Mjøndalens keeper på beina igjen: – Jeg husker ingenting

Mjøndalens keeper Marco Priis Jørgensen husker så godt som ingenting fra hendelsen der han ble truffet av en ball og slått bevisstløs, men likevel ble sendt utpå banen igjen like etterpå.

Keeper Mjøndalen

BEVISSTLØS: Mjøndalens keeper Marco Jørgensen ligger bevisstløs på bakken. Men minutter etterpå ble han sendt utpå banen igjen. Nå går diskusjonen om legene burde vurdert annerledes ut fra slik de oppfattet situasjonen (skjermdump med tillatelse fra C More)

Foto: C MORE

– Jeg ble visstnok truffet av en ball i hodet. Men det er ikke mye jeg husker fra det som skjedde. Jeg husker bare noen små glimt, sier Jørgensen.

Mjøndalens danske målvakt ble liggende bevisstløs på bakken etter at han ble truffet av ballen etter bare et par minutters spill. Etter at legene hadde undersøkt ham, sendte de ham utpå igjen, og han fortsatte kampen.

Men det gikk ikke lenge. Et kvarter seinere var det klart at han ikke kunne fortsette. han ble tatt av banen og sendt til sykehus, der han måtte tilbringe natta.

– Vanskelig å si om de burde gjort noe annerledes

Keeper Mjøndalen

BEVISSTLØS: Mjøndalens keeper Marco Jørgensen ligger bevisstløs på bakken. Men minutter etterpå ble han sendt utpå banen igjen. Nå går diskusjonen om legene burde vurdert annerledes ut fra slik de oppfattet situasjonen (skjermdump med tillatelse fra C More)

Foto: C MORE

– Jeg kan ikke si noe om hva som skjedde, for det husker jeg ikke, sier Jørgensen.

Derfor kan han heller ikke si noe om vurderingen da han ble sendt tilbake i mål for å fortsette kampen.

– Jeg er blitt fortalt at de undersøkte meg, og at jeg svarte på de rutinemessige kontrollspørsmålene som jeg skulle. Dermed har de nok vurdert det slik at jeg kunne spille videre. Det er vanskelig for meg å stå her å si at de burde vurdert annerledes, sier han.

– Sikre i sin sak

Mjøndalens daglige leder Kenneth Karlsen roser det medisinske apparatet i klubben, som han sier de stoler blindt på.

– De var ganske sikre i sin sak. Så viste det seg etterpå at smellen var hardere enn de trodde, sier Karlsen.

Legene sendte Jørgensen utpå igjen, men holdt ham under oppsikt. Og etterhvert bad han selv om å bli tatt av.

Nå er han ute av sykehuset med beskjed om å ta det med ro den første tiden.

– Det gjør jeg. Jeg er kanskje litt «død i hodet», men i det store og hele har jeg det utmerket, situasjonen tatt i betraktning, sier Mjøndalens uheldige keeper.

– Nå har vi fri kommende helg (landslagspause, red.anm.), så det passer i grunnen fint, sier Marco Priis-Jørgensen dagen etter den stygge smellen.

– Burde fått se det på tv

Thor Einar Andersen

SE PÅ TV-BILDENE: - Legene burde få sjansen til å se situasjoner på tv. Da får de bedre grunnlag for å vurdere situasjonen, mener Thor Einar Andersen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tidligere landslagslege Tor Einar Andersen vil ikke kritisere legene, men mener de burde ha fått sjansen til å sett hendelsen på tv.

– Når jeg ser bildene nå etterpå, ser jeg at han er kortvarig bevisstløs. Legen kommer ut og ser en spiller som er omtåket, men som svarer på kontrollspørsmålene. Hadde legen sett det på tv, hadde han kanskje vurdert annerledes, sier Andersen.

– Nå ser vi at keeperen burde blitt tatt ut med en gang.

Andersen mener at de nye reglene om tre minutter for behandling av hodeskader også burde omfatte muligheten til å se tv-bilder i løpet av den tiden.

– Det ville hjelpe legeteamet til å ta en bedre og riktigere avgjørelse, sier Andersen.

Fotballnyheter