NRK Meny
Normal

Milan på vei mot krise?

En seier på de sju siste ligakampene. Opprør blant tilhengerne. Rykter om spillere som kommer for seint på trening. Milans utgangspunkt før kveldens mesterligakamp borte mot Celtic er langt fra optimalt.

Massimiliano Allegri Milan Genoa

Milan-trener Massimiliano Allegri sitter foreløpig trygt, men han innrømmer at klubben ikke har prestert opp mot forventningene i år.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Få kampfakta fra 20:45: Celtic-Milan

Sist Milan vant en kamp i Serie A var mot Udinese 19. oktober. Da vant de 1-0. Det var sesongens tredje seier i serie A, og Milan ligger nå på 13 plass. Etter 14 spilte kamper har de 13 poeng. I en klubb som er vant til å kjempe i toppen faller ikke det i god jord.

Rykter om at trener Massimiliano Allegri var på vei bort har versert lenge, noe han selv sier er naturlig når resultatene uteblir. Men han har ikke tenkt seg noe sted.

– Jeg kan ikke se hvorfor jeg ikke fortsatt skal være her i januar. Jeg hadde sett for meg en bedre sesongstart, men slik gikk det ikke. Det er det nytteløst å gråte over nå, sa Allegri på pressekonferansen før kveldens kamp mot Celtic.

Balotelli, igjen

Et av problemene til Milan denne sesongen har vært å score mål. Det ble ekstra tydelig i lørdagens hjemmekamp mot Genoa. Milan hadde flere store sjanser, men klarte likevel bare 1-1.

Mario Balotelli hadde muligheten til å avgjøre kampen før pause, da han ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren av Thomas Manfredini. Balotelli gikk fram for å ta straffen. For andre gang i karrieren bomma han. Inntil nylig hadde han scora på 21 av 21 mulige straffer. Nå står han med to bom på rad.

FBL-ITA-SERIEA-AC MILAN-GENOA

Mario Balotelli bomma på straffe, og Milan står med fem uavgjorte kamper.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

I skyggen av Kakà?

La Gazzetta dello Sport skriver at fram til straffemissen hadde det sett ut som om Balotelli hadde funnet igjen formen etter noen gode kamper med landslaget. Avisas kommentator, den tidligere toppspilleren Nicola Berti, frykter at Balotelli ikke har klart å tilpasse seg etter at Ricardo Kakà ble henta tilbake til klubben i september.

– Mario må endre seg. Kakà overskygger ham.

Berti sier at det samme skjedde med Stephan El Shaarawy i det Balotelli kom til klubben.

Det kan virke som om det alltid stormer rundt Mario Balotelli. Etter kampen mot Genoa har flere italienske medier skrevet at Balotelli, blant andre, har kommet for seint til to treninger på rad.

Det får Milan-trener Allegri til å koke.

–Enkelte saker burde aldri komme ut av garderoben.

I rekka av situasjoner som vitner om en storklubb i krise er det noe som ikke kan benektes, og det er fansens reaksjoner.

–Tålmodigheten vår er slutt, ta dere sammen

Ultras-fansen hadde hengt opp flere bannere under kampen mot Genoa. De ba spillerne ta seg sammen, og blø for drakta.

«Vi ses ved utgangen...Uverdige» sa et av bannerne. Etter buing og tilrop da kampen ble avslutta blokkerte ca 400 Milan-fans garasjeutgangen på stadion. De krevde å få snakke med spillerne, for å konfrontere dem med lagets innsats.

SOCCER-ITALY/ AC Milan's Kaka reacts during their Italian Serie A soccer match against Genoa during their Italian Serie A soccer match in Milan

Kakà scora Milans eneste mål i kampen mot Genoa. Etterpå måtte han berolige sinte supportere.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Mario Balotelli meldte seg, men til slutt var det keeper Christian Abbiati og Kakà som møtte fansen. De lova at laget skulle ta seg sammen før de neste kampene, noe som ble mottatt med appalus fra tilhengerne.

I ettertid har Alessandro Matri sagt til Milan Channel at han forstår tilhengernes sinne, og at det er opp til han og resten av laget å vinne fansen tilbake.

–Vi må gjøre oss fortjent til støtta deres. Den trenger vi for å komme oss ut av den situasjonen vi er i nå.

Elektrisk stemning

Den første prøvelsen blir kveldens mesterligamøte mot Celtic.

Celtic Park er en vanskelig bortebane for de fleste lag. Helt siden 1960 har flere fotballstormakter dratt hjem med dårligere resultater enn hva Celtics "evner" skulle tilsi. Den æren får energien de omlag 60 000 hjemmetilhengerne skaper. Forklaringa kan ligge i at stadions akustikk skaper en ekstrem nærhet mellom tilskuerne og spillerne.

Celtic Park er en vanskelig arena for selv de største klubbene. H

Celtic Park er en vanskelig arena for selv de største klubbene. Her da Barcelona ble slått i forrige sesong av mesterligaen.

Foto: Skjermdump

The Guardian skriver at med unntak av 0-3 mot Juventus forrige sesong i mesterligaen, så hadde ikke Celtic tapt hjemme mot lag fra Serie A siden 1969. Milan er avhengige av en seier til for å ha muligheten til å gå videre til åttendelsfinalene.

Seier i kveld kan gi laget den selvtilliten og roen de trenger for å løfte seg også i hjemmlig liga.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.