NRK Meny
Normal

Mesterligaspill kan gi kjøpefest

Slår Rosenborg finske Tampere og sikrer seg en plass i mesterligaen vil de kunne bruke flere titalls millioner kroner på å forsterke stallen.

Knut Tørum (t.v) og Knut Torbjørn Eggen på Tcentralny stadion i Kostanay
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mesterligaspill for Rosenborg kan gjøre livet surt for eliteseriekonkurrentene.

Dersom trønderne slår ut finske Tampere, og sikrer seg en plass i gruppespillet for 11. gang i historien vil de kunne bruke flere titalls millioner kroner på å forsterke stallen.

- Det vil jo gi oss en langt større trygghet i forhold til forskjellige investeringer, også spillerkjøp. Det er jo med å lette den biten selvsagt, forteller sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen foran kveldens mesterligaoppgjør i Finland.

- Gir oss muskler

Når Rosenborg leter etter forsterkninger er det spesiellt bakover på banen de trenger nytt blod. Så langt har de slupper inn 26 mål i eliteserien, og det er ikke godt nok dersom ambisjonene er å hevde seg i europa.

Trener Knut Tørum er sikker på at mesterligapengene er nøkkelen for å sikre seg solide investeringer umiddelbart.

- Det er tøft på spillermarkedet, og det er klart at for Rosenborg vil et nytt år med mesterliga gi de mer muskler på kort sikt, forteller Rosenborg-treneren, som tror klubben også vil bli et mer attraktivt sted å spille.

- Det vil selvfølgelig gi troverdighet på at Rosenborg fortsatt kan blande seg ut i Europa, og at det er en arena å spille på hvis man vil være med å spille mesterligafotball. Så, på alle mulige måter er dette viktig for oss, konkluderer Tørum.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.