Milano-turen røk for treneren

Follo-treneren hadde andre planer for cupfinalehelgen. Nå må han finne en annen dato for en romantisk helg i Italia.

Hans Erik Eriksen gleder seg til cupfinale

Hans-Erik Eriksen gråter neppe for Milano-turen som glapp på grunn av cupfinalen

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

- Vi hadde bestilt tur til Milano, ja.

Det er samboer Christina Larsen som røper at Hans-Erik Eriksen kanskje ikke helt hadde tro på at spillerne hans skulle klare "det umulige" mot Rosenborg i går. Treneren selv er ganske unnvikende om temaet.

- Nei, jeg skal ikke si hva jeg hadde planlagt da - men vi får ta cupfinalen nå når vi har kommet dit, svarte Eriksen på NRKs spørsmål om ikke den 14. november er ferietid for fotballtrenere som akkurat har avsluttet sesongen.

Må endre planer

- Så det er planer du må endre?

- He he, det går veldig fint, flirer suksesstreneren før han skifter samtaleemne.

Etter å ha ventet i en time på at pressen og ivrige Follo-supportere skulle få sitt av mannen som akkurat hadde ledet Follo til tidenes cupbombe, er det endelig samboer Christinas tur til å få klemme og gratulere. Hun fleiper først med at hun må finne en annen reisepartner til Milano-turen, men slår fort fast at det selvsagt ikke er aktuelt.

- Jeg skal være på Ullevaal! En slik opplevelse får en kanskje aldri igjen. Det er nok større sjanse for at vi kommer oss til Milano på neste forsøk...

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP
 • LSK Kvinner får karanteneunntak

  Helsedepartementet bekreftar at LSK Kvinner slepp innreisekarantene etter meisterligakamp i Kviterussland. Kampen mot Minsk skal skje 9. eller 10. desember. Berre nokre få dagar seinare skal laget møte Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal 13. desember.

  Thea Kyvåg
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Nominerte til prestisjetunge priser

  Caroline Graham Hansen er én av 11 spillere som kan bli kåret til årets spiller av Det internasjonale fotballforbundet. LSK-trener Hege Riise kan også få pris.

  Onsdag ble listene over kandidater til Fifas prestisjetunge priser offentliggjort. De inneholdt to norske navn.

  For i kategorien for årets trener på kvinnesiden i internasjonal fotball er LSK-trener Hege Riise nominert sammen med sju andre høyprofilerte trenere.

  EM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Wales
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • To norske nominerte til Fifa-pris

  Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen er ein av 11 spelarar som kan bli kåra til årets spelar av Det internasjonale fotballforbundet. LSK-trenar Hege Riise har også blitt nominert, saman med sju andre høgprofilerte trenarar.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal