Ull/Kisa – HamKam utsatt etter mistanke om kampfiksing

Dagens førstedivisjonskamp mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing. To Follo-spillere er mistenkt for medvirkning til resultatmanipulering.

Ull/Kisa-spiller mistenkt for kampfiksing

Ullensaker/Kisa skulle spilt hjemmekamp mot HamKam på UKI Arena søndag. Oppgjøret ble utsatt av NFF.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det bekrefter flere kilder overfor NTB. Kampen skulle egentlig vært spilt klokken 18 i kveld, men har blitt utstatt på ubestemt tid.

 • NFF har kalt inn til pressekonferanse fra kl 17.30. Der vil både NFF-president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem være tilstede. Den kan du se direkte i NRK Nett-TV.

I tillegg er kampen mellom Østsiden og Follo i 2. divisjon, som ble spilt 24. juni, også under mistanke. Der vant Østsiden 4-3 etter å ha ligget under 0-3 midtveis i andre omgang. Det var opplysninger fra Follo etter den kampen at mistankene ble vekt hos NFF.

– Vi har mottatt informasjon som indikerer at noen av spillerne på laget skal ha vært involvert i resultatmanipulering, sier Follos styreleder Ole Bjørn Fausa til NRK.

Han forteller at det er to av lagets spillere som er under mistanke. Navnet på disse to er ennå ikke kjent.

– Det er utrolig trist. Men foreløpig er det bare beskyldninger som ikke er verifisert, påpeker Fausa.

Anonym henvendelse til Follo

Follo-styrelederen forteller at han tok umiddelbar kontakt med Norges fotballforbund da klubben ble kjent med beskyldningene. En anonym kilde tok kontakt i dagene etter kampen.

– Vi mottok en anonym henvendelse om mulig resultatmanipulering i kampen mellom Østsiden og Follo. Vi tok umiddelbart kontakt med Norges Fotballforbund, skriver Follos styreleder Ole Bjørn Fausa på Follos nettsider.

Han viser til NFF for nærmere informasjon.

Generalsekretær Kjetil Siem sier til NFFs egne sider at forbundet har hatt kontakt med politiet i saken.

– Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

– Det er for tidlig å slå fast om det har skjedd uregelmessigheter eller ikke og eventuelt i hvilket omfang. Men på bakgrunn av de opplysningene vi nå sitter med, er det grunn til å ta situasjonen på høyeste alvor, sier Siem.

Ukjent for Norsk Tipping

Det er neppe på Norsk Tippings spill fiksingen kan ha forekommet.

– Nei, vi har ikke registrert noe ekstraordinært spill på Ull/Kisa - HamKam, sier pressetalskvinne Ina Helen Østby til NRK.

– Vi har ikke sett noe unormalt, og vi kjente ikke til mistankene om kampfiksing, sier hun.

– Merket dere noe unormalt spill på Østsiden - Follo 24. juni?

– Ikke såvidt jeg kan huske. Men det må jeg sjekke først, dette er nokså nytt for oss også, sier Østby.

Var på vei til kampen

– Det blir ikke kamp, men vi vet lite om dette. Fotballforbundet er rett instans for dette. Det er de som har avlyst kampen som følge av mistenkt kampfiksing, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til NTB.

Spillere på begge lag fikk beskjed søndag om at det var blitt satt mistenkelige oddsspill på førstedivisjonsoppgjøret.

– Det oppleves litt rart, men jeg har ikke mer å kommentere om dette nå. Vi får avvente til etter at forbundet har hatt sin pressekonferanse, sa Skogheim.

– Vi var på vei til kamp, men trener litt i stedet, sa HamKam-treneren videre.

Spillerne vil ha klarhet i saken

Follo-spillerne har lagt ut dette på klubbens nettside:

– Vi i spillergruppa ser svært alvorlig på de anklager om mulig resultatmanipulering i kampen Østsiden IL – Follo FK, og ønsker en raskest mulig avklaring av faktum i saken. Til tross for at anklagene føles ubehagelige, så ønsker vi å fokusere på å fortsette vår sportslige fremgang, og ber om forståelse og respekt for det.

Vi har full tillit til at klubben og NFF gjør alt de kan for å bringe klarhet i anklagene om resultatmanipulering i kampen mellom Østsiden IL og Follo FK og vi er fornøyde med at klubben umiddelbart tok kontakt med NFF om de påståtte anklagene.

Ut over dette har vi ikke noen kommentarer», sier kaptein Anders Lübeck på vegne av hele spillergruppa.

Fotball

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Får møte Young Boys i England

  Mesterligakampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke kan spilles på Old Trafford som følge av at sveitserne har fått unntak fra karantenereglene.

  Det opplyser Young Boys på sitt nettsted. Det var i utgangspunktet fare for at kampen måtte spilles på nøytral grunn ettersom reisende fra Storbritannia til Sveits må i ti dagers koronakarantene fra ankomst.

  Young Boys skriver at klubben har fått spesialunntak av kantonen Bern som gjør at de unngår karantene ved hjemkomst. (NTB)

  Premier League - Chelsea v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Jarstein operert i kneet

  Rune Almenning Jarstein ble tirsdag operert for en kneskade. Det bekrefter Hertha Berlin-keeperen selv til VG.

  Han har slitt helt siden mars med koronaviruset, og nå møter han altså nok et hinder før en mulig retur på banen.

  – Litt kjipt, selvfølgelig. Men får ikke gjort noe med det. Positivitet er viktig, sier Jarstein til VG.

  37-åringen sier at han ikke vet når han er tilbake på banen igjen. Det er minisken og noe knebrusk som har blitt fikset på.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kjøpte cricketklubb i Emiratene

  Manchester United-eier Avram Glazer har investert i en cricketklubben i den nystartede Twenty20-ligaen i De forente arabiske emirater.

  Det kunngjorde ligaarrangøren onsdag. Glazer, som også er eier i NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers, gjennomførte kjøpet gjennom sin rolle som styreleder i investeringsselskapet Lancer Capital, skriver AFP.

  Glazer-familien mislyktes nylig i forsøket på å kjøpe et av to nye franchiser i den pengesterke indiske cricketligaen. I stedet skal de eie en av seks klubber som starter ligaen i Emiratene fra februar eller mars neste år.

  – Jeg er veldig spent på å ta del av UAE T20 fra starten av. Det blir en liga i verdensklasse som kommer til å styrke cricketsportens frammarsj i Emiratene, uttaler Avram Glazer.

  Avram Glazer
  Foto: Jon Super / AP
 • VIF-keeper mister sesonginnspurten

  Vålerenga-målvakt Kjetil Haug har skadet skulderen og går glipp av de siste to rundene i Eliteserien, opplyser VIF.

  Haug pådro seg skaden i en duell i søndagens ligakamp mot Odd. Han måtte forlate banen med smerter i skulderen.

  Mathias Dyngeland skal vokte Vålerenga-buret i Haugs skadefravær. Laget møter Mjøndalen (h) og Kristiansund (b) i årets to siste kamper.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic