikk etter litt klabb og babb en kjempemulighet fem meter fra mål, men skjøt over.

– Uheldige

Også Bengt Sæternes fikk Vålerenga-fansen til å holde pusten da han kom alene med keeper Pavel Londak. Men Sæternes var uheldig med touchen og misser den store sjansen.

Glimts største sjansen før pause kom etter en elendig pasning av Erik Hagen. Stig Johansen fintet seg forbi VIF-forsvaret, men skuddet gikk over mål.

– Vi begynner godt, men er uheldige og får en straffe mot oss. Det gjør det vanskelig, sier Glimts assistenttrener Bengt Inge Johansen i pausen.

Brasilianer skapte spenning

Etter hvilen var det et langt mer offensivt Glimt-lag som kom på banen. Ikke minst var det innbytter Thiago Martins som skapte hodebry for hjemmelaget.

Og etter 52 minutters spill fikk han uttelling. Han headet ballen i mål og scoret sitt andre mål for sesongen.

Begge lagene fortsatte å presse, og Stig Johansen var bare centimetre fra å sende Glimt i ledensen. Likevel så det lenge ut til at de måtte nøye seg med poengdeling. Det sørget Moa for å endre.

To minutter på overtid flikket Mohamed Fellah ballen med hælen til Moa, som satte ballen i mål, hans femte scoring for sesongen.

– Vi fortjente å vinne. Det er en forferdelig viktig seier for oss. Fellah er en kunstner, så dette var moro, sa VIF-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 etter kampen.

Et skår i VIF-gleden er at Martin Andresen fikk sitt tredje gule kort for sesongen og må dermed stå over kampen mot Rosenborg på søndag.

Fotballnyheter