Hopp til innhold

– Fantastisk!

En lettet Lionel Messi fikk den forløsende scoringen i åpningskampen mot Bosnia-Hercegovina. Måltørken i VM tok slutt etter 710 VM-minutter.

APTOPIX Brazil Soccer WCup Argentina Bosnia

Messi jubler etter å satt inn målet som sikret Argentina seieren.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
SOCCER-WORLD/M11-ARG-BIH Argentina's Lionel Messi celebrates scoring a goal during the 2014 World Cup Group F soccer match against Bosnia and Herzegovina at the Maracana stadium in Rio de Janeiro

Messi scoret et etterlengtet VM-mål mot Bosnia.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Messi scoret i sin VM-debut 16. juni 2006, og siden har det ikke blitt flere mål - før søndag.

Da sørget han til gjengjeld for en skikkelig VM-perle.

Rundt 75.000 tilskuere var møtt opp for å følge Lionel Messi og Argentina i sin åpningskamp i VM. Av disse var flere titusener argentinere som skapte en helt fantastisk ramme rundt kampen.

– Støtten fra våre fans var fantastisk. Men det overrasket meg ikke, jeg forventet det fra det argentinske folk, sa en glad Messi.

Press før VM

Barcelona-spilleren hadde et vanvittig press på seg før kampen. Argentineren har vunnet det som er med klubblaget.

Men: I motsetning til legender som Pelé og Maradona har Messi aldri vunnet VM, og etter manges mening er det akkurat en VM-tittel som mangler før han kan regnes som verdens beste gjennom tidene.

Grunnlaget kom muligens søndag da han sikret seieren over Bosnia ved å sette inn Argentinas andre mål.

Jublet hemningsløst

Messi startet det hele ved midtstreken og spilte vegg før han forserte mot mål. Skuddet gikk inn via stolpen.

Messi jublet hemningsløst, og han er dermed en de virkelig store stjernene som har startet VM med scoring.

Messi var for øvrig også innblandet i 1-0-målet. Frisparket hans havnet til slutt i kneet til Sead Kolasinac, og ballen gikk i eget nett.

– Det er viktig å starte med seier. En åpningskamp er aldri enkel med nerver og uro. Det var vanskelig i første omgang, men ting bedret seg.

– Vi har fremdeles ting vi må forbedre, men vi spilte en god førstekamp i VM, smilte Messi etter kampen.

Saken fortsetter under video

Messi øker Argentinas ledelse

– Skapte flere sjanser

Neymar scoret to ganger for Brasil i premieren. Og lagkameraten i Barcelona er sammen med Messi og Portugals Ronaldo pekt ut som potensiell toppscorer i VM.

– Det viktige er at vi fikk en god start på VM. Systemet som vi la om til i 2. omgang passet oss angripere best. Vi skapte flere muligheter.

– Jeg synes 2. omgang var veldig bra. Vi hadde ballen mest og skapte sjanser. Det spillet vi viste da er det vi må fortsette med i VM.

– I 1. omgang lå vi altfor langt bak på banen, vi ga vekk ballen og lot dem spille sitt spill, legger han til.

Argentinas trener Alejandro Sabella mener laget hans spilte til en sekser av ti mulige søndag.

– Vi må forbedre oss, og det er mye min oppgave å få til. Jeg gir laget en sekser. Vi byttet inn to mann ved pause. Det ga Messi mer støtte, sa han.

Se høydepunkter fra kampen mellom Argentina - Bosnia-Hercegovina her. Kommentatorer er Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Fotball

 • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

  Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

  PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

  – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

  Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

  Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

  – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

  (NTB)

  Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
  Foto: AP
 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp