NRK Meny
Normal

Ull/Kisa – HamKam utsatt etter mistanke om kampfiksing

Dagens førstedivisjonskamp mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing. To Follo-spillere er mistenkt for medvirkning til resultatmanipulering.

Ull/Kisa-spiller mistenkt for kampfiksing

Ullensaker/Kisa skulle spilt hjemmekamp mot HamKam på UKI Arena søndag. Oppgjøret ble utsatt av NFF.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det bekrefter flere kilder overfor NTB. Kampen skulle egentlig vært spilt klokken 18 i kveld, men har blitt utstatt på ubestemt tid.

  • NFF har kalt inn til pressekonferanse fra kl 17.30. Der vil både NFF-president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem være tilstede. Den kan du se direkte i NRK Nett-TV.

I tillegg er kampen mellom Østsiden og Follo i 2. divisjon, som ble spilt 24. juni, også under mistanke. Der vant Østsiden 4-3 etter å ha ligget under 0-3 midtveis i andre omgang. Det var opplysninger fra Follo etter den kampen at mistankene ble vekt hos NFF.

– Vi har mottatt informasjon som indikerer at noen av spillerne på laget skal ha vært involvert i resultatmanipulering, sier Follos styreleder Ole Bjørn Fausa til NRK.

Han forteller at det er to av lagets spillere som er under mistanke. Navnet på disse to er ennå ikke kjent.

– Det er utrolig trist. Men foreløpig er det bare beskyldninger som ikke er verifisert, påpeker Fausa.

Anonym henvendelse til Follo

Follo-styrelederen forteller at han tok umiddelbar kontakt med Norges fotballforbund da klubben ble kjent med beskyldningene. En anonym kilde tok kontakt i dagene etter kampen.

– Vi mottok en anonym henvendelse om mulig resultatmanipulering i kampen mellom Østsiden og Follo. Vi tok umiddelbart kontakt med Norges Fotballforbund, skriver Follos styreleder Ole Bjørn Fausa på Follos nettsider.

Han viser til NFF for nærmere informasjon.

Generalsekretær Kjetil Siem sier til NFFs egne sider at forbundet har hatt kontakt med politiet i saken.

– Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

– Det er for tidlig å slå fast om det har skjedd uregelmessigheter eller ikke og eventuelt i hvilket omfang. Men på bakgrunn av de opplysningene vi nå sitter med, er det grunn til å ta situasjonen på høyeste alvor, sier Siem.

Ukjent for Norsk Tipping

Det er neppe på Norsk Tippings spill fiksingen kan ha forekommet.

– Nei, vi har ikke registrert noe ekstraordinært spill på Ull/Kisa - HamKam, sier pressetalskvinne Ina Helen Østby til NRK.

– Vi har ikke sett noe unormalt, og vi kjente ikke til mistankene om kampfiksing, sier hun.

– Merket dere noe unormalt spill på Østsiden - Follo 24. juni?

– Ikke såvidt jeg kan huske. Men det må jeg sjekke først, dette er nokså nytt for oss også, sier Østby.

Var på vei til kampen

– Det blir ikke kamp, men vi vet lite om dette. Fotballforbundet er rett instans for dette. Det er de som har avlyst kampen som følge av mistenkt kampfiksing, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til NTB.

Spillere på begge lag fikk beskjed søndag om at det var blitt satt mistenkelige oddsspill på førstedivisjonsoppgjøret.

– Det oppleves litt rart, men jeg har ikke mer å kommentere om dette nå. Vi får avvente til etter at forbundet har hatt sin pressekonferanse, sa Skogheim.

– Vi var på vei til kamp, men trener litt i stedet, sa HamKam-treneren videre.

Spillerne vil ha klarhet i saken

Follo-spillerne har lagt ut dette på klubbens nettside:

– Vi i spillergruppa ser svært alvorlig på de anklager om mulig resultatmanipulering i kampen Østsiden IL – Follo FK, og ønsker en raskest mulig avklaring av faktum i saken. Til tross for at anklagene føles ubehagelige, så ønsker vi å fokusere på å fortsette vår sportslige fremgang, og ber om forståelse og respekt for det.

Vi har full tillit til at klubben og NFF gjør alt de kan for å bringe klarhet i anklagene om resultatmanipulering i kampen mellom Østsiden IL og Follo FK og vi er fornøyde med at klubben umiddelbart tok kontakt med NFF om de påståtte anklagene.

Ut over dette har vi ikke noen kommentarer», sier kaptein Anders Lübeck på vegne av hele spillergruppa.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.