Hopp til innhold

Ny RBK-målfest: – Han er helt forvandlet

Tobias Mikkelsen (28) var kanskje Trondheims mest upopulære danske. Nå scorer han hver gang.

Rosenborg

NOE Å FEIRE: Tobias Mikkelsen (t.h.) feirer Alexander Söderlunds scoring, men er selv minst like het.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Han er helt forvandlet fra forrige sesong. Han er tryggere og tør å prøve på ting han ikke gjorde i fjor, konstaterer Cmores ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Han snakker om Tobias Mikkelsen. Den danske vingen som fikk mer spilletid på Rosenborg enn fansen kunne begripe under Per Joar Hansens ledelse.

Da Kåre Ingebrigtsen overtok treneransvaret i fjor sommer, ble det mindre spill på dansken. Også årets sesong startet han på benken.

Men da Pål Andre Helland skadet seg i serieåpningen, åpnet det seg en plass. Den har Mikkelsen tatt vare på.

Lørdag scoret han for tredje kamp på rad da Rosenborg slo Viking i Stavanger og inntok tabelltoppen. Til sammenligning scoret han tre mål i hele fjor, da han spilte 26 kamper (14 fra start, 12 som innbytter).

Selvtillit

Mikkelsen hadde også et skudd i stanga, og var sentral i oppbyggingen av flere farlige Rosenborg-angrep.

– Jeg er veldig fornøyd. Det tror jeg resten er også. Det var en god seier, sier Mikkelsen til NRK.

Slik forklarer han hvorfor han nå blomstrer:

– En type som meg ... Når jeg får litt tillit fra treneren og føler meg tilpass, og begynner å score mål og lykkes, så gir det selvtillit. Det er deilig.

– Jeg føler jeg har hatt en god start, har trent godt og er i fin form. Det er jeg glad for, sier han.

Skryt fra Ingebrigtsen

Om målet, sier Mikkelsen:

– Det var en god ball fra Mike Jensen. Det var deilig å se den gå i kassen. Forsvareren rygget og rygget, og davi var inne i feltet, kunne jeg like godt skyte på mål!

Trener Kåre Ingebrigtsen er også meget fornøyd med Mikkelsens oppvåkning. Men overrasket er han ikke.

– Tobias har hatt en velidg bra vinter. Det var bare et spørsmål om tid før han begynte å ta det ut i match. Nå har han begynt å virkelig ta det ut, og i dag så han virkelig pigg ut, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Det er en vanvittig ork på han, og når han i tillegg har de ferdighetene, er han en klassespiller, fastslår RBK-sjefen.

– Dritfin

Kampen åpnet jevnt, men utover første omgangen koblet Rosenborg et solid grep. Viking klarte faktisk ikke å skape en eneste farlig situasjon foran RBK-keeper André Hansen de første 45 minuttene.

Rosenborg skapte heller ikke mye. Men etter at den første farlige avslutninga (fra Tobias Mikkelsen) traff stanga og den andre (fra Jonas Svensson) ble reddet av Viking-keeper Iven Austbø, kom scoringen etter 32 minutter for RBK.

Først headet Stefan Strandberg en corner i tverrliggeren. Der ballen datt ned, sto måltyven Alexander Søderlund fullstendig alene. Han hadde ingen problemer med å nikke inn sitt femte mål for sesongen.

Søderlund

TOPPSCORER: Alexander Søderlund har scoret fem mål på sesongens fire første kamper.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Dritfin. Den var vanskelig, men jeg fikk det til, fleipet Søderlund i pauseintervjuet med Cmore.

– Rosenborg har ingen større problemer med å forsvare seg, konstaterte Viking-trener Kjell Jonevret midtveis.

To mål på 19-årsdagen

Men problemene fortsatte for hans eget lag. Bare tre minutter ut i andre omgang løp altså Tobias Mikkelsen seg fri og satte inn 2-0 for gjestene.

Rosenborg fulgte opp med flere gode angrep, men uten uttelling.

Så fikk Viking fikk sin første virkelig store sjanse etter 77 minutter. Den benyttet de godt. Suleiman Abdullahi headet nemlig ballen til 2-1 og nytt håp for hjemmelaget.

Men håpet skulle ikke leve lenge. For etter 82 minutter fant Liam Henderson ut at det passet å feire 19-årsdagen med sitt aller første seriemål.

Og det skulle bli mer for den lovende midtbanespillerne, som er på lån fra Ronny Deilas Celtic.

For bare fire minutter senere scoret han Rosenborgs tiende bortemål så langt i sesongen.

– Legger press på de andre

Rosenborg står nå med 10 poeng på de fire første kampene. Målforskjellen er intet mindre enn 16-2.

– Jeg synes vi spiller en veldig solid match. Vi gjennomfører fantastisk bra. De scorer et fantastik mål, men vi beholder roen og vet de må fram. Da får vi de mulighetene og er litt mer presise på slutten. Da blir det komfortabelt, oppsummerer Kåre Ingebrigtsen.

Nå er han komfortabel med tingenes tilstand.

– Ikke minst betyr dette at vi får fulle tribuner igjen på Lerkendal, og det betyr god stemning. Nå legger vi press på de andre, påperker Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB