NRK Meny
Normal

Minst 68 skadet i Argentina

Minst 68 personer ble skadet i gatekamper mellom politi og fotballsupportere i Buenos Aires i natt etter at River Plate rykket ned fra den øverste divisjoen.

Video Gatekamp mellom politi og supportere

Se video fra nattens gatekamper.

Skuffet River Plate-tilhenger

Skuffelsen sto skrevet med store bokstaver i ansiktet på denne River Plate-tilhengeren.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Gatekampene brøt ut etter at River Plate bare klarte 1-1 hjemme mot Belgrano søndag kveld og dermed må ta steget ned fra toppdivisjonen for første gang i klubbens 110 år lange historie.

68 personer er skadet, 50 er arrestert og 15 biler er ødelagt. To politimenn skal ha alvorlige hodeskader etter å ha blitt truffet av prosjektiler kastet av River Plate-tilhengere, opplyser det føderale politiet i Buenos Aires.

Allerede mot slutten av kampen, da det var klart at River Plate ikke ville klare tomålsseieren som ville ha reddet plassen, begynte publikum å bombardere banen med gjenstander.

Dommeren måtte blåse av kampen i det 89. minutt og brannmenn måtte bruke vannslanger mot publikum for at Belgrano-spillerne skulle gå sikkert av banen.

Heller ikke blant media ble nedrykket tatt nådig i mot. En argentinsk radiokommentator lirte av seg følgende tirade.

- Tyvepakk, rotter, luddersønner. Jeg gir blaffen i om dette koster meg jobben.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Argentina Soccer

Politiet brukte vannkanoner mot tilhengerne til River Plate.

Foto: Eduardo Di Baia / Ap

Gatekamper

De rundt 3000 tilreisende Belgrano tilhengerne måtte vente i to timer før politiet mente det var trygt for dem å forlate stadion.

Buenos Aires brann

En brannmann forsøker å slukke en av brannene som River Plate-tilhengerne tente i Buenos Aires' gater i natt.

Foto: MARCOS BRINDICCI / Reuters

Da hadde River Plate-tilhengerne ramponert store deler av stadion, El Monumental, før de tok opp kampen med politiet ute i Buenos Aires' gater.

Politiet hadde tilkalt 2200 politimenn til kampen, men de var ikke i stand til å stoppe tilhengerne.

Støttet av helikoptere bruke politiet vannkanoner og tåregass mot tilhengerne, som på sin side tente på søppelkasser og biler mens de bombarderte politiet med steiner.

Kritikk mot Passarella

Etter nedrykket kommer kritikken mot klubbpresident Daniel Passarella til å forsterkes.

Passarella er kanskje den mest kjente River Plate-spilleren gjennom tidene og var kaptein på det argentinske gull-laget fra VM i 1978.

Ettter at han med knapp margin ble valgt til president i desember 2009 har klubben slitt med stadig større gjeld og nedrykket fører trolig til ytterligere salg av klubbens spillere.

De rivaliserende Buenos Aires-klubbene Boca Juniors og Independiente er nå de to eneste klubbene som aldri har rykket ned fra den argentinske eliteserien.

Fotballnyheter