NRK Meny
Normal

Mjelde: – Kovács avgjør gullkampen

DRAMMEN (NRK.no): Peter Kovács (35) var forskjellen mellom Strømsgodset og Start i søndagens skjebnekamp på Marienlyst. Start-trener Mons Ivar Mjelde (45) tror den høyreiste ungareren sikrer Strømsgodset seriegullet.

Kovacs og Deila

Peter Kovács har blitt matchvinner i de to siste seriekampene for Strømsgodset. Ungareren fikk en god klem av Ronny Deila etter søndagens 1-0-seier mot Start.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Det å ha en som Peter Kovács å sette innpå i sluttminuttene, det kan være det som bikker seriegullet i favør Strømsgodset. Han er en matchvinner av meget høyt kaliber, roser Start-treneren til NRK.no.

Strømsgodset opplevde en såkalt «slitekamp» mot Start i kveld. Førsteomgangen bar preg av høye skuldre, og drammenslaget slet med å skape sjanser.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde er mektig imponert over Strømsgodsets Peter Kovács.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Da tok Ronny Deila grep. Adama Diomandé ble ofret for Peter Kovács. Og da kom uttellingen.

Kovács avgjorde igjen

Plutselig produserte Strømsgodset sjanse på sjanse, og Kovács stod bak samtlige av dem. Etter 76 minutter lå ballen endelig i nettet. Kovács har nå scoret to mål med totalt 70 minutter på banen i Strømgodsets to siste kamper.

– Han scoret vinnermålet mot oss, han scoret vinnermålet mot Aalesund forrige runde. Jeg tror vi hadde holdt unna og klart 0-0 om det ikke var for Kovács, sier Mjelde.

Start-treneren er full av lovord om den 198 centimeter-høye angriperen.

– Han er blitt bedre trent. Han løper fortere og mer enn tidligere, ser jeg. Også er han jo to hoder høyere enn de andre, smiler Mjelde.

– Han er i kanonform

Ronny Deila støtter Mjeldes Kovács-hypotese.

– Det er ikke tvil om at Peter kan avgjøre dette. Han er i kanonform om dagen, sier Deila.

Kovacs smiler bredt når han får høre de rosende ordene fra Start-trener Mjelde. Ungareren er veldig klar over at han besitter egenskaper få andre spisser i eliteserien kan matche.

– Jeg har en mental styrke til å komme inn og avgjøre sånne kamper. Jeg scorer gjerne det første målet vårt. Du ser meg sjelden score mål nummer fire-fem. Det er en spisskompetanse jeg bruker for alt den er verdt, sier Kovács.

– Håper du å spille fra start i neste kamp mot Tromsø?

– Det er moro å starte altså, men i Strømsgodset er vi et lag. Ola Kamara og Adama Diomande er gode spillere. Det er sjefen som bestemmer, sier Kovács ydmykt.

– Vi er en liten klubb med store mennesker, oppsummerer Kovács.

Neste runde møter Strømsgodset Tromsø på bortebane. Kampen spilles neste lørdag kl 18.00.

Fotballnyheter