NRK Meny
Normal

Suksessmidtbanen kan forsvinne

NADDERUD (NRK.no): Med Enock Adu og Tomasz Sokolowski på midtbanen har Stabæk vunnet fire strake kamper i cup og serie. Til sommeren kan begge forsvinne.

Adu

Enoch Adu er eliteseriens og Skandinavias beste midtbanespiller, om vi skal tro sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tirsdagens seier over Strømsgodset førte Stabæk opp til tredjeplass i eliteserien.

Laget som ble dømt nord og ned av de fleste har bitt godt i fra seg, og overrasket stort. Mye på grunn av en midtbane som begynner å sette seg, og som i tur og orden har nedkjempet Sarpsborg 08, Rosenborg og Strømsgodset.

Stabæk

Tomasz Sokolowski er en av spillerne som kan forsvinne fra Stabæk til sommeren.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Men både Enock Adu og Tokasz Sokolowski er på lån, og til i løpet av juli går begge låneavtalene ut.

– Adu er etter min mening den beste midtbanespilleren i Skandinavia, så at vi vil beholde han er helt klart i et sportslig perspektiv, forteller sportslig leder Inge Andre Olsen til NRK.no.

Hva den økonomiske sitausjonen tillater er noe annet for klubben som nylig ble plassert i rød sone av NFF.

Samler inn penger for å beholde Adu

Olsen

Sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Enock Adu er på lån fra Club Brugge fram til 31. juli og er ikke spesielt snakkesalig med tanke på egen fremtid, men at han er veldig glad for å være i Stabæk er tydelig.

– Jeg kunne tenke meg å bli, og det er noe jeg og agenten min arbeider med, men hvordan det går er fortsatt usikkert, forteller han til NRK.

Bradley

Stabæk-trener Bob Bradley takker publikum etter kampen mot Strømsgodset.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Gjennom supporterinitativet «Den magiske tieren» har Stabæk kunnet beholde spillere som Fredrik Brustad og Nikolai Næss. Nå sikter Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk-supporterne på mer magi.

– I går startet vi aksjonen for å beholde Adu, erklærer Mr. Stabæk.

Tilbake på gutterommet

Tomasz Sokolowski er på lån hos Stabæk fra Brann, der han har en utgående kontrakt. Også han går altså en usikker fremtid i møte, uten at han vil tenke for mye på det.

– Det er forstyrrende å fokusere så mye på hva som kan skje. Nå nyter jeg bare å bo i Asker igjen og har flyttet inn på gutterommet med to bager, så det er mye nytt, forteller han.

At det går bra på banen, gjør også at Sokolowski smiler.

– At man får spille og at det går bra, er med på å bygge selvtillit, så det er veldig mye positivt om dagen. Jeg har ikke hatt den gleden av å spille fotball siden jeg forlot Lyn, sier Sokolowski i vårsola på Nadderud.

– Skal snakke sammen

Inge Andre Olsen kaller det god timing at de fikk Sokolowski inn på lån fra Brann, og forteller at de er imponert over den jobben han har gjort for Stabæk, både på banen og i spillergruppa. Om Stabæk vil forsøke å hente han inn på permanent basis er fortsatt usikkert.

– Vi er veldig fornøyd med den jobben Tomasz har gjort, men så blir det igjen en vurdering av total økonomi og hvordan vi vil bygge spillerstallen. Men vi kommer til å sette oss ned med Tomasz i løpet av et par uker, og så får vi se hva som skjer, forteller Olsen.

Hyller Adu

Stabæks amerikanske trener Bob Bradley liker det ikke, men aksepterer at spillerne kan forsvinne.

– Sportslig sett er det selvsagt en utfordring å bygge et lag når spillere forsvinner, men det var noe jeg var klar over da jeg signerte for Stabæk, forteller trener Bob Bradley, som skryter uhemmet av Adu.

– Vi har flere gode spillere, men Adu er av topp klasse. Han er fortsatt ung, og så lenge han er her, er det vår oppgave å gjøre han så god som mulig. Det vet han, og det tror jeg han setter pris på. Så at han sier at han trives her, er veldig hyggelig, avslutter Bradley.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.