NRK Meny
Normal

– Vi får ønske Rosenborg lykke til i semifinalen

Mjøndalen må til Lerkendal for å spille kvartfinale mot Rosenborg. – Det blir nesten umulig, sier en skuffet Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Stian Semb Aasmundsen

MØTER HVERANDRE: Rosenborg og Mjøndalen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  • Se hele trekningen nederst i saken

Mjøndalen får dermed en tøff oppgave i neste runde, mens Molde får en litt enklere oppgave mot Viking som hanglet seg videre fra 4. runde etter straffekonkurranse mot Kristiansund.

Vegard Hansen

SKUFFET: Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dermed unngikk rivalene i eliteserien å møte hverandre i kvartfinalen i cupen. Akkurat det var ikke en oppgitt Vegard Hansen så opptatt av etter trekningen.

– Vi har ikke helt bestemt oss helt for om vi skal ta den muligheten. Vi skal til Lerkendal en annen gang i august, det tror jeg får holde, sier Hansen spøkefullt, og legger til:

– Rosenborg er det beste laget i Norge nå. Vi hadde håpet å slippe Rosenborg og Molde, og alt annet var egentlig ålreit. Nei, det blir blytungt å dra opp dit, sukker treneren.

– Ønsker RBK lykke til

– Du ser ikke noe positivt ved å møte Rosenborg?

– Vi har i hvert fall kommet til kvartfinalen, og det er positivt at vi er et av åtte lag som er kommet så langt. Det er vi fornøyd med, men vi hadde kanskje håpet at vi skulle komme litt lenger, men nå kan vi skrinlegge det, sier han.

– Vi får ønske Rosenborg lykke til i semifinalen, kommenterer han tørt.

Trakk Stabæk som motstander

Sandefjord-trener Lars Bohinen var invitert til trekningen og trakk ut både sitt eget lag og sin motstander Stabæk. Kampen spilles i Sandefjord, noe han naturlig nok var fornøyd med.

Norges Fotballforbund trakk torsdag følgende kvartfinaler i cupen:

  • Sandefjord - Stabæk
  • Viking - Molde
  • Sarpsborg 08 - Odd
  • Rosenborg - Mjøndalen

Både Sandefjord, Viking, Sarpsborg 08 og Rosenborg får hjemmekamp. Kampene skal spilles mellom 11. og 13. august.

– Selvfølgelig kunne vi fått enklere motstander, men så lenge det er hjemme tror jeg dette kan bli en kjekk fotballkveld for Stavanger, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet om oppgjøret mot Molde.

Trekningen av 5. runde av cupen

VIDEO: Se trekningen her.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.