- Deilig å få min første landslagsscoring

Før fredagens kamp mot Island hadde Moa og Brede Hangeland scoret null mål på 67 kamper for Norge. Den statistikken sørget de for å slette i Reykjavik.

Island - Norge 1-2

Vi fulgte Island - Norge spark for spark

Det så mørkt ut etter en times spill - Norge lå under, og det norske angrepsspillet var helt uten rytme. Så steg Brede Hangeland til værs.

Hangeland er ikke kjent for å score mål, men han er tydeligvis blitt en spiller som tar scoringsansvar når det trengs som mest.

Bautaen reddet poeng for Fulham mot Manchester United i august, og mot Island stanget han inn Norges svært viktige utligningsmål. Målet var Hangelands aller første på landslaget.

- Heldigvis kom det en lang mann inn i feltet og scoret for Norge, humret Hangeland i intervjuet med canal+ etter kampen.

Nok en førstegangsscorer

Også Mohammed "Moa" Abdellaoue stod uten landslagsscoring før kampen mot Island.

Men Moa er tydeligvis i knallform. Etter 75 minutter vendte han bort Islands forsvarsspiller på mesterlig vis, og ga Norge seieren med en klassisk Moa-avslutning.

- Det var godt å se den gå i mål, og deilig å få min første landslagsscoring, sa Moa til canal+ etter kampen.

Tror du Norge kommer til EM? Diskutér nederst i saken!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(saken fortsetter under bildet)

Egil "Drillo" Olsen

Egil 'Drillo' Olsen kunne nesten ikke tro sine egne øyne da han så hvor dårlige Norge var i det første kvarteret. Men de norske gutta slo tilbake etter pause.

- Er dette virkelig mitt lag?

Det startet ikke like bra for Norge, og landslagstrener Egil "Drillo" Olsen trodde nesten ikke sine egne øyne etter femten minutters spill.

- Jeg trodde nesten ikke det gikk ann at jeg var trener for det laget jeg så det første kvarteret, sa Drillo til canal+ etter kampen.

Island kom nemlig best igang, og allerede etter seks minutter var de nære et straffespark. Jon Knudsen forsøkte å nå ballen ute mot hjørnet av 16-meteren, og Islands spiller gikk overende.

Utifra TV-bildene var det vanskelig å se om dommeren gjorde rett i å ikke dømme noenting.

Like etter var Island farlig frampå igjen, men Knudsen snappet et lavt innlegg fra siden.

Kjempet seg tilbake

Norge kom seg inn igjen i kampen, men etter 27 minutter fikk likevel Island en bra sjanse. Morten Gamst Pedersen slo en skrekkelig feilpasning inn i egen 16-meter, og Veigar Pall Gunnarsson fikk en glimrende mulighet.

Gamsten kunne prise seg lykkelig over at Brede Hangeland stod som en bauta og ordnet opp.

Brede Hangeland

Brede Hangeland forsøker å stoppe Veigar Pall Gunnarsson i første omgang.

Så skjedde det nordmennene trengte aller minst. Island tok ledelsen.

Gylfi Sigurdsson snurret rundt med Roma-proffen John Arne Riise, og la inn foran mål. Heidar Helguson fikk ballen bak seg, men løste det med en elegant hælflikk. 1-0 til Island.

- Sørgelig ujevne

Norge satte inn en sluttspurt mot slutten av omgangen. Etter 41 minutter fikk Mohammed Abdellaoue et innlegg fra venstre, og fikk foten foran forsvareren. Men Islands keeper fikk en hånd på ballen, og Norge måtte nøye seg med hjørnespark.

Dermed ebbet første omgang ut i 0-1 for Island.

- Det har ikke vært noen stor forestilling av oss. Vi har vært sørgelig ujevne, sa Ola By Rise til canal+ i pausen.

Moa

Mohammed Abdellaoue fortviler etter stangskuddet i første omgang.

Uten rytme

I starten av andre omgang kom Norge bedre med. Først var Moa nære etter en islandsk forsvarsmiss, så bommet Kjetil Wæhler på en heading fra femmeteren. Den siste var rett og slett en gigantisk sjanse, men fortsatt stod det 0-1.

Like etter fikk Moa nok en sjanse, og plutselig lå det scoringer i lufta i Reykjavik.

- Jeg sa til gutta i pausen at vi lå under i kampen mot Frankrike, og at vi snudde kampen der. Så hvorfor ikke gjøre det samme nå, sa John Arne Riise til canal+.

Hangeland-scoring

Og scoringen skulle komme. John Arne Riise hadde tydeligvis tatt med vinden i beregningen, og slo et skyhøyt hjørnespark inn foran mål.

Brede Hangeland steg til værs, og keeper Gunnleifur Gunnleifsson hadde ingen sjanse mot Fulham-spilleren, som stanget inn Norges utligning.

Og med femten minutter igjen å spille var det duket for avslutteren Moa. Den tidligere Vålerenga-spissen rundlurte den islandske forsvarsspillen med en glimrende vending, og satte ballen i mål. 2-1, og bare et kvarter igjen å spille.

- Jeg visste det ville bli en tett kamp, og stopperne var tett på meg. Men i løpet av en kamp kommer det alltid en mulighet, og da gjelder det å gripe den, sa Moa.

Norge kunne fort ha scoret et mål til, men det endte med 1-2 i Reykjavik.

- Det var godt med tre poeng, sa Riise.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.