– Det vil ta et par dager å komme over tapet

Mikkel «Mix» Diskerud og USA er ute av VM etter å ha tapt mot Belgia i en dramatisk åttedelsfinale. 23-åringen forteller at han må bruke flere dager på å komme over den bitre VM-exiten.

SPO-SOC-FOI-TURKEY-V-UNITED-STATES

Mikkel Diskerud måtte se hele VM fra USA-benken, men forteller at mesterskapet likevel har vært en suksess. – Jeg har vært blant de tre yngste på dette laget her, så det har vært veldig lærerikt, sier han.

Foto: ELSA / Afp

Marouane Fellaini

Belgias Marouane Fellaini kom med noen trøstende ord til USAs sisteskanse Tim Howard etter gårsdagens åttedelsfinale.

Foto: Matt Dunham / Ap

– Vi hang absolutt med. Det er små marginer som gjør at vi taper, men Belgia var et godt lag og hadde flest sjanser. Det er litt surt. Det tar nok noen dager å fordøye dette, sier Mikkel Diskerud til NRK.no.

Norskamerikaneren smilte tappert da han tuslet gjennom mixed-sone etter 2-1-nederlaget mot Belgia. USA tapte med knappest mulig margin i det som beskrives som et av VMs største fotballdrama til nå.

– Belgia var et godt lag, men vi hadde en Tim Howard i buret som var helt suveren. Det holdt nesten, sier «Mix».

Howard sto som en vegg i over 90 minutter for USA, men måtte til slutt kapitulere for de belgiske stjerneangriperne – og slapp inn to mål i første ekstraomgang.

Amerikanerne reduserte i andre ekstraomgang, men klarte aldri å få den forløsende utligningen. Dermed er USA ute av VM i Brasil.

– Jeg skulle gjerne ha spilt

Diskerud fulgte det voldsomme dramaet fra benken og fikk dermed ikke VM-debuten han drømte om.

– Jeg skulle gjerne ha kommet inn på i dag, men treneren satte inn Julian Green – som scoret – så det er ikke så mye å si om det, sier Rosenborg-spilleren.

– Hvordan har dette mesterskapet vært for deg?

– Jeg har vært blant de tre yngste på dette laget her, så det har vært veldig lærerikt. Vi har hatt gode utgangspunkt i kampene, og har kanskje ikke trengt en spillertype som meg i alle kampene, svarer Diskerud.

– Hvilke signaler har du fått fra Jürgen Klinsmann?

– Jeg tror han er fornøyd med meg. Vi har fått indikasjoner på at han fortsetter frem mot VM i Russland, og det er mye som skjer før den tid. Jeg håper selvfølgelig å være en stor del av det. Det er en del som begynner å bli eldre på laget, spesielt rundt midtbaneleddet. Jeg får hjelpe til der, smiler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

USA

De amerikanske spillerne deppet etter at Kevin De Bruyne sendte Belgia opp i ledelsen. USA tapte kampen og er dermed ute av VM.

Foto: Julio Cortez / Ap

Mener han er i toppform

Nå pakker den amerikanske leiren sakene og forlater Brasil. Diskerud forteller at han ikke har kontroll på flybillettene som er bestilt, men han tror Trondheim og Lerkendal er neste destinasjon.

Nå gleder han seg til å spille norsk eliteserie igjen.

– Vi har hatt opp mot tre-fire treninger om dagen i en periode, og jeg er i bedre form nå enn da jeg dro. Jeg er klar til å hjelpe Rosenborg gjøre en veldig god sesong, sier Diskerud, som legger til at han har hatt mye kontakt med kompisene i Norge under VM.

– Det blir bra å se lagkompiser igjen. Jeg har skypet med dem og jeg vet at de har heiet på USA. Dét er godt å vite.

Fotballnyheter