- Deilig å få min første landslagsscoring

Før fredagens kamp mot Island hadde Moa og Brede Hangeland scoret null mål på 67 kamper for Norge. Den statistikken sørget de for å slette i Reykjavik.

Island - Norge 1-2

Vi fulgte Island - Norge spark for spark

Det så mørkt ut etter en times spill - Norge lå under, og det norske angrepsspillet var helt uten rytme. Så steg Brede Hangeland til værs.

Hangeland er ikke kjent for å score mål, men han er tydeligvis blitt en spiller som tar scoringsansvar når det trengs som mest.

Bautaen reddet poeng for Fulham mot Manchester United i august, og mot Island stanget han inn Norges svært viktige utligningsmål. Målet var Hangelands aller første på landslaget.

- Heldigvis kom det en lang mann inn i feltet og scoret for Norge, humret Hangeland i intervjuet med canal+ etter kampen.

Nok en førstegangsscorer

Også Mohammed "Moa" Abdellaoue stod uten landslagsscoring før kampen mot Island.

Men Moa er tydeligvis i knallform. Etter 75 minutter vendte han bort Islands forsvarsspiller på mesterlig vis, og ga Norge seieren med en klassisk Moa-avslutning.

- Det var godt å se den gå i mål, og deilig å få min første landslagsscoring, sa Moa til canal+ etter kampen.

Tror du Norge kommer til EM? Diskutér nederst i saken!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(saken fortsetter under bildet)

Egil "Drillo" Olsen

Egil 'Drillo' Olsen kunne nesten ikke tro sine egne øyne da han så hvor dårlige Norge var i det første kvarteret. Men de norske gutta slo tilbake etter pause.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

- Er dette virkelig mitt lag?

Det startet ikke like bra for Norge, og landslagstrener Egil "Drillo" Olsen trodde nesten ikke sine egne øyne etter femten minutters spill.

- Jeg trodde nesten ikke det gikk ann at jeg var trener for det laget jeg så det første kvarteret, sa Drillo til canal+ etter kampen.

Island kom nemlig best igang, og allerede etter seks minutter var de nære et straffespark. Jon Knudsen forsøkte å nå ballen ute mot hjørnet av 16-meteren, og Islands spiller gikk overende.

Utifra TV-bildene var det vanskelig å se om dommeren gjorde rett i å ikke dømme noenting.

Like etter var Island farlig frampå igjen, men Knudsen snappet et lavt innlegg fra siden.

Les også: Kypros sjokkerte Portugal

Kjempet seg tilbake

Norge kom seg inn igjen i kampen, men etter 27 minutter fikk likevel Island en bra sjanse. Morten Gamst Pedersen slo en skrekkelig feilpasning inn i egen 16-meter, og Veigar Pall Gunnarsson fikk en glimrende mulighet.

Gamsten kunne prise seg lykkelig over at Brede Hangeland stod som en bauta og ordnet opp.

Les også: Flaut nederlag for U21-gutta

(saken fortsetter under bildet)

Brede Hangeland

Brede Hangeland forsøker å stoppe Veigar Pall Gunnarsson i første omgang.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Så skjedde det nordmennene trengte aller minst. Island tok ledelsen.

Gylfi Sigurdsson snurret rundt med Roma-proffen John Arne Riise, og la inn foran mål. Heidar Helguson fikk ballen bak seg, men løste det med en elegant hælflikk. 1-0 til Island.

- Sørgelig ujevne

Norge satte inn en sluttspurt mot slutten av omgangen. Etter 41 minutter fikk Mohammed Abdellaoue et innlegg fra venstre, og fikk foten foran forsvareren. Men Islands keeper fikk en hånd på ballen, og Norge måtte nøye seg med hjørnespark.

Dermed ebbet første omgang ut i 0-1 for Island.

- Det har ikke vært noen stor forestilling av oss. Vi har vært sørgelig ujevne, sa Ola By Rise til canal+ i pausen.

(saken fortsetter under bildet)

Moa

Mohammed Abdellaoue fortviler etter stangskuddet i første omgang.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Uten rytme

I starten av andre omgang kom Norge bedre med. Først var Moa nære etter en islandsk forsvarsmiss, så bommet Kjetil Wæhler på en heading fra femmeteren. Den siste var rett og slett en gigantisk sjanse, men fortsatt stod det 0-1.

Like etter fikk Moa nok en sjanse, og plutselig lå det scoringer i lufta i Reykjavik.

- Jeg sa til gutta i pausen at vi lå under i kampen mot Frankrike, og at vi snudde kampen der. Så hvorfor ikke gjøre det samme nå, sa John Arne Riise til canal+.

Hangeland-scoring

Og scoringen skulle komme. John Arne Riise hadde tydeligvis tatt med vinden i beregningen, og slo et skyhøyt hjørnespark inn foran mål.

Brede Hangeland steg til værs, og keeper Gunnleifur Gunnleifsson hadde ingen sjanse mot Fulham-spilleren, som stanget inn Norges utligning.

Og med femten minutter igjen å spille var det duket for avslutteren Moa. Den tidligere Vålerenga-spissen rundlurte den islandske forsvarsspillen med en glimrende vending, og satte ballen i mål. 2-1, og bare et kvarter igjen å spille.

- Jeg visste det ville bli en tett kamp, og stopperne var tett på meg. Men i løpet av en kamp kommer det alltid en mulighet, og da gjelder det å gripe den, sa Moa.

Norge kunne fort ha scoret et mål til, men det endte med 1-2 i Reykjavik.

- Det var godt med tre poeng, sa Riise.

Tror du Norge kommer til EM? Diskutér nederst i saken!

Fotballnyheter